Štítky: koření

Využijte úrodu švestek: Zamrazte je, usušte, uvařte či upečte povidla
Zavařování
18. 8. 2017

Využijte úrodu švestek: Zamrazte je, usušte, uvařte či upečte povidla

Švestky jsou pokladem babího léta. Pokud je úroda větší, než můžete sníst, schovejte si sladké, zdravé plody na podzim a zimu. Kromě proměny ve slivovici se nabízí mnoho dalších způsobů. Více...

Šalvěj, zdravé hořké koření: dodá vůni masu, paštice i zelenině
Zelenina
29. 6. 2017

Šalvěj, zdravé hořké koření: dodá vůni masu, paštice i zelenině

Šalvěj je nejen velmi účinnou léčivou rostlinou, která dezinfikuje ústa, krk a dýchací cesty. Můžete ji využít i jako koření. A stačí jen troška, její chuť i vůně je velmi intenzivní. Více...

Nakládáme okurky: Jak na výtečné domácí nakladačky a kvašáky?
Zavařování
26. 6. 2017

Nakládáme okurky: Jak na výtečné domácí nakladačky a kvašáky?

Ať už okurky zavařujete podle osvědčeného rodinného receptu, zkoušíte stále nové postupy a ingredience, či s okurkovou vášní teprve začínáte, mohou se vám hodit naše tipy a recepty. Více...

Libeček v kuchyni – aneb jak připravit domácí maggi či bylinkový olej

Libeček v kuchyni – aneb jak připravit domácí maggi či bylinkový olej

Nemusíte být zkušení pěstitelé, aby se vám dařilo pěstovat libeček. Tahle rostlina vlastně nevyžaduje téměř žádnou péči. Představíme vám, jak můžete libeček snadno využít v kuchyni. Více...

Voňavá lékárna: Na co vám pomůže levandule, meduňka, máta, šalvěj
Zdraví
16. 5. 2017

Voňavá lékárna: Na co vám pomůže levandule, meduňka, máta, šalvěj

Pěstování bylinek se vyplatí z mnoha důvodů. Jsou nejen pěknými, voňavými společnicemi, které ozdobí zahradu i balkón a ochutí pokrmy. Je skvělé je mít po ruce, pokud vás potkají nepříjemnosti. Více...

Středomořské bylinky na balkóně i v kuchyni: Voní, léčí, těší duši

Středomořské bylinky na balkóně i v kuchyni: Voní, léčí, těší duši

Tymián, levandule, oregano, šalvěj, mateřídouška, levandule, rozmarýnka – s voňavými pohlednými keříčky bude život příjemnější. Zvednou vám náladu, ochutí jídlo, prospějí zdraví. Více...

Perilla, peprná bylinka, jejíž účinky ocení nejen alergici
Zdraví
1. 4. 2017

Perilla, peprná bylinka, jejíž účinky ocení nejen alergici

Hrst lístků perilly denně může ulevit při alergických příznacích. Je to zdravá listová zelenina s výraznou chutí, kterou si můžete snadno vypěstovat. Více...

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy
Zdraví
4. 3. 2017

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy

Pokud jeho jedinečnou vůni neznáte, určitě kardamom vyzkoušejte. Kromě tradičního užití do kávy a čaje se hodí do dezertů, pečiva, zeleninových pokrmů. Kde roste, jak vypadá, a proč je tak zdravý? Více...

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí
Nápoje
8. 1. 2017

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí

Po návratu z mrazivé procházky je nejlepší dát si něco dobrého na zahřátí. Mezi nejlahodnější zahřívadla patří černý čaj s indickým kořením, který se pije sladký a s mlékem. Více...

Tajemství vanilky: od plodů tropické orchideje k vánočnímu koření
Zajímavosti
19. 12. 2016

Tajemství vanilky: od plodů tropické orchideje k vánočnímu koření

Vůně vanilky nás nejen o Vánocích zahalí do teplého, sladkého opojení. Znáte tajemství jejího původu, pěstování a zpracování? Poznejte ji blíž, příběh vanilky ke svátkům patří… Více...

Opravník muškátových omylů
Zajímavosti
15. 12. 2016

Opravník muškátových omylů

Některé pojmy jsou natolik zažité, že ani skutečnost, že jsou nepravdivé, s nimi nehne. Čítankovou ukázkou je koření známé jako muškátový květ a muškátový oříšek. Více...

Výroba domácího likéru z ovoce a bylinek: návod pro začátečníky
Nápoje
15. 11. 2016

Výroba domácího likéru z ovoce a bylinek: návod pro začátečníky

Pochutnáte si na nich, za chladných dnů zahřejí a posilní. A když domácí likér, originální nápoj, do nějž jste vložili svůj um i fantazii, nalijete do pěkné láhve, stane se z něj cenný dárek. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS