Štítky: mléko

Je mléko zdravé?
Zdraví
Včera

Je mléko zdravé?

Pít je, či nepít, to je to oč tu běží... Okolo mléka a mléčných výrobků se v posledních letech vyrojila spousta polopravd, pokusme se je uvést na pravou míru. Více...

Přírodní postřiky na ochranu pokojovek: z bylinek, česneku i mléka

Přírodní postřiky na ochranu pokojovek: z bylinek, česneku i mléka

V zimě jsou pokojové rostliny oslabené, často je napadají mšice, svilušky, červci, houbové choroby. Aplikovat zdraví nebezpečné postřiky doma není nutné – existují účinné, ale zdravotně nezávadné alternativy. Více...

Tradiční vánočka podle Petra Stupky

Tradiční vánočka podle Petra Stupky

Rádi byste přichystali zla, voňavou, nadýchanou vánočku, která se bude rozplývat na jazyku? Vsaďte na klasiku a kvalitní suroviny. Podle našeho podrobného ji zvládne uplést a upéct každý! Více...

Výtečný domácí jogurt si vyrobíte i bez jogurtovače. Jak na to?
Zavařování
29. 10. 2017

Výtečný domácí jogurt si vyrobíte i bez jogurtovače. Jak na to?

Jogurtovač může výrobu jogurtu usnadnit, ale snadno se obejdete i bez něj. Levný, zdravý a chutný domácí jogurt připravíte i s pomocí hrnce, sklenic a peřiny, pod kterou v teple uzraje. Více...

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?
Zdraví
14. 3. 2017

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?

Lidé si je mezi sebou předávají jako poklad. Bělavá rosolovitá zrníčka, která vám mléko přemění na prvotřídní, zdravý a osvěžující kefír. Snadno se množí, a šíří mezi další kefírové nadšence. Více...

Jak se stát selkou na plný úvazek? Aneb domácí chov slepic, hus, koz i krav

Jak se stát selkou na plný úvazek? Aneb domácí chov slepic, hus, koz i krav

Podařilo se mi vybudovat vesnický dvoreček. Máme vlastní mléko a sýry, vejce, maso, těstoviny, ovoce, zeleninu, luštěniny i brambory. A jsem zdravější a klidnější. Více...

Recepty na vejce: s kari omáčkou, žloutková polévka, vaječný koňak...

Recepty na vejce: s kari omáčkou, žloutková polévka, vaječný koňak...

Co vznikne z vajec, cukru, strouhanky, skořice, hřebíčku a vinného přelivu? Nahlédněte do vaječné sady čtenářských receptů. Název dezertu jistě najdete a nejspíš objevíte i další inspirativní nápady. Více...

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Kdo jí zdravě, oceňuje jáhly, loupaná zrna prosa, jako zdroj řady živin prospěšných pro správné fungování lidského těla. A rovněž jako potravinu, kterou lze nasladko i naslano dochutit podle svých představ. Více...

Hrachové recepty: polévka, kaše, karbanátky, kanapky, nádivka…

Hrachové recepty: polévka, kaše, karbanátky, kanapky, nádivka…

Jakkoliv karbanátky v titulku této série čtenářských receptů svádějí k domněnce, že půjde o jakousi speciální vegetariánskou krmi, skutečnost je daleko prostší. Jedná se vlastně o variantu hrachové kaše. Více...

Vánočka, královna Vánoc

Vánočka, královna Vánoc

Připravit správně kynuté těsto, vánočku uplést a upéci dozlatova, to není jen tak. Máme pro vás rady, jak vánoční vánočkový rituál zvládnout, a recepty na kynuté pletence i ty z tvarohového těsta. Pečete vánočku jako dárek? Dělávalo se to. Více...

Marokánky, sladké ořechové hromádky

Marokánky, sladké ořechové hromádky

Maročané milují sladkosti z mandlí, datlí a fíků, ochucené pomerančem a medem. Kdysi se pekly jen v sultánských palácích a do světa se dostávaly pomalu. Snad i proto si české verze receptu vystačí s domácími přísadami. Více...

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Tajemství ukryté v košíčku dokáže překvapit směsí nečekaných chutí. Tady někde se rodí originalita cukroví. Předpis zdá se tuctový, ale náplň se na jazyku rozvine v udivenou otázku: Co všechno tam vlastně je? Tak třeba rybíz. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS