Štítky: skořice

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí
Nápoje
8. 1. 2017

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí

Po návratu z mrazivé procházky je nejlepší dát si něco dobrého na zahřátí. Mezi nejlahodnější zahřívadla patří černý čaj s indickým kořením, který se pije sladký a s mlékem. Více...

Bylinkový likér na žaludek, aneb alkohol může být i lékem
Nápoje
1. 1. 2017

Bylinkový likér na žaludek, aneb alkohol může být i lékem

Dříve se prodával i pod označením „žaludeční hořká“. A hořčiny z bylinek jsou pro žaludek blahodárným lékem. Můžete si ho připravit i sami, o to bude voňavější. Více...

To pravé letní osvěžení: Zdravé a jednoduché smoothie koktejly
Nápoje
30. 8. 2016

To pravé letní osvěžení: Zdravé a jednoduché smoothie koktejly

Jsou plné vitamínů a vyrobit je zvládne každý, kdo má doma mixér. Řeč je o stále populárnějších smoothie koktejlech. Fantazii při jejich tvorbě můžete pustit na plné obrátky. Více...

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Kdo jí zdravě, oceňuje jáhly, loupaná zrna prosa, jako zdroj řady živin prospěšných pro správné fungování lidského těla. A rovněž jako potravinu, kterou lze nasladko i naslano dochutit podle svých představ. Více...

Punče podle Petra Stupky: vinný, medový, orient a další
Nápoje
15. 12. 2015

Punče podle Petra Stupky: vinný, medový, orient a další

Zejména během zimních dnů oceníme horké nápoje vonící kořením, ovocem a likéry. Hodí se pro uvítání nového roku i příjemné víkendové chvíle. Horké téma s půltuctem punčových variací od mistra kuchaře. Více...

Nepečené cukroví: čokoládové hrudky, sušenková roláda

Nepečené cukroví: čokoládové hrudky, sušenková roláda

Nepečené sladkosti připravujeme většinou z ořechů, mandlí, kokosu. Součástí hmoty bývají piškoty, sušenky, perník i úlomky pečeného vánočního cukroví, které tak spotřebujeme do posledního drobku. Více...

Ořechové hvězdičky s rozinkami

Ořechové hvězdičky s rozinkami

Bez ořechů  by Vánoce snad ani nemohly být. Mnohé z cukroví se bez nich neobejde a do leckterého těsta se dá trocha mletých jader přidat pro zajímavější chuť. Následující recept je v ořechovém slova smyslu luxusní: Radí smíchat vlašáky a lískáče. Více...

Tipy pro domácnost od uchování potravin až po zpevnění hmoždinek

Tipy pro domácnost od uchování potravin až po zpevnění hmoždinek

Drobné rady, které se hodí při úklidu, praní, vaření, hygieně či údržbě domácnosti, pocházejí od čtenářů, jimž se opakovaně osvědčily. Máte-li podobné, můžete se o ně podělit v diskuzi pod článkem. Více...

Sklizeň šípků: jak zachovat přírodní vitamíny?

Sklizeň šípků: jak zachovat přírodní vitamíny?

Nastala úroda šípků, radostný podzimní čas. V zimě nám dají sílu a zdraví. Výtečné jsou šípky růže plané, ale i některých okrasných kultivarů. Jak je správně sušit? Nebo jak z nich připravit chutný šípkový čaj? Více...

Ovocné polévky: borůvková, hrušková, jablečná…

Ovocné polévky: borůvková, hrušková, jablečná…

Smetana, med, skořice, ořechy, cukr, tyto a další potraviny se v receptech na ovocné polévky stávají sladkým polévkovým kořením. Zejména během léta oceníme, že oběd či večeře začne lahodným chladivým krémem. Více...

Okurková škola vaření: okurky v receptech studené i teplé kuchyně
Zelenina
18. 7. 2015

Okurková škola vaření: okurky v receptech studené i teplé kuchyně

K okurkové sezoně patří nakládání a zavařování, příprava tradičních salátů, ale rovněž různé okurkové variace, ať už jde o úpravy za studena, či méně obvyklé tepelné zpracování okurek. Více...

Domácí těstoviny: trhanec, nudle z omelety, drožďové knedlíčky, noky…

Domácí těstoviny: trhanec, nudle z omelety, drožďové knedlíčky, noky…

Základem závinu s dýňoořechovou náplní a špenátovou omáčkou je mouka, vejce a špetka soli. Stejný základ má i těsto na trhance s tvarohem a škvařenou slaninou a řada dalších pokrmů vybraných z kuchařek čtenářů. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Recepty na vánoční cukroví - to nejlepší cukroví podle našich receptů

Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat

Orchideje - Jak úspěšně pěstovat doma i venku

Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék

Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort

Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie

Grilování - recepty, tipy a triky na letní grilování

Eknihy - ke stažení zdarma o zahradě a domově

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS