Štítky: kvašáky

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit
Zelenina
9. 9. 2017

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit

Ačokča je popínavá rostlina, která se dokáže rozrůst do obřích rozměrů a přinést ohromnou úrodu. Plody sklízejte nejlépe, dokud jsou malé a křehké. Uplatnění však najdou i větší. Více...

Nakládáme okurky: Jak na výtečné domácí nakladačky a kvašáky?
Zavařování
26. 6. 2017

Nakládáme okurky: Jak na výtečné domácí nakladačky a kvašáky?

Ať už okurky zavařujete podle osvědčeného rodinného receptu, zkoušíte stále nové postupy a ingredience, či s okurkovou vášní teprve začínáte, mohou se vám hodit naše tipy a recepty. Více...

Recept na kvašáky
Zavařování
12. 8. 2015

Recept na kvašáky

Kvašené okurky nic nenahradí. Nejen kvůli chuti. Jako každá kvašená zelenina přispívají k tvorbě zdravé střevní mikroflóry, organismus z nich snadno čerpá minerály. Svědčí lidské imunitě i trávení, zahánějí nechutenství. Více...

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty
Zavařování
19. 7. 2015

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty

Voda, ocet, sůl, cukr, často umělé sladidlo. Nové koření, pepř, bobkový list, hořčičné semínko i jiné koření. Kopr, někdy další bylinky. Cibule, mrkev, křen, občas česnek, papriky. Vše v nespočetných kombinacích. Více...

Jak využít přerostlé okurky nakládačky?
Zelenina
31. 7. 2011

Jak využít přerostlé okurky nakládačky?

Prakticky z každé přerostlé nakládačky si můžete připravit lahodné kvašáky. Existují ovšem odrůdy, které jsou vnitřní strukturou a pevností pro kvašení předurčené. Ještě dobrý recept a úspěch je zaručen!   Více...

Polévka z kvašáků, hrušky se sýrovou roládou a jiné recepty

Polévka z kvašáků, hrušky se sýrovou roládou a jiné recepty

Polévka z kvašených okurek, tvarůžková pomsta sousedům − stačí ve správnou chvíli otevřít okna dokořán, čušky, tedy svlečené papriky, koláč s meduňkou, jablečný rýžový nákyp, hrušky se sýrovou roládou, šípkový nápoj a další čtenářské recepty. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS