Štítky: zmrzlina

Červená esence léta: Jak si užít jahodovou sezonu?

Červená esence léta: Jak si užít jahodovou sezonu?

Jahody jsou neodmyslitelným symbolem začátku léta. Sezona tohoto voňavého a sladkého ovoce v České republice začíná většinou první týden v červnu a končí v polovině července. Je libo domácí jahodovou zmrzlinu nebo raději zvolíte jahodový cheesecake? Více...

Co s přebytky první letošní úrody? Zpracujte je chytře

Co s přebytky první letošní úrody? Zpracujte je chytře

Celoroční úsilí pilných zahrádkářů už přináší své ovoce... a zeleninu, květiny či bylinky. Pokud se vám už zajídá obligátní bublanina, zkuste svou úrodu zpracovat i jinak. Sušení, zavařování nebo mražení vykouzlí z vaší sklizně zdravé pochoutky. Více...

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Růže a jahody patří k symbolům teplých červnových dní. Co takhle je zpracovat do chladivého zmrzlinového osvěžení? Inspirujte se recepty na lehký jahodový sorbet či smetanovou zmrzlinu vonící tou nejkrásnější z květin. Více...

Nejlepší domácí zmrzlina: recepty a proč si pořídit zmrzlinovač

Nejlepší domácí zmrzlina: recepty a proč si pořídit zmrzlinovač

Občas se to člověku přihodí po dovolené: Na cestách, dnes už i tuzemských, ochutná zmrzlinu a začne se mu po té výjimečné lahodě stýskat natolik, že se rozhodne si zážitek zopakovat doma. Záhy pak řeší výběr výrobníku zmrzliny. Více...

Zmrzlina je malý zázrak

Zmrzlina je malý zázrak

Studenou pochoutku má v oblibě devět lidí z deseti. Paleta jejích osvěžujících chutí. množství barev, příměsí a tvarů vypovídá také o nekonečné fantazii cukrářských mistrů. Povolte i vy uzdu fantazii a zkuste vlastní kombinace! Více...

Palačinky mnohokrát jinak − pět zajímavých receptů

Palačinky mnohokrát jinak − pět zajímavých receptů

Vynálezce palačinek by zasloužil světovou cenu. Ale ony se pekly snad už v době mamutů. Úžasné placky lze připravit ve sladkých a slaných variantách; ovocné i zeleninové, tvarohové i sýrové, s povidly, masové a další. Více...

Domácí výroba jogurtu; jogurtové lívance, zmrzlina, polévky
Zdraví
20. 10. 2010

Domácí výroba jogurtu; jogurtové lívance, zmrzlina, polévky

K mlsání se hodí jakýkoliv jogurt, i ten, který hýří konzervačními látkami a pasterizačními přísadami. Kdo chce jogurt jíst pro zdraví, měl by vybírat takový, který obsahuje živé kultury a fermenty. Více...

Dort ze zakysané smetany, tokáň a další smetanové recepty
Maso a přílohy
13. 3. 2010

Dort ze zakysané smetany, tokáň a další smetanové recepty

Zakysaná nebo sladká smetana dodávají omáčce, těstu, náplni či polévce tu správnou jemnou chuť. Smetany obsahují zpravidla 12 procent mléčného tuku, některé víc. Smetana určená ke šlehání mívá 30, 33, ale třeba i 40 procent tuku. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS