Časopisy

Výběr filtru
Receptář 2/2017

Receptář 2/2017

Zima pomalu odchází a je nejvyšší čas se rozmyslet, co letos na zahradě změníme. K tomu jsme se vám snažili přinést co nejvíce inspirace. Postupně se objevují první poslové jara. Talovíny, sněženky a bledule dokáží vytvořit nádherné barevné koberce. Ke slovu se hlásí také časně kvetoucí keře – muchovníky, vilíny (10-11). Pokud takové keře na zahradě nemáte, poradíme vám, které dřeviny si můžete přirychlit doma ve váze (20-21).

Dozvíte se, jak a kdy správně provádět zimní řez révy vinné (33). Milovníci zeleniny se mohou těšit na článek o lahůdkové zelenině (34-35), na spoustu zajímavostí a receptů, kde hrají prim kedlubny (36-37), na své si přijdou i příznivi špenátu a mangoldu (38-39). 

Inspiraci pro zpestření okrasné části zahrady najdete v článku Daniely Duškové Listnaté keře jako solitéry (46-47). Užitečné rady podle čeho vybírat stroje na čištění trávníku připravil Jaromír Malich (50-51).

V redakci jsme otestovali 7 pomocníků pro pohodlnější vaření. Ocení je především ti, kteří by si rádi pochutnali na jídlech, která vyžadují delší vaření, ale i ti, kteří nemají například na chatě či chalupě příliš velký prostor na vaření. Při testování se jeden z redakčních stolů proměnil v kuchyňskou linku, které kralovalo sedm hrnců. Většina byla určena pro pomalé vaření, nechyběly ani multifunkční hrnce a jeden hrnec typu sous-vide, určený pro vaření ve vakuu (54-58). 

Petr Stupka vybral své nejoblíbenější zabijačkové recepty (62-64). Nechybí ani čtenářské recepty, tentokrát na téma syté polévky (65-67). Seriál věnovaný superpotravinám zacílil v únorovém čísle na lněné semeno (76).

Rubrika Pro šikovné ruce připomíná, že se blíží svátek sv. Valentýna. Náramky splétané z bavlněných přízí můžete použít nejen jako náramek přátelství, ale i jako drobný valentýnský dárek, zvlášť, když zvolíte jako hlavní motiv srdce (68). Srdce můžete poskládat i z látkového ubrousku. Vybrat si můžete hned ze tří různých způsobů (69).

Více...

Receptář 1/2017

Receptář 1/2017

Začátek nového roku je i startem dalšího ročníku časopisu Receptář. Při té příležitosti jsme pro vás připravili zbrusu nový grafický kabát. Změna se týká nejen vzhledu titulní strany, ale snažili jsme se časopis co nejvíce zpřehlednit a volbou nového písma zpříjemnit čtení. Receptář nadále vychází v rozsahu 100 stran, na kterých vám přinášíme pestré čtení. 

Leden patří k měsícům, kdy si můžeme od intenzivní práce na zahradě více odechnout a zároveň se můžeme začít těšit na novou sezónu. O to víc nás potěší květy rostlin, které si poradí i s nevlídným zimním počasím, například čemeřice (10-11). I v zimních měsících si můžete vypěstovat vlastní vitaminy. Z čeho, kdy a jak získat lahodné a zdravé klíčky poradí Daniela Dušková (32-33). Dočtete se o výhodách a správném způsobu horkého kompostování (38), nechybí rady pro včasnou přípravu půdy (52-53). Seznámit se můžete i s méně známými druhy šalvějí (40-41), které mohou v létě prozářit vaši zahradu. Nechybí ani články, díky kterým můžete plánovat další zvelebování zahrady. K takovým patří rady jak nejlépe vysadit větrolamy, které váš pozemek ochrání nejen před větrem, ale i mrazem (42-43) nebo inspirace k využití treláži a konstrukcí pro popínavé rostliny.

Pokud uvažujete o nákupu kávovaru, pak nepřehlédněte redakční test. V redakci jsme otestovali 6 kávovarů na kapsle a naše postřehy najdete na stranách 58-61. Nechybí ani oblíbené recepty Petra Stupky, tentokrát věnované kvašeným potravinám (62-64). Čtenářské recepty mají tentokrát společného jmenovatele dietní sladkosti.

Nechybí ani inspirace pro tvořivé: z kukuřičného provázku si můžete vyrobit krabičku na drobnosti (70), za pomoci šablony a barvy vyčarujete z plechovek originální dózy ( 71) a z pozinkovaného drátu zas drátěné košíčky (73).

Nový seriál vám představí superpotraviny, v lednovém čísle se seznámíte s plody kustovnice čínské – goji (78). Po období sváteční holdování tučným pokrmům a alkoholu by měla přijít na řadu zvýšená péče o náš organismus. Poradíme vám, které rostliny nejlépe pomohou s regenerací jater (80-81). Pokud bydlíte v oblasti, kde je úklid sněhu nezbytnou nutností, pak oceníte přehled systémů na odklízení sněhu (88-90).

Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS