Štítky: koláče

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Známe to všichni: v pracovním zápřahu se volné chvíle hledají těžko a návštěvy se stále odkládají. Letní volnější režim přímo vybízí k výletům a setkáním s přáteli nebo příbuznými. Co když se však návštěva ohlásí na poslední chvíli? Více...

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

S přibývající venkovní teplotou často z oběda vynecháváme horkou polévku. Dáváme víc prostoru ovoci a pokud chceme dezert, preferujeme chlazený. Připravili jsme si pro vás proto tip na lehký letní oběd. Čeká na vás originální salát, zdravé, a přitom lahodné smoothie, a na závěr perfektní domácí zmrzlina. Dobrou chuť. Více...

Dotek exotiky na vašem stole: Jak si poradit s načernalými banány?

Dotek exotiky na vašem stole: Jak si poradit s načernalými banány?

V průběhu zimy je toto tropické ovoce na vrcholu s cenou. S příchodem letních měsíců se dají banány ve vyšších stupních zralosti pořídit za cenu pod 25 korun za kilogram. Více...

Červená esence léta: Jak si užít jahodovou sezonu?

Červená esence léta: Jak si užít jahodovou sezonu?

Jahody jsou neodmyslitelným symbolem začátku léta. Sezona tohoto voňavého a sladkého ovoce v České republice začíná většinou první týden v červnu a končí v polovině července. Je libo domácí jahodovou zmrzlinu nebo raději zvolíte jahodový cheesecake? Více...

Ovocná inspirace: 3 lahodné recepty pro parné léto

Ovocná inspirace: 3 lahodné recepty pro parné léto

Češi se drží v čelních příčkách evropských statistik, pokud jde o rakovinu tlustého střeva nebo obezitu. Jak to změnit? Hlavně jídelníčkem. Není pravda, že zdravá jídla chutnají podivně. Schválně zkuste rozmazlit své chuťové buňky těmito ovocnými laskominami. Více...

Levandulové pečení

Levandulové pečení

Levandule není jen krásnou květinou, ale také bylinkou, kterou můžeme aromatizovat sladké dobroty. Nechte se inspirovat třemi recepty z levandulí provoněné jižní Francie. V Provence ochucují levandulí zmrzliny, koláče i bonbóny.

Více...

Třešně a čokoláda, skvělá kombinace v nadýchaném koláči

Třešně a čokoláda, skvělá kombinace v nadýchaném koláči

Bohatá úroda třešní láká k letnímu pečení. A s kakaem tvoří dokonalou kombinaci. Přichystejte si dortovou formu a upečte koláč, který je díky našlehaným bílkům lehký a díky třešním šťavnatý. Více...

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Růže a jahody patří k symbolům teplých červnových dní. Co takhle je zpracovat do chladivého zmrzlinového osvěžení? Inspirujte se recepty na lehký jahodový sorbet či smetanovou zmrzlinu vonící tou nejkrásnější z květin. Více...

Den dětí na obzoru: Čím potěšíte malé strávníky?

Den dětí na obzoru: Čím potěšíte malé strávníky?

Na svůj svátek robátka ocení, pokud do přípravy jídel zapojíme více představivosti a barev. Nutně to neznamená, že si tak přiděláme práci. Některé recepty jsou jednoduché a děti okouzlí. Více...

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

Kuchyně našich jihovýchodních sousedů má mnoho tváří. Ta bavorská a švábská připomíná rakouskou, sárská se zase kloní k Francii. Severní Německo zase nezapře skandinávské inspirace. Každý recept je proto unikát… Více...

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Barevná vajíčka se v košíčku krásně vyjímají. Jenže, až budou Velikonoce za námi – co s nimi? Nechte se inspirovat pěti recepty, se kterými přebývající vejce krásně zužitkujete.  Chybět nebudou vaječné karbanátky ani krokety. Více...

Provoňte si jaro kvítky fialek; hodí se do čaje i na dezerty
Nápoje
15. 4. 2017

Provoňte si jaro kvítky fialek; hodí se do čaje i na dezerty

Vůně fialky je lahodná a okouzlující - ne náhodou je součástí nejlepších parfémů. Kvítka, která právě teď rozkvétají,  jsou nejen voňavá, ale i jedlá a léčivá. Můžete jimi ozdobit sváteční pokrmy. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS