Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?

Zpevní cévy, podpoří imunitu, dodá tělu mnoho prospěšných látek, neobsahuje lepek – je to zkrátka poklad. Ale jen pokud si vyberete pohanku loupanou za studena a připravíte ji šetrně.
Zobrazit celý článek »

Diskuse

vložit dotaz »

V úvodu článku je zmíněno, že pohanku k nám přinesli Tataři...
Podle nich se také tato obilnina, minimálně na východním slovensku, nazývá "tatarka".
A tamtéž z pohankové mouky dělají fantastické pirohy.

Podle mého je pohanka výborná jako příloha k masu nebo ryzoto se zeleninou nebo s masem a zeleninou. Podle mého názoruje lepší ta světlejší a lehce opražení jí krásně rozvoní. Je pravdou že na sladko mně moc neoslovila to raději zvolím jáhly.

do diskuse o pohance

(VWPsQNuH0mEjEKPfWfrxR.4uK7ONQNs6JyvjFo), 9. 2. 2017, 09:24

Používám pohanku tak, že k jakémukoli jídlu, ke kterému dělám rýži, přidám pohanku. V poměru 1 : 1. Nevýhoda je v tom, že pohanka se vaří velmi krátce, takže nejde vařit dohromady s tou rýží. Ale dohromady s rýží pohanka chutná báječně.

Jsem zemědělec a pohanku pěstuji již několik let. Bohužel jsem této pseudoobilnině nepřišel na chuť. V naší oblasti, JV od Brna, se tato plodina běžně nepěstovala, byla to spíše záležitost podhorských
oblastí. Výrobky z mouky ano, ale pohankové kroupy fakt nemusím. Ale jinak pro bezlepkovou dietu je to asi hodně dobrá plodina.
Takže komu chutná, dobrou chuť, aspoň budeme pěstovat.

RE: pohanka

(sbokQMQ6jYmLfYsVVt%B994uK7N_), 6. 3. 2017, 10:43

Pokud začnete pěstovat,budu Váš stálý odběratel, moc nám všem v rodině chutná a pěstovaná solidním zemědělcem to je terno :-)

RE: pohanka

(VWPsQNua9gnxRYTuVVSsQNu), 9. 2. 2017, 10:22

Miluju pohanku, spařit, uvařit a dát lžíci škvarků, pěkně vypečených, výborný, jako od babičky.

RE: pohanka

(Katka Konečná), 9. 2. 2017, 09:56

A zkusil jste uvařenou pohanku smíchat s na cibulce osmaženou anglickou slaninou a s lisovaným česnekem? Pořádně opepřit, to je vážně pochoutka :-)

RE: pohanka

(Jana Pilková), 9. 2. 2017, 10:12

Mám taky ráda pohanku a dělám ji s bryndzou. Do uvařené pohanky dám kapku olivového oleje a bryndzu podle chuti. Rozmíchám a je to pochoutka k snídani. Jana

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS