Štítky: vitaminy

Zrají ostružiny: Dopřejte si lahodnou detoxikační kůru ze zahrady
Zdraví
6. 8. 2017

Zrají ostružiny: Dopřejte si lahodnou detoxikační kůru ze zahrady

Ostružiny jsou mimořádně zdravé, o čemž svědčí i jejich tmavá barva. Obsahuje totiž bioflavonoidy, silné antioxidanty. Využijte darů, které nabízí zahrada – prospějí vám více, nežli exotické ovoce. Více...

Aronie, černý elixír ze zahrady:  Užijte je syrové, ve víně i sirupu
Zdraví
2. 8. 2017

Aronie, černý elixír ze zahrady:  Užijte je syrové, ve víně i sirupu

Plody aronie zvané černý jeřáb pomalu dozrávají. Můžete z nich připravit jedinečné víno, sirup, kompot. A pokud si dopřejete i trochu čerstvých plodů, vaše tělo vám poděkuje. Více...

V srpnu můžete zasít salát, špenát, ředkvičky i další zeleninu

V srpnu můžete zasít salát, špenát, ředkvičky i další zeleninu

Sklidili jste úrodu? Na uvolněné záhony ještě můžete vysít mnoho druhů zeleniny. Některé se postarají o čerstvé vitamíny na podzim, jiné dorostou až na jaře. Více...

Vypěstujte si granátové jablko, lahodné ovoce lásky

Vypěstujte si granátové jablko, lahodné ovoce lásky

Jablko, které Eva utrhla v ráji, bylo patrně granátové. Od té doby ho lidé s potěšením jedí. Granátovník je krásný stromek, který ochotně roste, kvete a plodí i v květináči. Více...

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest se v posledních letech stává králem jarní kuchyně. A není divu - kromě toho, že se jedná o chuťově výtečnou zeleninu, má také mnoho pozitivních vlivů na naše zdraví. Chcete jej vyzkoušet a nevíte si rady s jeho přípravou? Přinášíme několik tipů, s kterými vykouzlíte dokonalé jídlo z chřestu. Více...

Ovesný nápoj uklidní, ovesná koupel posílí a pečuje o pleť
Zdraví
27. 4. 2017

Ovesný nápoj uklidní, ovesná koupel posílí a pečuje o pleť

Oves je součástí špičkových přípravků pro ošetření suché a ekzematické pleti, a také léčivých uklidňujících čajů. Jeho blahodárné účinky můžete využít i doma v kuchyni i ve vaně… Více...

Při jarním nachlazení pomůže sedmikráska
Zdraví
25. 4. 2017

Při jarním nachlazení pomůže sedmikráska

Snězte sedm kvítků sedmikrásek denně, doporučovaly naše babičky. A měly pravdu - taková přírodní medicína může tělu jenom prospět. A nejen květní úbory, ale i lístky jsou jedlé a zdravé… Více...

Proč jíst kopřivu? Pročistí vás a uleví při řadě obtíží
Zdraví
22. 4. 2017

Proč jíst kopřivu? Pročistí vás a uleví při řadě obtíží

Je jí všude plno a důstojně nahradí špenátové listy, je výtečná do polévek, nádivek, na očistný čaj. Připravíte z ní i výtečné hnojivo pro rostliny. Kopřiva je vskutku užitečný plevel… Více...

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Nejen Velikonoce jsou s nimi spjaty. Co vše nám poskytne „obyčejné“ vejce? Jak využít vařená vajíčka, jak připravit vejce plněná, ztracená či vejce v porcelánu? Více...

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen
Zdraví
16. 4. 2017

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen

Populární šťáva z mladého ječmene, která se prodává nejčastěji ve formě prášku, není vylisována z ničeho jiného, nežli z osení. A pšenice s žitem jsou zdravé zrovna tak. Více...

Sedmero léčivých plevelů na salát, do smoothie i polévky
Zdraví
31. 3. 2017

Sedmero léčivých plevelů na salát, do smoothie i polévky

Zelenají se na loukách a zahradách. Jsou jedlé, zdravé a nabité silou jara. A dokud jsou jejich výhony a listy mladé, křehké a šťavnaté, překvapí vás, jak chutné mohou být. Více...

Superpotraviny za humny? Využijte dary jarní louky
Zdraví
25. 3. 2017

Superpotraviny za humny? Využijte dary jarní louky

Jaro přišlo, louky a zahrady se zelenají. A nabízejí plané býlí, nabité jarní silou. Zařaďte je do svého jídelníčku, a na Velikonoce budete překypovat zdravím a vitalitou. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS