Štítky: Zajímavosti

Moruška, žlutá ostružina z tundry

Moruška, žlutá ostružina z tundry

Otužilá sestra naší ostružiny roste na dalekém severu, kde ji sbírají jako borůvky, a jako vzácnost i na vrcholcích Krkonoš. Její pěstování na zahradě je obtížné, ale není nemožné. Více...

Barvení vajíček podle přírody: cibulí, zelím, řepou, kůrou, kurkumou…

Barvení vajíček podle přírody: cibulí, zelím, řepou, kůrou, kurkumou…

Barvení vajec potravinářskými barvami je příliš všední. Pokud vyzkoušíte rostlinná barviva, výsledek bude originální a v souladu s přírodou Více...

Velikonoční tradice den po dni: Kdy se vymetaly pavučiny?
Dekorace
8. 4. 2017

Velikonoční tradice den po dni: Kdy se vymetaly pavučiny?

K našim velikonocům neoddiskutovatelně patří pomlázka, malovaná vajíčka a koledy. To vše přijde vhod na Velikonoční pondělí. Velikonoce jako takové přitom začínají mnohem dříve. Víte například, kdy by se měly rozeznít řehtačky? Více...

4 pověry o zubech: Nevěříte jim i vy?
Zdraví
7. 4. 2017

4 pověry o zubech: Nevěříte jim i vy?

Nemáte čas si pořádně vyčistit zuby? Tuhle radu už jste možná slyšeli: Dejte si jablko. Jenže jako spousta dalších „zaručených“ receptů, i tenhle vašemu chrupu spíše uškodí. Více...

Pivovary Zubr a Litovel ovládly Pivex 2017
Nápoje
1. 4. 2017

Pivovary Zubr a Litovel ovládly Pivex 2017

Jedna z nejprestižnějších degustačních soutěží piva u nás už má své vítěze. V letošním jubilejním 25. pivním klání soupeřilo 40 tuzemských značek. Odborná porota také udělila výjimečnou cenu „Pivovar čtvrtstoletí“. Více...

Vyfoťte si jaro. 15 tipů na skvělé fotky

Vyfoťte si jaro. 15 tipů na skvělé fotky

Jaro a podzim jsou tím nejlepším obdobím pro focení. Obzvláště na jaře se cítíme plní energie a chce se nám ven do přírody a trávit v ní co nejvíce času. Podívejte se na několik fotografických tipů, jak zachytit ty největší i skryté krásy probouzející se přírody. Více...

Vlaštovky jsou zpátky. Oproti loňsku o pouhý den později
Ptáci
25. 3. 2017

Vlaštovky jsou zpátky. Oproti loňsku o pouhý den později

I přes současné ochlazení se objevují první vlaštovky. První hejnko 15 vlaštovek bylo pozorováno ve středu 22. března v Mutěnicích na Hodonínsku. Tedy o pouhý den později než v loňském roce. Od té doby se objevily na dalších pěti lokalitách. Více...

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy
Zdraví
4. 3. 2017

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy

Pokud jeho jedinečnou vůni neznáte, určitě kardamom vyzkoušejte. Kromě tradičního užití do kávy a čaje se hodí do dezertů, pečiva, zeleninových pokrmů. Kde roste, jak vypadá, a proč je tak zdravý? Více...

Stěhování a rekonstrukce sušírny ovoce

Stěhování a rekonstrukce sušírny ovoce

Pokud se rozhodnete nějakou starou dřevěnou sušárnu zachránit a oživit přesunutím na svůj pozemek, získáte na zahradě unikátní kousek historie. Ideální, když pro svůj nápad získáte partu šikovných přátel a alespoň jednoho zkušeného tesaře a kamnáře. Více...

Tajemství sušíren ovoce, aneb jak usušit vše co potřebujete

Tajemství sušíren ovoce, aneb jak usušit vše co potřebujete

Rozmanité druhy sušeného ovoce si dnes kdykoli koupíme v obchodě, případně si pár kousků usušíme v elektrické domácí sušičce. Potíž nastává ve chvíli, kdy potřebujeme najednou usušit větší množství plodů. Více...

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

K masopustu neodmyslitelně patří nejen bohatá masitá jídla, ale i sladkosti plné vajec a tuku. Zatímco u nás sladkému pečivu v masopustním období výrazně kralují koblihy, v zahraničí jsou v oblibě i jiné sladkosti. Přinášíme recept na karibské masopustní koblížky, sicilské trubičky a finské kardamomové žemličky. Více...

Znáte jamy? Jsou potravou i lékem nejen v tropech
Zelenina
5. 2. 2017

Znáte jamy? Jsou potravou i lékem nejen v tropech

Pokud jste někdy slyšeli název smldinec, možná vás odradil natolik, že jste si na něj už znovu nevzpomněli. Jeho synonymem je jam, který byste zapomenout rozhodně neměli. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS