Štítky: koření

Libeček v kuchyni – aneb jak připravit domácí maggi či bylinkový olej

Libeček v kuchyni – aneb jak připravit domácí maggi či bylinkový olej

Nemusíte být zkušení pěstitelé, aby se vám dařilo pěstovat libeček. Tahle rostlina vlastně nevyžaduje téměř žádnou péči. Představíme vám, jak můžete libeček snadno využít v kuchyni. Více...

Voňavá lékárna: Na co vám pomůže levandule, meduňka, máta, šalvěj
Zdraví
16. 5. 2017

Voňavá lékárna: Na co vám pomůže levandule, meduňka, máta, šalvěj

Pěstování bylinek se vyplatí z mnoha důvodů. Jsou nejen pěknými, voňavými společnicemi, které ozdobí zahradu i balkón a ochutí pokrmy. Je skvělé je mít po ruce, pokud vás potkají nepříjemnosti. Více...

Středomořské bylinky na balkóně i v kuchyni: Voní, léčí, těší duši

Středomořské bylinky na balkóně i v kuchyni: Voní, léčí, těší duši

Tymián, levandule, oregano, šalvěj, mateřídouška, levandule, rozmarýnka – s voňavými pohlednými keříčky bude život příjemnější. Zvednou vám náladu, ochutí jídlo, prospějí zdraví. Více...

Perilla, peprná bylinka, jejíž účinky ocení nejen alergici
Zdraví
1. 4. 2017

Perilla, peprná bylinka, jejíž účinky ocení nejen alergici

Hrst lístků perilly denně může ulevit při alergických příznacích. Je to zdravá listová zelenina s výraznou chutí, kterou si můžete snadno vypěstovat. Více...

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy
Zdraví
4. 3. 2017

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy

Pokud jeho jedinečnou vůni neznáte, určitě kardamom vyzkoušejte. Kromě tradičního užití do kávy a čaje se hodí do dezertů, pečiva, zeleninových pokrmů. Kde roste, jak vypadá, a proč je tak zdravý? Více...

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí
Nápoje
8. 1. 2017

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí

Po návratu z mrazivé procházky je nejlepší dát si něco dobrého na zahřátí. Mezi nejlahodnější zahřívadla patří černý čaj s indickým kořením, který se pije sladký a s mlékem. Více...

Tajemství vanilky: od plodů tropické orchideje k vánočnímu koření
Zajímavosti
19. 12. 2016

Tajemství vanilky: od plodů tropické orchideje k vánočnímu koření

Vůně vanilky nás nejen o Vánocích zahalí do teplého, sladkého opojení. Znáte tajemství jejího původu, pěstování a zpracování? Poznejte ji blíž, příběh vanilky ke svátkům patří… Více...

Opravník muškátových omylů
Zajímavosti
15. 12. 2016

Opravník muškátových omylů

Některé pojmy jsou natolik zažité, že ani skutečnost, že jsou nepravdivé, s nimi nehne. Čítankovou ukázkou je koření známé jako muškátový květ a muškátový oříšek. Více...

Výroba domácího likéru z ovoce a bylinek: návod pro začátečníky
Nápoje
15. 11. 2016

Výroba domácího likéru z ovoce a bylinek: návod pro začátečníky

Pochutnáte si na nich, za chladných dnů zahřejí a posilní. A když domácí likér, originální nápoj, do nějž jste vložili svůj um i fantazii, nalijete do pěkné láhve, stane se z něj cenný dárek. Více...

Houbu opeňku najdete na pařezech. Krásně voní a na másle je výborná
Houby
5. 11. 2016

Houbu opeňku najdete na pařezech. Krásně voní a na másle je výborná

Obrůstá pařezy v hojném počtu a do vaší kuchyně přinese tu pravou houbovou vůni. Pozor však na záměnu s jedovatou čepičatkou. Více...

Provoňte si trávník i byt mateřídouškou

Provoňte si trávník i byt mateřídouškou

Nádherné fialové kvítky, a především opojná vůně, to je mateřídouška. Nenáročná rostlinka, která dokáže zkrášlit naši zahradu, ale i zajistit klidný spánek. Více...

Houby na grilu jsou vynikající. Jak grilovat holubinky, časté úlovky babího léta?
Houby
16. 9. 2016

Houby na grilu jsou vynikající. Jak grilovat holubinky, časté úlovky babího léta?

Houby jsou výtečné nejen smažené a dušené, ale i grilované. Holubinky najde i houbař smolař, zvláště na přelomu léta a podzimu. A připravené na grilu nebo v troubě budou chutnat všem. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS