Co budete potřebovat na dekoraci

Na výrobu svícnů si připravte dva válečky z březového dřeva, kousky krajek, stužek a mašliček v barvách, které budou k sobě ladit. Hodit se budou i kousky přízí a bavlnek. Upotřebíte také několik špendlíků s bílými hlavičkami. Pro dozdobení využijete dřevěné bílé hvězdičky a na bílo nastříkané modřínové šišky. Na závěr bude potřeba trochu snítek z větvičky jalovce, a to hlavní - dvě válcovité svíčky na dokončení dekorace.

Jaké nástroje a pomůcky si přichystat

K lepení různých materiálů je skvělá tavná lepicí pistole s průhlednými náplněmi. Na stříhání větvičky budou potřeba zahradnické nůžky. Užitečný může být i tenký drátek, například k navlečení perliček.

Jak postupovat při výrobě

1. Ze silnějších větví břízy uřízneme dvě širší kolečka a na ně nalepíme po jednom užším válečku březového polínka. Snažíme se o co nejrovnější řezy, aby polínka stála hezky rovně, což je důležité pro závěrečné umístění svíček.

2. Nejdříve spojíme tavnou lepicí pistolí širší kolečko z břízy s březovým válečkem. Poté kolem válečku vodorovně omotáme širokou krajku a přilepíme. Dále kolem válečku obmotáváme užší stužky, přízi nebo úzké kraječky a stříbrný drátek nebo nitku s navlečenými drobnými perličkami. Dekoraci jsme volili v bílé, šedé a světle růžové barvě. Obmotáváme vodorovně kolem březového válečku a konce spojujeme na druhé straně pomocí tavné lepicí pistole.

3. Nakonec ve spodní části přilepíme pár snítek ze zeleného jalovce. Do horní části, kde jsou válečky obmotány přízí zapíchneme pomocí špendlíku úzkou stužku přeloženou na dvakrát, která poslouží jako nosná pro přilepení dřevěných bílých hvězdiček.

4. K jalovci dolepíme z každé strany jednu nabělenou modřínovou šištičku. Výzdobu můžeme doplnit miniaturním dřevěným kolíčkem v odpovídající barvě.

5. Na závěr umístíme na polínka široké válcovité svíčky v barvě, která ladí s ostatní dekorací. V našem případě jsme zvolili moderní růžovou barvu.

Dekoraci můžete pochopitelně barevně ladit s ostatní interiérovou výzdobou, takže barvy stužek, kraječek a svíček tomu také přizpůsobte. Výroba není nijak složitá, takže ji zvládnete i na poslední chvíli.