Štítky: koření

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí
Nápoje
8. 1. 2017

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí

Po návratu z mrazivé procházky je nejlepší dát si něco dobrého na zahřátí. Mezi nejlahodnější zahřívadla patří černý čaj s indickým kořením, který se pije sladký a s mlékem. Více...

Tajemství vanilky: od plodů tropické orchideje k vánočnímu koření
Zajímavosti
19. 12. 2016

Tajemství vanilky: od plodů tropické orchideje k vánočnímu koření

Vůně vanilky nás nejen o Vánocích zahalí do teplého, sladkého opojení. Znáte tajemství jejího původu, pěstování a zpracování? Poznejte ji blíž, příběh vanilky ke svátkům patří… Více...

Opravník muškátových omylů
Zajímavosti
15. 12. 2016

Opravník muškátových omylů

Některé pojmy jsou natolik zažité, že ani skutečnost, že jsou nepravdivé, s nimi nehne. Čítankovou ukázkou je koření známé jako muškátový květ a muškátový oříšek. Více...

Výroba domácího likéru z ovoce a bylinek: návod pro začátečníky
Nápoje
15. 11. 2016

Výroba domácího likéru z ovoce a bylinek: návod pro začátečníky

Pochutnáte si na nich, za chladných dnů zahřejí a posilní. A když domácí likér, originální nápoj, do nějž jste vložili svůj um i fantazii, nalijete do pěkné láhve, stane se z něj cenný dárek. Více...

Houbu opeňku najdete na pařezech. Krásně voní a na másle je výborná
Houby
5. 11. 2016

Houbu opeňku najdete na pařezech. Krásně voní a na másle je výborná

Obrůstá pařezy v hojném počtu a do vaší kuchyně přinese tu pravou houbovou vůni. Pozor však na záměnu s jedovatou čepičatkou. Více...

Provoňte si trávník i byt mateřídouškou

Provoňte si trávník i byt mateřídouškou

Nádherné fialové kvítky, a především opojná vůně, to je mateřídouška. Nenáročná rostlinka, která dokáže zkrášlit naši zahradu, ale i zajistit klidný spánek. Více...

Houby na grilu jsou vynikající. Jak grilovat holubinky, časté úlovky babího léta?
Houby
16. 9. 2016

Houby na grilu jsou vynikající. Jak grilovat holubinky, časté úlovky babího léta?

Houby jsou výtečné nejen smažené a dušené, ale i grilované. Holubinky najde i houbař smolař, zvláště na přelomu léta a podzimu. A připravené na grilu nebo v troubě budou chutnat všem. Více...

Petr Stupka radí, jak kořenit pokrmy z hub: kmínem, koriandrem, zázvorem, bylinkami…
Houby
15. 9. 2016

Petr Stupka radí, jak kořenit pokrmy z hub: kmínem, koriandrem, zázvorem, bylinkami…

Jak okořenit houby, aby měl pokrm šmrnc, ale koření přitom příliš nepotlačilo pravou chuť a vůni hub? Vybírejte osvědčené koření a dávkujte opatrně. Více...

Estragon, proslulá bylinka francouzské kuchyně: recepty a pěstování

Estragon, proslulá bylinka francouzské kuchyně: recepty a pěstování

U nás je tato bylinka méně známá, ve Francii nepostradatelná. Umožní vám nová kulinářská kouzla, do kuchyně vnese šarm. Pohledný keřík můžete pěstovat na zahradě i v květináči. Více...

Libeček na zahrádce a v kuchyni: voní, chutná, léčí

Libeček na zahrádce a v kuchyni: voní, chutná, léčí

Libeček je odolný a nenáročný, jeho výrazná chuť dodá mnoha pokrmům říz. Na záhonu působí skutečně velkolepě, a protože nebývá ke koupi, stojí za to ho pěstovat. Více...

Pěstování a využití voňavého tymiánu

Pěstování a využití voňavého tymiánu

Jižní dvojče naší mateřídoušky je proslulé svou silnou, nezaměnitelnou vůní. Vyplatí se mít čerstvé snítky stále po ruce, tymián je krásná bylinka a zároveň zdravé koření. Více...

Voňavá meduňka vás potěší na zahradě i v kuchyni. Vyzkoušejte osvěžující sorbet.

Voňavá meduňka vás potěší na zahradě i v kuchyni. Vyzkoušejte osvěžující sorbet.

Voní po citrusech, má příjemnou chuť, připravíte z ní lahodný uklidňující čaj, lístky zpestří saláty i dezerty. Meduňka je pohledná, odolná a nenáročná bylinka. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS