Štítky: pepř

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí
Nápoje
8. 1. 2017

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí

Po návratu z mrazivé procházky je nejlepší dát si něco dobrého na zahřátí. Mezi nejlahodnější zahřívadla patří černý čaj s indickým kořením, který se pije sladký a s mlékem. Více...

Jak správně grilovat
Maso a přílohy
17. 6. 2016

Jak správně grilovat

Grilování patří k oblíbeným letním činnostem, nějaký druh grilu proto najdeme snad na každé zahradě, terase nebo balkonu. Oblibě se těší zejména klasické grily na dřevěné uhlí. Své příznivce ovšem mají také plynové a elektrické grily. Více...

Grepový salát s naťovou cibulkou, polníčkem a kuřecím masem

Grepový salát s naťovou cibulkou, polníčkem a kuřecím masem

Maso pečené s rozmarýnem a česnekem, ledový salát s polníčkem, jablko a také naťové cibulky, chilli omáčka, pepř i sůl ochutí pokrm sladce, slaně a pikantně. Recept na výborné salátové jídlo přišel z Hradce Králové. Více...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty
Zavařování
19. 7. 2015

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty

Voda, ocet, sůl, cukr, často umělé sladidlo. Nové koření, pepř, bobkový list, hořčičné semínko i jiné koření. Kopr, někdy další bylinky. Cibule, mrkev, křen, občas česnek, papriky. Vše v nespočetných kombinacích. Více...

Jehněčí maso ve velikonočních receptech
Maso a přílohy
21. 3. 2015

Jehněčí maso ve velikonočních receptech

Jehněčí maso neboli velikonoční beránek symbolizuje příchod jara, Velikonoce a také upřímnost a čestnost. Ač je ve staročeské kuchyni tradičním masem, mnozí z nás dnes váhají s jeho přípravou. Více...

Skotská vejce v těstě, hovězí těftěly, jehněčí golubce a jiná jídla z mletého
Maso a přílohy
15. 3. 2015

Skotská vejce v těstě, hovězí těftěly, jehněčí golubce a jiná jídla z mletého

Mleté maso si porozumí s nejrůznějšími příměsemi, přílohami a úpravami. Chová se velmi vstřícně i ke tvůrčím kulinářským nápadům. Nechte se inspirovat následujícími a máte-li svůj osvědčený, nabídněte ho v diskuzi Více...

Bramborový salát a jeho obměny: s vínem, křenem, řepou…

Bramborový salát a jeho obměny: s vínem, křenem, řepou…

Bramborový salát má na štědrovečerním stole velká většina domácností v Čechách a na Moravě, přesto nepatří mezi pokrmy tradiční. Jako příloha ke smaženému kapru se podává až od 50. let 20. století. Více...

Guláše: hovězí, bramborový, pečený, houbový, fazolový, cuketový...
Maso a přílohy
16. 8. 2014

Guláše: hovězí, bramborový, pečený, houbový, fazolový, cuketový...

Slovo guláš pochází z maďarského slova gulya (stádo krav), odtud maďarský název gulyás (výslovnost [gujáš]) a z toho pak české guláš. Maďarský gujáš se však od evropských gulášů odlišuje přísadami i přípravou. Více...

Roštěná, hovězí pečeně, tokáň, závitky i jazyk v receptech čtenářů
Maso a přílohy
25. 5. 2013

Roštěná, hovězí pečeně, tokáň, závitky i jazyk v receptech čtenářů

Dobré hovězí maso si zasluhuje náležitou úpravu se zajímavými přísadami a třeba i méně obvyklými přílohami. Čtenáři Receptáře poskytli pro inspiraci své oblíbené recepty. V diskuzi pod článkem je místo pro další.   Více...

Tradiční řešení pro moderní život: nakládání do octa a oleje
Zavařování
26. 6. 2011

Tradiční řešení pro moderní život: nakládání do octa a oleje

Nakládání ovoce, zeleniny, bylinek, ryb nebo sýra do octa nebo oleje patří k nejstarším metodám konzervace potravin. V kyselém prostředí octa či v oleji, který potraviny vzduchotěsně uzavře, nemají hnilobné bakterie šanci. Více...

Vepřový guláš zahuštěný chlebem

Vepřový guláš zahuštěný chlebem

Mnozí gulášoví fajnšmekři tvrdí, že jedině krajíc chleba dodá omáčce správný chuťový odstín a hustotu lepšího, nemoučného původu. Někdo střídku krájí, jiný strouhá či drobí, další ji do hrnce rituálně vkládá celou, aby její rozpuštění vymezilo čas dušení. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Recepty na vánoční cukroví - to nejlepší cukroví podle našich receptů

Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat

Orchideje - Jak úspěšně pěstovat doma i venku

Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék

Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort

Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie

Grilování - recepty, tipy a triky na letní grilování

Eknihy - ke stažení zdarma o zahradě a domově

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS