Štítky: recepty

Vánoční jídla našich sousedů – bobalky, uszka, kletzenbrot

Vánoční jídla našich sousedů – bobalky, uszka, kletzenbrot

Někdo lpí na tradičních jídlech, jiný na Vánoce rád zkusí něco nového. Připravili jsme pro vás vánoční recepty populární za našimi hranicemi, kterými můžete obohatit své slavnostní menu. Inspirujte se jídly ze Slovenska, Polska, Rakouska či Německa. Více...

Štědrovečerní stolování a tradice známé i neznámé
Dekorace
22. 12. 2017

Štědrovečerní stolování a tradice známé i neznámé

Štědrý večer se blíží a s ním i neopakovatelná atmosféra Vánoc. Málokterý svátek je opředen tolika zvyky a tradicemi. Dnes se vše točí spíše kolem dárků a stolu prohýbajícího se pod lahůdkami, ale vánoční svátky jsou hlavně dobou rozjímaní, lásky a pohody, kdy se celá rodina sejde kolem jednoho stolu. Některé zvyky možná dodržujete, o jiných jste ani neslyšeli. Pojďme si připomenout štědrovečerní stolování podle našich předků. Více...

Zlatá trojice cukroví: recept na rohlíčky, kokosky a linecká kolečka

Zlatá trojice cukroví: recept na rohlíčky, kokosky a linecká kolečka

Nemáte čas či chuť péci mnoho druhů vánočního cukroví? Vsaďte na pár nejoblíbenějších. Jejich přípravu si můžete vychutnat v klidu a jednoduché, generacemi ověřené recepty povedou k výtečnému výsledku. Více...

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Co region, to trochu jiný recept. Základ je však stejný. Ke španělské kuchyni neodmyslitelně patří olivový olej, ale i česnek, rajčata nebo paprika. Nedejte se zmást, Španělé si umí užít i sladkou kuchyni. Okuste s námi od každého trochu… Více...

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Růže a jahody patří k symbolům teplých červnových dní. Co takhle je zpracovat do chladivého zmrzlinového osvěžení? Inspirujte se recepty na lehký jahodový sorbet či smetanovou zmrzlinu vonící tou nejkrásnější z květin. Více...

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest se v posledních letech stává králem jarní kuchyně. A není divu - kromě toho, že se jedná o chuťově výtečnou zeleninu, má také mnoho pozitivních vlivů na naše zdraví. Chcete jej vyzkoušet a nevíte si rady s jeho přípravou? Přinášíme několik tipů, s kterými vykouzlíte dokonalé jídlo z chřestu. Více...

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Rádi byste nabídli dětem co nejzdravější stravu a nejste si jisti, čím začít? Nabízíme inspiraci na zdravá jídla, která si oblíbily děti v mateřské škole Semínko. Více...

Vánoční cukroví jako rodinný poklad. Co pekla maminka Petra Stupky?

Vánoční cukroví jako rodinný poklad. Co pekla maminka Petra Stupky?

Do lineckého těsta patří máslo, žádné náhražky. Zrovna tak do vanilkových rohlíčků, které se rozplývají na jazyku. A jak chutná těsto vínové? Vyzkoušejte je! Více...

Vyrážíte na houby? Vezměte s sebou podzimní speciál Receptáře
Receptář
16. 9. 2016

Vyrážíte na houby? Vezměte s sebou podzimní speciál Receptáře

Houbařská sezóna nabírá na obrátkách. Pokud občas váháte, co vlastně sbírat a co ne, s pomocnou rukou přichází podzimní speciál časopisu Receptář. V něm najdete velkého houbařského průvodce a mnoho dalších zajímavých tipů. Více...

Ovocné knedlíky Petra Stupky pro pokročilé kulináře: hrstkové, tvarohové, se sladkými omáčkami

Ovocné knedlíky Petra Stupky pro pokročilé kulináře: hrstkové, tvarohové, se sladkými omáčkami

Když ovoce zabalíte do chutného těsta, úspěch sklidíte téměř zaručeně. A pokud knedlíky polijete lahodnou omáčku, bude sladký oběd nebo večeře mimořádným zážitkem. Více...

Ovocné knedlíky podle Petra Stupky: kynuté, tvarohové i bramborové

Ovocné knedlíky podle Petra Stupky: kynuté, tvarohové i bramborové

Nejen ověřené recepty, ale i fígle mistra kuchaře vám pomohou vykouzlit nejlepší ovocné knedlíky. Věděli jste, že se vyplatí vybrat velký hrnec a do uvařených knedlíků píchnout? Více...

Jak se fotí houby? A může být čirůvka chutnější než lanýž?
Houby
2. 10. 2015

Jak se fotí houby? A může být čirůvka chutnější než lanýž?

Jihočeši bývají velmi často velkými lokálními patrioty. Ing. Tomáš Papoušek, tvůrce krásného Atlasu hub z jižních Čech, který vydal před deseti lety vlastním nákladem, je jedním z nich. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS