Proč jíst kopřivu? Pročistí vás a uleví při řadě obtíží

Je jí všude plno a důstojně nahradí špenátové listy, je výtečná do polévek, nádivek, na očistný čaj. Připravíte z ní i výtečné hnojivo pro rostliny. Kopřiva je vskutku užitečný plevel…
Zobrazit celý článek »

Diskuse

vložit dotaz »

Lunární kalendář denně

(VWPsQNuvW%zk8YSSihmMHYrw6hIjeN4sI7a-QNs6JyvjFo), 9. 5. 2017, 02:58

Dobrý den, Prosím o zasílání Lunárního kalendáře každý den.
Je to velmi poučné, zábavné, poutavé. Celá rodina Lunární kalendář ráda čte.
Děkuji za pomoc i zábavu!
Dagmar Božková
Plzeň

RE: Lunární kalendář denně

(redakce), 9. 5. 2017, 07:19

Dobrý den, denní lunární kalendář Vám už bohužel zasílat nemůžeme, tato služba skončila. Ale každé pondělí najdete na ireceptáři poměrně podrobný týdenní souhrn, ve kterém kalendář na každý den naleznete.

Když se řekne A, mělo by se také říci B

(q8AkQMQbWgFuR), 27. 4. 2017, 12:19

Kopřiva je sice velmi silná bylina ale konzumovat by se měla maximálně 7 - 10 dní v kuse !!, jinak hrozí, že vám začne ODVÁPŇOVAT KOSTI !! Není správné bylinu chválit, když má také takové neblahé účinky. Po 10 dnech užívání může kopřivu nahradit listí z břízy se stejnými účinky...

RE: Když se řekne A, mělo by se také říci B

(q8AkQMQtb-uk8~l6jWmKD), 27. 4. 2017, 14:35

Dobrý den, B neuvádím, protože Vaše B nepovažuji za relevantní. Pokud máte na mysli kyselinu šťavelovou, která skutečně působí ve velkém množství jako antiminerální látka, je nemožné dlouhodobě konzumovat takové množství kopřiv, aby se její účinky projevily. Ostatně, obsahuje ji i špenát setý, salát, jahody, řepa… závažnější množství pak rebarbora nebo šťovík, což je na jejich chuti znát. I ze špenátu a rebarbory, u kterých to bylo zkoumáno, se však v organismu vstřebá jen 2-3 % . K negativním změnám v metabolismu vápníku by mohlo dojít jen při kombinaci vysokého příjmu kyseliny šťavelové a nízkém příjmu vápníku a vitaminu D. Navíc právě kvůli tomu, že se kopřivy tepelně upravují, část kyseliny šťavelové přejde do vody. Špenát z listů břízy mě, přiznám se, nikdy vařit nenapadlo :-)

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS