Štítky: Zajímavosti

Vlaštovky jsou zpátky. Oproti loňsku o pouhý den později
Ptáci
25. 3. 2017

Vlaštovky jsou zpátky. Oproti loňsku o pouhý den později

I přes současné ochlazení se objevují první vlaštovky. První hejnko 15 vlaštovek bylo pozorováno ve středu 22. března v Mutěnicích na Hodonínsku. Tedy o pouhý den později než v loňském roce. Od té doby se objevily na dalších pěti lokalitách. Více...

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy
Zdraví
4. 3. 2017

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy

Pokud jeho jedinečnou vůni neznáte, určitě kardamom vyzkoušejte. Kromě tradičního užití do kávy a čaje se hodí do dezertů, pečiva, zeleninových pokrmů. Kde roste, jak vypadá, a proč je tak zdravý? Více...

Stěhování a rekonstrukce sušírny ovoce

Stěhování a rekonstrukce sušírny ovoce

Pokud se rozhodnete nějakou starou dřevěnou sušárnu zachránit a oživit přesunutím na svůj pozemek, získáte na zahradě unikátní kousek historie. Ideální, když pro svůj nápad získáte partu šikovných přátel a alespoň jednoho zkušeného tesaře a kamnáře. Více...

Tajemství sušíren ovoce, aneb jak usušit vše co potřebujete

Tajemství sušíren ovoce, aneb jak usušit vše co potřebujete

Rozmanité druhy sušeného ovoce si dnes kdykoli koupíme v obchodě, případně si pár kousků usušíme v elektrické domácí sušičce. Potíž nastává ve chvíli, kdy potřebujeme najednou usušit větší množství plodů. Více...

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

K masopustu neodmyslitelně patří nejen bohatá masitá jídla, ale i sladkosti plné vajec a tuku. Zatímco u nás sladkému pečivu v masopustním období výrazně kralují koblihy, v zahraničí jsou v oblibě i jiné sladkosti. Přinášíme recept na karibské masopustní koblížky, sicilské trubičky a finské kardamomové žemličky. Více...

Znáte jamy? Jsou potravou i lékem nejen v tropech
Zelenina
5. 2. 2017

Znáte jamy? Jsou potravou i lékem nejen v tropech

Pokud jste někdy slyšeli název smldinec, možná vás odradil natolik, že jste si na něj už znovu nevzpomněli. Jeho synonymem je jam, který byste zapomenout rozhodně neměli. Více...

Recept na stavbu iglú

Recept na stavbu iglú

Po letech jsme se dočkali pořádného přídělu sněhu. Zatímco sníh v místech, kudy se potřebujeme pohybovat, nám dělá spoustu starostí, děti jsou z jeho množství nadšené. Využijte mimořádnou sněhovou nadílku a postavte jim na zahradě iglú. Více...

Kdy bude masopust v roce 2017?
Zajímavosti
14. 1. 2017

Kdy bude masopust v roce 2017?

Zatímco různé významné dny a svátky máme v kalendářích výrazně vyznačené, masopust mezi ně nepatří. A tak každoročně hledáme, na který den připadne masopustní úterý. V letošním roce vychází na 28. února, tedy poslední únorový den. Více...

Kombucha: Nafouklá bublina nebo zázračný všelék?
Nápoje
12. 1. 2017

Kombucha: Nafouklá bublina nebo zázračný všelék?

Tahle zásobárna tělu prospěšných látek na první pohled spíše znechutí. Víte ale, že kombucha není houba nebo třeba fakt, že bývá alkoholická? Více...

Kam s vánočním stromkem, když doslouží?

Kam s vánočním stromkem, když doslouží?

V bytech zůstává nazdobený vánoční stromek nejčastěji do svátku Tří králů, tedy do 6. ledna. Signálem, že už je čas ho vyhodit, bývá padající jehličí. Nejdříve se začne sypat ze smrků, jedle si svou krásu udrží o něco déle. Nejdéle vydrží v dobré kondici borovice. Více...

Je libo liči?
Zdraví
3. 1. 2017

Je libo liči?

Drsná slupka kryje bělavou, sklovitou dužninu, mimořádně šťavnatou, sladkou, voňavou a osvěžující. A navíc velmi zdravou. Stojí za to si zpestřit jídelníček a liči ochutnat. Více...

Proč většině Čechů novoroční předsevzetí nevydrží?
Zdraví
1. 1. 2017

Proč většině Čechů novoroční předsevzetí nevydrží?

Konec roku se tradičně nese ve znamení novoročních předsevzetí. Touží Češi v roce 2017 spíše zhubnout nebo vydělávat více peněz? A jak jim to obvykle dlouho vydrží? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS