Margarín, zdravá sestra másla?

Nahradit máslo v kuchyni margarínem přináší mnohé výhody. Bonusem je výhodnější cena, praktická konzistence umožňující mazání ihned po vytažení z lednice a užití zdravějších rostlinných tuků při výrobě. Jak se však takový margarín vyrábí? Je skutečně zdravější než máslo? A na co si dát pozor při výběru a konzumaci margarínů?
Zobrazit celý článek »

Diskuse

vložit dotaz »

Zdravé margaríny jsou mnohem škodlivější než máslo!

(Alan), 14. 11. 2017, 20:39

Velmi propagované "zdravé margaríny" od Perly až po Ramu jsou jen umělou chemickou imitací tuků po staletí využívaných. Moderní doba ve svých fantaziích nezná mezí! Tyto margaríny nikdy nebudou ani částečnou náhradou za tradiční tuky. Navíc mají mnoho nežádoucích a často zdravotně škodlivých účinků, které se pro výhodnost takového byznysu zamlčují! Působí ve střevě jako vazelína a způsobují tak i nemoci střev tím, že je zanášejí a když nekonzumujeme dostatek vlákniny, která střevo tohoto nánosu obtížně zbavuje tak jsme upřednostnění adepti na karcinom zejména tlustého střeva, který se tak úspěšně rozmáhá, jak se rozmáhá reklama na tyto "zdravé tuky" v podobě margarínů.

Palmový olej v margarínech

(Anna), 8. 11. 2017, 20:22

Vzhledem k tomu, že se má za prokázané, že palmový olej nepůsobí dobře na zdraví a přesto je součástí margarínů, dávám přednost máslu.

RE: Palmový olej v margarínech

(Lída), 9. 11. 2017, 12:28

A dobře děláte!
http://www.ireceptar.cz/zdravi/nekolik-duvodu-proc-nepouzivat-palmovy-olej/

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS