Štítky: příprava

Jak užívat léčivé bylinky, aby skutečně pomáhaly?
Zdraví
8. 3. 2017

Jak užívat léčivé bylinky, aby skutečně pomáhaly?

Příprava čaje, přesněji nálevu z léčivých rostlin, má svá pravidla. U některých léčivek může být účinnější odvar nebo macerát, skvělým doplňkem je pak bylinková koupel. Více...

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí
Nápoje
8. 1. 2017

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí

Po návratu z mrazivé procházky je nejlepší dát si něco dobrého na zahřátí. Mezi nejlahodnější zahřívadla patří černý čaj s indickým kořením, který se pije sladký a s mlékem. Více...

Bylinkový likér na žaludek, aneb alkohol může být i lékem
Nápoje
1. 1. 2017

Bylinkový likér na žaludek, aneb alkohol může být i lékem

Dříve se prodával i pod označením „žaludeční hořká“. A hořčiny z bylinek jsou pro žaludek blahodárným lékem. Můžete si ho připravit i sami, o to bude voňavější. Více...

Jak upražit žaludy a uvařit chutnou, zdravou žaludovku?
Nápoje
23. 11. 2016

Jak upražit žaludy a uvařit chutnou, zdravou žaludovku?

Náhražky kávy jsou v oblibě i v době, kdy máme pravé kávy dostatek. Neobsahují kofein, což může být mnohdy žádoucí, mají příjemnou chuť a prospívají zdraví. Více...

Zelený čaj jako léčivý nápoj i pokojová rostlina
Zdraví
14. 2. 2016

Zelený čaj jako léčivý nápoj i pokojová rostlina

Čajovník je darem, jehož blahodárné účinky odnepaměti využívali lidé v Orientu. Dnes je oblíbený po celém světě. Čajovník lze i pěstovat doma v květináči s sklízet vlastní lístky. Více...

Jedlé kaštany, podzimní dar kaštanovníku setého

Jedlé kaštany, podzimní dar kaštanovníku setého

Jedlé kaštany pečou pouliční prodejci snad na všech vánočních trzích. Voní na dálku, hřejí v rukou i žaludku. Z kaštanů lze připravit i desítky sladkých i slaných jídel. Krásné kaštanovníky seté rostou dokonce i u nás. Více...

Jak vyrobit domácí medovinu?
Nápoje
4. 8. 2014

Jak vyrobit domácí medovinu?

Máte dobrý med od včelaře? Vyzkoušejte recept na domácí medovinu, lahodný a posilující nápoj našich předků. Více...

Jak připravit jedlé kaštany? Lahodné jsou pečené i vařené

Jak připravit jedlé kaštany? Lahodné jsou pečené i vařené

Jemná, nasládlá chuť jedlých kaštanů pro mnohé neodmyslitelně patří k chladným podzimním dnům. Když vůně pečených kaštanů zavoní z pouličních stánků, Vánoce se pomalu blíží. Jak si tuto výtečnou i zdravou pochoutku připravit doma? Více...

Jak si vyrobit vlastní bylinkový likér, šťávu či víno?
Nápoje
4. 9. 2011

Jak si vyrobit vlastní bylinkový likér, šťávu či víno?

Život s bylinkami je pestrý, voňavý a zdravý. Přes zimu si však jen některé a v omezeném množství můžeme uchovat v květináči. Ostatní nezbývá než usušit… a nebo je uchovat ještě zajímavějšími způsoby. Více...

Tipy a rady pro nejlepší domácí burčák

Tipy a rady pro nejlepší domácí burčák

Vinobraní je v plném proudu, a čerstvý vlastní burčák je tak lahodný… Požádali jsme proto zkušeného vinaře Pavla Vajčnera ze Znovínu Znojmo, aby zodpověděl nejčastější dotazy, které se domácí přípravy burčáku týkají. Dozvíte se, kdy hrozny sklízet i jak nejlépe při přípravě burčáku doslazovat. Více...

Batáty, sladké brambory: recepty a pěstování
Užitková zahrada
21. 12. 2009

Batáty, sladké brambory: recepty a pěstování

Červené, případně žluté i bílé hlízy se žlutou, bílou i oranžovou dužninou a příjemnou, nasládlou chutí. To jsou batáty, sladké brambory původem z tropické Ameriky. Dají se použít k přípravě kaše, ale i koláčů nebo pyré a také zapékat. A můžete je zkusit dokonce i pěstovat. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS