Štítky: trávení

Zázvor, první pomoc nejen při nachlazení
Nápoje
8. 1. 2018

Zázvor, první pomoc nejen při nachlazení

Náhlé změny počasí, klimatizované prostory a nedostatek pestré stravy většinou vedou k nepříjemnému nachlazení. Pro přírodní vyřešení jeho nepříjemných projevů sáhněte po zázvoru, nemusíte ho však jen zalít vroucí vodou, zkuste jeden ze tří jednoduchých receptů. Více...

Voňavý čaj vám uleví: Které bylinky pomohou při trávicích obtížích?
Zdraví
25. 12. 2017

Voňavý čaj vám uleví: Které bylinky pomohou při trávicích obtížích?

Lákavým svátečním dobrotám nešlo odolat a nyní je vám těžko od žaludku? Připravte si nálev nebo odvar z léčivých rostlin, z listů, květů, kořenů. Nejen že pomáhá – potěší i příjemnou chutí a konejšivou vůní. Více...

Kořen pampelišky rozproudí lymfu, pročistí tělo i pleť, hojí žaludek

Kořen pampelišky rozproudí lymfu, pročistí tělo i pleť, hojí žaludek

Právě na podzim je nejvhodnější doba k využití pokladu, který roste na každé zahradě. Kořen pampelišky je pro naše zdraví skutečně přínosný. Vyrýpněte si ho i do zásoby – nejlépe to jde po dešti. Více...

Křen pomůže při nachlazení, uleví ztuhlým svalům, ozdraví mikroflóru
Zdraví
5. 9. 2017

Křen pomůže při nachlazení, uleví ztuhlým svalům, ozdraví mikroflóru

Naše prababičky si zimu bez křenu, který zahřeje, posílí a odežene bacily, nedovedly představit. Kromě jeho účinků je jedinečná i pikantní chuť - křen je poklad v kuchyni i přírodní domácí lékárně. Více...

Vypěstujte si saturejku, bylinku, která vám pomůže strávit fazole

Vypěstujte si saturejku, bylinku, která vám pomůže strávit fazole

Zkušení kuchaři jí přidávají k luštěninám – pokrm lahodně doplní a usnadní jeho trávení. Pohledná bylinka se hodí i k dalším jídlům, prospěšný je i čaj nebo pleťová voda, kterou z ní připravíte Více...

Tasemnice jako nechtěný suvenýr z dovolené?
Zdraví
19. 8. 2017

Tasemnice jako nechtěný suvenýr z dovolené?

Ochutnávání místních jídel patří k velkým požitkům všech cestovatelů. Nechtěný suvenýr v podobě střevního parazita by vám však vzpomínky na letní cestování pěkně pokazil. Kdy hrozí nákaza tasemnicí při cestách a jak riziko nákazy minimalizovat? A je vůbec možné chytit tohoto cizopasníka i v Česku? Více...

Ostropestřec mariánský z vlastní úrody: Kdy sklízet a jak nejlépe využít?

Ostropestřec mariánský z vlastní úrody: Kdy sklízet a jak nejlépe využít?

Játra jsou chemickou továrnou pro likvidaci škodlivých látek v našem těle. Jaterní buňky jsou však přetěžovány nezdravými látkami z potravy i prostředí. Pomoci jim můžeme detoxikační kúrou ze semen ostropestřce, právě teď je ideální doba pro jejich sběr. Více...

Čekanka, skromná léčivka: Modré květy hojí oči, kořen a nať játra
Zdraví
9. 7. 2017

Čekanka, skromná léčivka: Modré květy hojí oči, kořen a nať játra

Její blankytné květy na nás mrkají z příkopů podél polí a cest. Planá čekanka je nejen pohledná, ale i léčivá. Z kořene se mele cikorka a nálev podporuje játra, výplach z květů uleví při zánětu spojivek. Více...

První sklizeň bazalky: salát caprese, výtečná italská klasika

První sklizeň bazalky: salát caprese, výtečná italská klasika

Kouzlo italské kuchyně tkví v geniální jednoduchosti a čistotě chutí. Tak je tomu i u tria bazalka, mozzarella a rajčata. Caprese je výtečný a lehký pokrm, který připravíte za pár minut. Více...

Voňavá lékárna: Na co vám pomůže levandule, meduňka, máta, šalvěj
Zdraví
16. 5. 2017

Voňavá lékárna: Na co vám pomůže levandule, meduňka, máta, šalvěj

Pěstování bylinek se vyplatí z mnoha důvodů. Jsou nejen pěknými, voňavými společnicemi, které ozdobí zahradu i balkón a ochutí pokrmy. Je skvělé je mít po ruce, pokud vás potkají nepříjemnosti. Více...

Rukola a roketa: Pikantní bylinky vypěstujete snadno a rychle

Rukola a roketa: Pikantní bylinky vypěstujete snadno a rychle

Je vynikající do salátů, na těstoviny, připravíte z ní pikantní pesto. Přitom je velmi snadné ji pěstovat, roste jako plevel. Více...

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Nejen Velikonoce jsou s nimi spjaty. Co vše nám poskytne „obyčejné“ vejce? Jak využít vařená vajíčka, jak připravit vejce plněná, ztracená či vejce v porcelánu? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS