Štítky: skořice

Voňavá skořice pomůže v boji proti bakteriím a zánětům

Voňavá skořice pomůže v boji proti bakteriím a zánětům

Do okenních tabulek pravidelně klepou kapky deště, místo slunce vládne pološero, na obrazovce za chvíli začne váš oblíbený film. Pokud chybí něco k dokonalosti takové podzimní pohody, je to vůně skořice. Ta nejenže působí zázračně povzbudivě, ale navíc pomůže utužit vaše zdraví. Více...

Co komárům nevoní? Aneb repelenty chemické i přírodní

Co komárům nevoní? Aneb repelenty chemické i přírodní

Před kladením vajíček se samičky komárů musí posilnit krví, proto jsou velmi neodbytné. Hledají nás především podle čichu. Proto je repelenty mohou zmást a nás ochránit od nepříjemných štípanců. Více...

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí
Nápoje
8. 1. 2017

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí

Po návratu z mrazivé procházky je nejlepší dát si něco dobrého na zahřátí. Mezi nejlahodnější zahřívadla patří černý čaj s indickým kořením, který se pije sladký a s mlékem. Více...

Bylinkový likér na žaludek, aneb alkohol může být i lékem
Nápoje
1. 1. 2017

Bylinkový likér na žaludek, aneb alkohol může být i lékem

Dříve se prodával i pod označením „žaludeční hořká“. A hořčiny z bylinek jsou pro žaludek blahodárným lékem. Můžete si ho připravit i sami, o to bude voňavější. Více...

To pravé letní osvěžení: Zdravé a jednoduché smoothie koktejly
Nápoje
30. 8. 2016

To pravé letní osvěžení: Zdravé a jednoduché smoothie koktejly

Jsou plné vitamínů a vyrobit je zvládne každý, kdo má doma mixér. Řeč je o stále populárnějších smoothie koktejlech. Fantazii při jejich tvorbě můžete pustit na plné obrátky. Více...

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Kdo jí zdravě, oceňuje jáhly, loupaná zrna prosa, jako zdroj řady živin prospěšných pro správné fungování lidského těla. A rovněž jako potravinu, kterou lze nasladko i naslano dochutit podle svých představ. Více...

Punče podle Petra Stupky: vinný, medový, orient a další
Nápoje
15. 12. 2015

Punče podle Petra Stupky: vinný, medový, orient a další

Zejména během zimních dnů oceníme horké nápoje vonící kořením, ovocem a likéry. Hodí se pro uvítání nového roku i příjemné víkendové chvíle. Horké téma s půltuctem punčových variací od mistra kuchaře. Více...

Nepečené cukroví: čokoládové hrudky, sušenková roláda

Nepečené cukroví: čokoládové hrudky, sušenková roláda

Nepečené sladkosti připravujeme většinou z ořechů, mandlí, kokosu. Součástí hmoty bývají piškoty, sušenky, perník i úlomky pečeného vánočního cukroví, které tak spotřebujeme do posledního drobku. Více...

Ořechové hvězdičky s rozinkami

Ořechové hvězdičky s rozinkami

Bez ořechů  by Vánoce snad ani nemohly být. Mnohé z cukroví se bez nich neobejde a do leckterého těsta se dá trocha mletých jader přidat pro zajímavější chuť. Následující recept je v ořechovém slova smyslu luxusní: Radí smíchat vlašáky a lískáče. Více...

Tipy pro domácnost od uchování potravin až po zpevnění hmoždinek

Tipy pro domácnost od uchování potravin až po zpevnění hmoždinek

Drobné rady, které se hodí při úklidu, praní, vaření, hygieně či údržbě domácnosti, pocházejí od čtenářů, jimž se opakovaně osvědčily. Máte-li podobné, můžete se o ně podělit v diskuzi pod článkem. Více...

Sklizeň šípků: jak zachovat přírodní vitamíny?

Sklizeň šípků: jak zachovat přírodní vitamíny?

Nastala úroda šípků, radostný podzimní čas. V zimě nám dají sílu a zdraví.  Jak je správně sušit? Nebo jak z nich připravit chutný šípkový čaj? Více...

Ovocné polévky: borůvková, hrušková, jablečná…

Ovocné polévky: borůvková, hrušková, jablečná…

Smetana, med, skořice, ořechy, cukr, tyto a další potraviny se v receptech na ovocné polévky stávají sladkým polévkovým kořením. Zejména během léta oceníme, že oběd či večeře začne lahodným chladivým krémem. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS