Štítky: jablka

Jablka ve slaných jídlech

Jablka ve slaných jídlech

Sklizeň jablek je v plném proudu. V kuchyni najdou využití v celé řadě moučníků, ale ani v jídlech nesladkých není třeba jablka vynechávat. Co třeba využít některý z následujících tipů na jablka „naslano“? Více...

Zavařujeme pro děti: Z domácích surovin a zdravě
Zavařování
7. 9. 2017

Zavařujeme pro děti: Z domácích surovin a zdravě

Sezóna ovoce vrcholí a je potřeba ho uchovat na dlouhé zimní měsíce. Zavařte si zdravé přesnídávky pro děti, bez zbytečně přidaných látek, sladidel a konzervantů. Zužitkujete úrodu a připravíte svým dětem na zimu zdravé a levné svačinky. A nejen jim, ovocné přesnídávky zachutnají i dospělým. Více...

Aby jablka nebyla červivá: Jak chránit jabloně proti obaleči?

Aby jablka nebyla červivá: Jak chránit jabloně proti obaleči?

Jabloně se vyplatí chránit proti obalečům, zvláště pokud je teplé počasí podpoří v množení. Jinak budou plody kvůli hladovým housenkám tohoto nenápadného nočního motýlka červivé. Více...

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky
Maso a přílohy
9. 11. 2016

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky

Pochoutka předků se vrací na náš sváteční stůl. Díky vzrůstající oblibě hus se rozšiřuje jejich chov, takže si můžete vybrat drůbež ze slušných podmínek. Pak už chybí jen recept šéfkuchaře. Více...

Dary říjnové zahrady: Jablka do sklepa, ořechy na půdu, mrkev vydrží na záhoně

Dary říjnové zahrady: Jablka do sklepa, ořechy na půdu, mrkev vydrží na záhoně

Štedrá zahrada vydává poslední plody a očekává první mrazíky. Otužilé zelenině nevadí, ovoce však zničí. Více...

Sklizeň podzimní úrody

Sklizeň podzimní úrody

Podzimní zahrada je štědrá. Při zpracování přebytků ovoce a zeleniny oceníte šikovné novinky i osvědčené postupy našich babiček. Více...

Jablečná neděle v Krkonoších:  V zahradní kavárně můžete hodovat, moštovat, z jablek se radovat
Tipy na výlet
8. 9. 2016

Jablečná neděle v Krkonoších:  V zahradní kavárně můžete hodovat, moštovat, z jablek se radovat

V přírodní zahradě DOTEKu, Domě obnovy tradic ekologie a kultury, můžete ochutnat jablečné dobroty, zahrát si a zasoutěžit, podívat se na jablečné pohádky, zkusit sami moštovat… Více...

Zahradníkovo září: sklizeň ovoce a uchování vitamínů na zimu

Zahradníkovo září: sklizeň ovoce a uchování vitamínů na zimu

Velké i drobné plody dozrávají, nastává čas hojnosti. Není nic lepšího, než čerstvě utržené ovoce ze zahrady… a co nesníme, vydrží ve sklepě, v mrazničce či skleničce až do jara. Více...

Zrají letní jablka! Dopřejte si lahodnou a zdravou sezónní dietu
Zdraví
10. 8. 2016

Zrají letní jablka! Dopřejte si lahodnou a zdravou sezónní dietu

Už přišel jejich čas. Šťavnatá, příjemně nakyslá, křehká zelená jablíčka otevírají jablečnou sezonu. Nejlepší jsou syrová, ale ani povidla nebo dort z nich není k zahození. Více...

Vyrobte si originální česáčky a sběráčky na ovoce

Vyrobte si originální česáčky a sběráčky na ovoce

Prodávané sběráčky vypadají jako královská koruna, jenže plechové okraje jsou ostré a občas nějaké jablko poškodíme. Milovníci ovoce proto vymysleli řadu jiných. Více...

Novoroční polévky: cibulačka, pivní, klobásovka, čočková, zelná, ovocná...

Novoroční polévky: cibulačka, pivní, klobásovka, čočková, zelná, ovocná...

Už staří Čechové nedali dopustit na pivní polévku, Slováci si pochutnávají na slepičí polévce (vývar pro ni si připraví předem a zmrazí jej), v Bavorsku vaří klobásovku, Francouzi mají svou cibulačku. Více...

Krmení ptáků na krmítku i u řeky: Jak jim skutečně pomoci?
Ptáci
7. 12. 2015

Krmení ptáků na krmítku i u řeky: Jak jim skutečně pomoci?

Ptáci, kteří u nás v zimě zůstávají, nemají lehké živobytí. Přes den hledají skromnou potravu, v noci se v chumlu navzájem zahřívají. Rádi jim pomáháme, a zrovna tak krmíme labutě a racky zimující na řekách. Co jim opravdu prospívá a co škodí? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS