Štítky: víno

Jak poznat kvalitní burčák? A lze si ho připravit i doma?
Nápoje
7. 10. 2017

Jak poznat kvalitní burčák? A lze si ho připravit i doma?

Při nákupu je dobré všímat si barvy, perlení, chuti – pak nekoupíte burčák starý nebo říznutý jablky. A pokud jste na zahradě sklidili dost rožňů, můžete si zkusit vyrobit vlastní. Více...

K silvestru patří bublinky. Jak se vyznat v šumivých vínech
Nápoje
31. 12. 2016

K silvestru patří bublinky. Jak se vyznat v šumivých vínech

Umíte si představit slavnostní tabuli bez šumivého vína? Sklenka „bublinek“ dodá slavnostní atmosféru každému jídlu, a k oslavám konce roku patří téměř neodmyslitelně. Šampaňské, sekt nebo něco jiného? Stačí si vybrat. Více...

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky
Maso a přílohy
9. 11. 2016

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky

Pochoutka předků se vrací na náš sváteční stůl. Díky vzrůstající oblibě hus se rozšiřuje jejich chov, takže si můžete vybrat drůbež ze slušných podmínek. Pak už chybí jen recept šéfkuchaře. Více...

Aperitiv není zhýralství. Pomůže nastartovat trávení
Nápoje
29. 10. 2016

Aperitiv není zhýralství. Pomůže nastartovat trávení

Vhodně zvolený aperitiv dodá každému jídlu o něco slavnostnější ráz. Ale nejenže dobře naladí nás, jeho hlavním úkolem je povzbudit náš žaludek. Zvýšení produkce žaludečních šťáv nám pak pomůže dobře strávit jídlo, které nás čeká. Více...

Vyrobte si domácí ovocné víno z darů zahrady
Nápoje
19. 10. 2016

Vyrobte si domácí ovocné víno z darů zahrady

Zkuste čarovat z darů přírody. Výroba domácích vín je příjemná zábava. Pokud si osvojíte základní postupy, můžete zapojit fantazii a vytvářet originální receptury. Více...

Česká vína ve světě bodují. V tisícovce nejlepších je jich 25
Nápoje
23. 9. 2016

Česká vína ve světě bodují. V tisícovce nejlepších je jich 25

Myslíte si, že kvůli nejlepším vínům na světě musíte vyrazit do Francie, Jižní Afriky nebo třeba na americký kontinent? Že na takové víno ani náhodou nemáte? Ani jedno z toho nemusí platit. Některé z tisíce nejlepších vín světa si pořídite v Česku. Více...

Zahradníkovo září: sklizeň ovoce a uchování vitamínů na zimu

Zahradníkovo září: sklizeň ovoce a uchování vitamínů na zimu

Velké i drobné plody dozrávají, nastává čas hojnosti. Není nic lepšího, než čerstvě utržené ovoce ze zahrady… a co nesníme, vydrží ve sklepě, v mrazničce či skleničce až do jara. Více...

Zahrajte si na sommeliéra. Degustační balíček prověří vaše schopnosti
Zajímavosti
31. 8. 2016

Zahrajte si na sommeliéra. Degustační balíček prověří vaše schopnosti

Milujete víno a pijete ho rádi? Jste si jisti, že dokážete rozeznat jednotlivé odrůdy lépe než vaši přátelé. Nyní to můžete vyzkoušet. S Degustační hrou si můžete zahrát na skutečného sommeliéra. Více...

Pivo jako součást koktejlu!? A proč ne?
Nápoje
19. 7. 2016

Pivo jako součást koktejlu!? A proč ne?

Pít pivo stále stejným způsobem dokola je nuda. Chtělo by to změnu, trochu to okořenit. Třeba si udělat pivní koktejl. Více...

Rozhovor jarního Receptáře speciál: písničkářka Karolína Kamberská
Rozhovory
11. 3. 2016

Rozhovor jarního Receptáře speciál: písničkářka Karolína Kamberská

Usměvavou brunetku znáte jako písničkářku, například z dua Sestry Steinovy. Anebo z televizního pořadu Karolína, domácí kuchařka. S jarním Receptářem speciál si povídala také o tom, jak se těší na Velikonoce. Více...

Jarní Receptář speciál: osení, vůně, historie, vinohrad, pírka od řezbáře...
Zajímavosti
10. 3. 2016

Jarní Receptář speciál: osení, vůně, historie, vinohrad, pírka od řezbáře...

Kdo si počká, ten se dočká, ale kdo dřív přijde, ten si dřív přečte o tom všem, co z jara činí sváteční období. Zkrátka komu se nelení, tomu se zelení. S jarním speciálem Receptáře třeba včas vyseté osení. Nahlédněte. Více...

Valtice: Nejlepší vína z Česka ochutnáte i koupíte v Salonu vín
Tipy na výlet
26. 2. 2016

Valtice: Nejlepší vína z Česka ochutnáte i koupíte v Salonu vín

Každý rok v předjaří ukládají vinaři do ochutnávkové a prodejní expozice ve sklepení valtického zámku lahve nejlepších tuzemských vín. Znalci je vybírají už od jara předchozího roku. Vítězové jsou známi až v zimě. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS