Štítky: ořechy

Zahradničení podle Měsíce: První prosincový úplněk je tu
Okrasná zahrada
27. 11. 2017

Zahradničení podle Měsíce: První prosincový úplněk je tu

V nadcházejícím týdnu odchází listopad a přichází prosinec. Nastane také úplněk, magický den lunárního zahradničení. Než se zcela zakulatí, projde Měsíc znamením Ryb, Berana, Býka a Blíženců. Více...

Inspirace pro dekoraci adventních věnců
Dekorace
20. 11. 2017

Inspirace pro dekoraci adventních věnců

Nabízíme inspiraci na výrobu originálního adventního věnce pro chvíle zimní předvánoční pohody. Využít můžete i netradiční či exotické suroviny a materiály.  Záleží jen na vaší volbě, po čem sáhnete. Více...

Třetina lidí v republice trpí nedostatkem hořčíku. Nejste mezi nimi?
Zdraví
19. 10. 2017

Třetina lidí v republice trpí nedostatkem hořčíku. Nejste mezi nimi?

Nedostatek hořčíku snižuje kvalitu života, vede k únavě i poruchám spánku. Zvyšuje výskyt i závažnost komplikací diabetu a ohrožuje na životě nemocné trpící srdečními a cévními chorobami. Více...

Co nasbírat v lese kromě hub? Výzdobu pro dům i byt

Co nasbírat v lese kromě hub? Výzdobu pro dům i byt

Houbová sezona se letos hodně vydařila a mnoho z nás si nosí plné košíky voňavých hub. V lese si však můžete nasbírat spousty zajímavých přírodnin, které využijete při výrobě podzimních i vánočních dekorací. Přinášíme zajímavé tipy a nápady na sběr a využití podzimních darů přírody. Více...

Jak nejlépe sklidit a uchovat ořechy?

Jak nejlépe sklidit a uchovat ořechy?

Podzim je čas dozrávání a sklízení. Kromě ovoce a zeleniny nezapomeňte na ořechy, zdroj zdravých tuků, cenných bílkovin a minerálů. Prospějí vašemu cévnímu sytému, posílí imunitu a dodají energii. Jak sklízet a uchovávat ořechy, aby co nejdéle vydržely? Více...

Vybavte se na podzim a zimu: 4 bylinková pesta ze skleničky

Vybavte se na podzim a zimu: 4 bylinková pesta ze skleničky

Přestože se teplé slunné měsíce neúprosně nachylují ke svému konci, nemusíte se loučit s plody, které jsou ještě k mání na trzích nebo v obchodech. Zavařování ovoce je jasná záležitost. Jak ale zúročit úrodu bylinek? Snadno – do pesta! Více...

Jídelníček bystrozrakých: Jaké potraviny prospívají vašim očím?
Zdraví
31. 8. 2017

Jídelníček bystrozrakých: Jaké potraviny prospívají vašim očím?

Stále více se prokazuje, že kvalitu našeho vidění ovlivňuje to, co jíme. Vhodně zvolenou stravou můžeme některým problémům s očima předcházet nebo alespoň zpomalit jejich nástup. Více...

Recepty na oblíbené nepečené vánoční cukroví, ořechové i ovocné

Recepty na oblíbené nepečené vánoční cukroví, ořechové i ovocné

Rumové, medové a ořechové kuličky, perníkové řezy, ovocný salám, mandlové hříbky. Nepečené cukroví je výtečným zpestřením vánoční tabule. Stačí, když ho necháte odležet do druhého dne. Více...

Veverky loupou na krmítku ořechy, plši a plšíci tvrdě spí
Savci
15. 12. 2016

Veverky loupou na krmítku ořechy, plši a plšíci tvrdě spí

Nejen ptáci za mrazivých dní potřebují naši pomoc. I roztomilé veverky, které v korunách stromů předvádějí své akrobatické kousky, budou vděčné za krmítko plné oříšků. Více...

Netradiční vánoční cukroví: pudinkové, nafoukané, knoflíkové

Netradiční vánoční cukroví: pudinkové, nafoukané, knoflíkové

Vánoční tabuli mohou zpestřit i méně známé, avšak výtečné druhy cukroví. Pokud vyzkoušíte nové, avšak léty ověřené recepty, bude vás předvánoční pečení bavit o to více. Více...

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Kdo jí zdravě, oceňuje jáhly, loupaná zrna prosa, jako zdroj řady živin prospěšných pro správné fungování lidského těla. A rovněž jako potravinu, kterou lze nasladko i naslano dochutit podle svých představ. Více...

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce
Maso a přílohy
24. 1. 2016

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce

Med, dokonalá přírodní potravina, dodá jídlu vůni, chuť a umocní jeho vzhled. Existuje spousta jednoduchých receptů na slané pokrmy s přísadou medu, které nevyžadují složitou přípravu ani množství surovin. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS