Štítky: jahody

Co dokáže česnek? Zahnat podzimní nachlazení i další nemoci

Co dokáže česnek? Zahnat podzimní nachlazení i další nemoci

S oblibou ho mažeme na topinky, přidáváme do polévek i pomazánek. Kromě výrazné chuti ale česnek nabízí pestrou škálu přínosů pro naše zdraví. Víte, jak s ním zacházet jako s medicínou? Více...

Sklizeň podzimní úrody: skladování, zavařování, mražení, sušení

Sklizeň podzimní úrody: skladování, zavařování, mražení, sušení

Podzimní zahrada je štědrá. Při zpracování přebytků ovoce a zeleniny oceníte šikovné novinky i osvědčené postupy našich babiček. Více...

Zářijové tipy a triky pro všechny zahradníky

Zářijové tipy a triky pro všechny zahradníky

Které hlízy a cibulky uložit, které naopak vysadit? Jak naložit s bylinkami a množit okrasné trvalky? A jaké letničky můžeme vysít již nyní, aby měly na jaře náskok? Více...

Srpnové tipy pro všechny zahradníky

Srpnové tipy pro všechny zahradníky

Počasí zahradám svědčí, netrápí nás sucho a horko jako loni. O to více však rostliny potřebují ochranu proti houbovým chorobám. A leccos můžeme ještě vysít, vysadit, pohojit… Více...

Rychlý jahodový dort a jahodové knedlíky z tvarohu a polenty

Rychlý jahodový dort a jahodové knedlíky z tvarohu a polenty

Začněte polévkou rozmixovanou ze smetanového zákysu, podmáslí či acidofilního mléka a jahod. Můžete ji opatrně osolit a opepřit či osladit a dochutit hřebíčkem, skořicí a citronovou šťávou. Pak zkuste knedlíky i dort! Více...

Ovoce z květináče: Zasaďte, zalijte, hodujte!

Ovoce z květináče: Zasaďte, zalijte, hodujte!

Můžete mít učiněnou pidizahrádku, anebo jen balkón. A stejně si můžete vypěstovat vlastní ovoce. Jednoduše v květináči. Odměna bude sladká a vy obdivovaní! Více...

Zahrada v září
Okrasná zahrada
31. 8. 2015

Zahrada v září

V září sluneční paprsky ještě hřejí, ale nepálí. Vzduch je svěží a práce na zahradě radostí. Můžete udělat mnohé pro její zdraví, krásu i úrodu. Je čas sklizně i nových začátků... Více...

Koláče sladké i slané: ovocné, zeleninové, sýrové, masové

Koláče sladké i slané: ovocné, zeleninové, sýrové, masové

Koláčová inspirace pro přípravu moučníků i masových jídel v méně obvyklém kabátě obsahuje na patnáct čtenářských receptů. Používají čerstvé či kompotované ovoce, ale též uzené drůbeží a rybí maso. Více...

Letní ošetření jahodníků a zakládání nových záhonů s kvalitní sadbou

Letní ošetření jahodníků a zakládání nových záhonů s kvalitní sadbou

Sklizeň jahod je téměř za námi, ale tím práce v jahodárně nekončí. Právě teď je potřeba postarat se o bohatou sklizeň příštího roku. Více...

Omyly při tvorbě zahrady: inspirace a tipy zahradních architektů
Okrasná zahrada
20. 7. 2015

Omyly při tvorbě zahrady: inspirace a tipy zahradních architektů

Skutečně si přejeme na pohled dokonalou zahradu, na které však budeme nešťastní z každé jamky vyhrabané pejskem? Je zahrada určená pro výstavu, nebo pro příjemný život celé rodiny? Více...

Zahrada v červenci
Okrasná zahrada
29. 6. 2015

Zahrada v červenci

Zahrady jsou na vrcholu své letní krásy a plní se úrodou. Mnoho druhů zeleniny ještě zasít pro pozdní sklizeň.. Více...

Pórek a chřest: výběr, příprava, vaření, tipy, recepty
Zelenina
20. 6. 2015

Pórek a chřest: výběr, příprava, vaření, tipy, recepty

Zatímco pórek je po cibuli a česneku třetí nejvyužívanější cibulovou zeleninou, sezona opravdu čerstvého českého chřestu trvá zhruba od poloviny dubna do konce června. Z obou zelenin lze připravit výjimečné lahůdky. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS