Štítky: vitaminy

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest se v posledních letech stává králem jarní kuchyně. A není divu - kromě toho, že se jedná o chuťově výtečnou zeleninu, má také mnoho pozitivních vlivů na naše zdraví. Chcete jej vyzkoušet a nevíte si rady s jeho přípravou? Přinášíme několik tipů, s kterými vykouzlíte dokonalé jídlo z chřestu. Více...

Ovesný nápoj uklidní, ovesná koupel posílí a pečuje o pleť
Zdraví
27. 4. 2017

Ovesný nápoj uklidní, ovesná koupel posílí a pečuje o pleť

Oves je součástí špičkových přípravků pro ošetření suché a ekzematické pleti, a také léčivých uklidňujících čajů. Jeho blahodárné účinky můžete využít i doma v kuchyni i ve vaně… Více...

Při jarním nachlazení pomůže sedmikráska
Zdraví
25. 4. 2017

Při jarním nachlazení pomůže sedmikráska

Snězte sedm kvítků sedmikrásek denně, doporučovaly naše babičky. A měly pravdu - taková přírodní medicína může tělu jenom prospět. A nejen květní úbory, ale i lístky jsou jedlé a zdravé… Více...

Proč jíst kopřivu? Pročistí vás a uleví při řadě obtíží
Zdraví
22. 4. 2017

Proč jíst kopřivu? Pročistí vás a uleví při řadě obtíží

Je jí všude plno a důstojně nahradí špenátové listy, je výtečná do polévek, nádivek, na očistný čaj. Připravíte z ní i výtečné hnojivo pro rostliny. Kopřiva je vskutku užitečný plevel… Více...

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Nejen Velikonoce jsou s nimi spjaty. Co vše nám poskytne „obyčejné“ vejce? Jak využít vařená vajíčka, jak připravit vejce plněná, ztracená či vejce v porcelánu? Více...

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen
Zdraví
16. 4. 2017

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen

Populární šťáva z mladého ječmene, která se prodává nejčastěji ve formě prášku, není vylisována z ničeho jiného, nežli z osení. A pšenice s žitem jsou zdravé zrovna tak. Více...

Sedmero léčivých plevelů na salát, do smoothie i polévky
Zdraví
31. 3. 2017

Sedmero léčivých plevelů na salát, do smoothie i polévky

Zelenají se na loukách a zahradách. Jsou jedlé, zdravé a nabité silou jara. A dokud jsou jejich výhony a listy mladé, křehké a šťavnaté, překvapí vás, jak chutné mohou být. Více...

Superpotraviny za humny? Využijte dary jarní louky
Zdraví
25. 3. 2017

Superpotraviny za humny? Využijte dary jarní louky

Jaro přišlo, louky a zahrady se zelenají. A nabízejí plané býlí, nabité jarní silou. Zařaďte je do svého jídelníčku, a na Velikonoce budete překypovat zdravím a vitalitou. Více...

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun
Zelenina
22. 3. 2017

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun

Světově uznávaná odbornice na výživu Catarin Elwoodová označila výhonky a klíčky jako nejživější potravinu na světě. Přitom k jejímu vypěstování nepotřebujeme v podstatě skoro nic. Více...

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?
Zdraví
14. 3. 2017

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?

Lidé si je mezi sebou předávají jako poklad. Bělavá rosolovitá zrníčka, která vám mléko přemění na prvotřídní, zdravý a osvěžující kefír. Snadno se množí, a šíří mezi další kefírové nadšence. Více...

Jak užívat léčivé bylinky, aby skutečně pomáhaly?
Zdraví
8. 3. 2017

Jak užívat léčivé bylinky, aby skutečně pomáhaly?

Příprava čaje, přesněji nálevu z léčivých rostlin, má svá pravidla. U některých léčivek může být účinnější odvar nebo macerát, skvělým doplňkem je pak bylinková koupel. Více...

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?
Zdraví
7. 3. 2017

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?

Na Britských ostrovech se tradovalo, že zatímco Angličané krmí ovsem pouze koně, Skotové ho jedí sami. Proto jsou angličtí koně ta nejlepší liga a skotští muži rovněž… Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS