Štítky: vitaminy

Čerstvá domácí zelenina v zimě: kadeřávek na záhoně i na talíři

Čerstvá domácí zelenina v zimě: kadeřávek na záhoně i na talíři

Kdo pěstuje kadeřávek, má po ruce čerstvou zeleninu po celou zimu. Občas je i ke koupi a stojí za vyzkoušení, na rozdíl od dovážené a rychlené zeleniny je plný chuti i síly. Připravíte z něj salát, přílohu i polévku. Více...

První pomoc při propukající viróze a nachlazení? Přírodní medicína
Zdraví
27. 11. 2017

První pomoc při propukající viróze a nachlazení? Přírodní medicína

Přírodními prostředky, jako je česnek, zázvor, křen či cibule můžeme včas podchycenou nemoc odvrátit. Jak nejlépe využít jejich léčebného potenciálu? A jak posílit obranyschopnost vůči všudypřítomným virům? Více...

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Pečené a horké z kornoutku na trhu, tak zná jedlé kaštany většina z nás. Nebojte se vyzkoušet i jiné úpravy této zdravé pochoutky. Kromě kaštanové nádivky s krůtou, kterou si dá většina Američanů dnes na Den díkuvzdání, se jedlé kaštany dají upravovat mnoha různými způsoby, na sladko i na slano. Zakomponujte tuto surovinu do jídelníčku, má nejen delikátní chuť, ale působí i blahodárně na vaše zdraví. Více...

Žito vás posílí: žitný chléb, klíčky, melta i režná
Zdraví
14. 11. 2017

Žito vás posílí: žitný chléb, klíčky, melta i režná

Není tak výnosné, jako pšenice, Zato je otužilé a zdravé. Naši předkové na něj nedali dopustit a naštěstí nezmizelo ani z našeho jídelníčku. Ba co víc, vrací se do něj stále více, má totiž mnoho výhod. Více...

Margarín, zdravá sestra másla?
Zdraví
8. 11. 2017

Margarín, zdravá sestra másla?

Nahradit máslo v kuchyni margarínem přináší mnohé výhody. Bonusem je výhodnější cena, praktická konzistence umožňující mazání ihned po vytažení z lednice a užití zdravějších rostlinných tuků při výrobě. Jak se však takový margarín vyrábí? Je skutečně zdravější než máslo? A na co si dát pozor při výběru a konzumaci margarínů? Více...

Sbalte si svých pět švestek - do baťohu i do kabelky. Prospějí vám
Zdraví
1. 10. 2017

Sbalte si svých pět švestek - do baťohu i do kabelky. Prospějí vám

Ovoce dodá rychlou energii, vitamíny i minerály, a přitom nezatíží. Sušené je ideální i na výlety, a hvězdnou jsou v tomto ohledu švestky. Pomáhají při zácpě i oteklých nohou, posilují kosti… Více...

Proč a jak pěstovat rakytník?

Proč a jak pěstovat rakytník?

Zahrada skýtá jen omezený prostor – proto je pěstování dřevin, které jí dodají na půvabu a zároveň nás obdarují cennými plody, ideální. Rakytník je navíc odolný a nenáročný na péči i prostor. Více...

Zahradní borůvky můžete pěstovat i v květináči

Zahradní borůvky můžete pěstovat i v květináči

Jejich plody jsou fialové jen svrchu, uvnitř mají dužinu bílou. To jim však neubírá na chuti ani prospěšných účincích na zdraví. Velkoplodé borůvky potěší na zahradě i na balkóně. Více...

Malý průvodce velkým světem dýní: k čemu se která hodí?

Malý průvodce velkým světem dýní: k čemu se která hodí?

Dýně jsou nejvýraznější plodinou podzimu, která se v objevuje v mnoha podobách. Máslová, muškátová, špagetová, velkoplodá, Hokaido... Každá je jiná a vhodná pro odlišnou kuchyňskou úpravu. Jak se vyznat v dýních a jak je nejlépe využít? Více...

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně
Zdraví
13. 9. 2017

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně

Pokud už se cítíme přesyceni množstvím doporučovaných vitaminových přípravků, které nám mají zaručit nezlomné zdraví, zkusme se vrátit k moudrosti předků: je tu přece staré dobré kysané zelí. Více...

Jedlé lampionky: Zdravé plody mochyně jsou vyhledávanou lahůdkou
Zdraví
3. 9. 2017

Jedlé lampionky: Zdravé plody mochyně jsou vyhledávanou lahůdkou

Pokud vám dozrávají plody mochyně, užívejte si jejich lahodnou chuť dosyta. Tělu velmi prospívají, a to nejen při dietě. Pokud jste letos mochyni nepěstovali, občas jsou k dostání i v obchodech. Více...

Batát neboli sladká brambora: Dietní příloha i dezert

Batát neboli sladká brambora: Dietní příloha i dezert

O jasně oranžových hlízách povijnice jedlé jste jistě už slyšeli. V Evropě máme středoamerické sladké brambory už něco málo přes 500 let, přesto si do českých kuchyní cestu kvůli své unikátní chuti nehledají snadno. Přitom pokud si hlídáte váhu a zdraví, batáty by na vašem stole neměly chybět. A jejich využití se meze nekladou! Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS