Nakládáme okurky: Jak na výtečné domácí nakladačky a kvašáky?

Nakládáme okurky: Jak na výtečné domácí nakladačky a kvašáky?

Ať už okurky zavařujete podle osvědčeného rodinného receptu, zkoušíte stále nové postupy a ingredience, či s okurkovou vášní teprve začínáte, mohou se vám hodit naše tipy a recepty. Více...

Kopretiny na zahradě: Velkokvěté odrůdy kvetou v létě i na podzim

Kopretiny na zahradě: Velkokvěté odrůdy kvetou v létě i na podzim

Je ozdobou květinových luk, které jsou na přírodně pojatých, zahradách stále oblíbenější. Mnohé druhy, jejich křížence a kultivary můžete pěstovat i jako okrasné trvalky. Více...

Kam s nimi? Do vestavěné skříně

Kam s nimi? Do vestavěné skříně

Zimní oblečení, pár knížek, které zrovna nebudete číst, ale pryč je dát nechcete, oděvy, které teď nosíte, vysavač, krabice s pohlednicemi – to vše dokáže „pohltit“ dobře zvolená vestavěná skříň. Kam ji umístit a co od ní čekat? Více...

Zahradničení podle Měsíce v posledním červnovém týdnu

Zahradničení podle Měsíce v posledním červnovém týdnu

Síla dorůstajícího Měsíce se bude na cestě k úplňku projevovat stále silněji. Prochází znamením Raka, Lva, Panny a Vah, což vybízí k setí květin, listové i kořenové zeleniny. Více...

Čtyři mýty o pivu: Vážně musí pěna vydržet co nejdéle?
Nápoje
25. 6. 2017

Čtyři mýty o pivu: Vážně musí pěna vydržet co nejdéle?

V Česku bychom marně hledali oblíbenější alkohol, než je pivo. Našinec ho v průměru vypije 160 litrů ročně. Přesto nad oroseným půllitrem se žlutavým nápojem visí řada otázek a omylů. Podívejte se s námi na několik z nich. Více...

Ideální čas na sběr bylin: svatojánská půlnoc

Ideální čas na sběr bylin: svatojánská půlnoc

Počátek léta představoval pro naše předky ideální čas na sběr většiny bylin. Věřili, že právě v tomhle období se v nich koncentruje magická síla. Které bylinky se těšily největší oblibě a k čemu je naši předchůdci nejčastěji používali? Více...

Eremurus – okázalý magnet pro včely i diváky
Okrasná zahrada
24. 6. 2017

Eremurus – okázalý magnet pro včely i diváky

Máte chuť vysadit do zahrady rostlinu, která přitáhne pozornost i těch, kteří květům příliš neholdují? Poohlédněte se po krásce ze středoasijských stepí, zvané Eremurus či liliochvostec. Více...

Co s přebytky první letošní úrody? Zpracujte je chytře

Co s přebytky první letošní úrody? Zpracujte je chytře

Celoroční úsilí pilných zahrádkářů už přináší své ovoce... a zeleninu, květiny či bylinky. Pokud se vám už zajídá obligátní bublanina, zkuste svou úrodu zpracovat i jinak. Sušení, zavařování nebo mražení vykouzlí z vaší sklizně zdravé pochoutky. Více...

Ovocná inspirace: 3 lahodné recepty pro parné léto

Ovocná inspirace: 3 lahodné recepty pro parné léto

Češi se drží v čelních příčkách evropských statistik, pokud jde o rakovinu tlustého střeva nebo obezitu. Jak to změnit? Hlavně jídelníčkem. Není pravda, že zdravá jídla chutnají podivně. Schválně zkuste rozmazlit své chuťové buňky těmito ovocnými laskominami. Více...

Fakta a mýty o opalování – jak správně chránit pokožku
Zdraví
22. 6. 2017

Fakta a mýty o opalování – jak správně chránit pokožku

Léto a slunce k sobě neodmyslitelně patří. Životodárné sluneční paprsky však s sebou přinášejí nebezpečí nepříjemných spálenin nebo dokonce vzniku rakoviny kůže. Jak si užít sluneční lázně bez následků na zdraví? Na co si dát pozor a co je naopak zbytečné řešit? Neškodí zopakovat si základní zásady zdravého pobytu na slunci. Více...

Kaktusy a sukulenty Ameriky v Trojské botanické zahradě
Okrasná zahrada
22. 6. 2017

Kaktusy a sukulenty Ameriky v Trojské botanické zahradě

Letošní výstava kaktusů a sukulentů v Botanické zahradě hl. m. Prahy představí botanicky nejzajímavější oblasti Ameriky. Vydejte se po stopách lovců kaktusů, objevte rostliny ztracených údolí Mexika, seznamte se s tajemstvím pouště Atakama a navštivte velikány Sonorské pouště. Více...

Levandulové pečení

Levandulové pečení

Levandule není jen krásnou květinou, ale také bylinkou, kterou můžeme aromatizovat sladké dobroty. Nechte se inspirovat třemi recepty z levandulí provoněné jižní Francie. V Provence ochucují levandulí zmrzliny, koláče i bonbóny.

Více...

Zkuste městské zahradničení. Poznáte sousedy, sklidíte i třikrát za sezónu

Zkuste městské zahradničení. Poznáte sousedy, sklidíte i třikrát za sezónu

Pokud žijete v rušnější části města a o chaloupce se zahradou si můžete nechat jen zdát, poohlédněte se po komunitních zahradách. Možnost pěstovat plodiny a sdílet cenné zkušenosti možná učaruje i vám. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS