Štítky: minerály

Využijte úrodu švestek: Zamrazte je, usušte, uvařte či upečte povidla
Zavařování
18. 8. 2017

Využijte úrodu švestek: Zamrazte je, usušte, uvařte či upečte povidla

Švestky jsou pokladem babího léta. Pokud je úroda větší, než můžete sníst, schovejte si sladké, zdravé plody na podzim a zimu. Kromě proměny ve slivovici se nabízí mnoho dalších způsobů. Více...

Aronie, černý elixír ze zahrady:  Užijte je syrové, ve víně i sirupu
Zdraví
2. 8. 2017

Aronie, černý elixír ze zahrady:  Užijte je syrové, ve víně i sirupu

Plody aronie zvané černý jeřáb pomalu dozrávají. Můžete z nich připravit jedinečné víno, sirup, kompot. A pokud si dopřejete i trochu čerstvých plodů, vaše tělo vám poděkuje. Více...

Vypěstujte si granátové jablko, lahodné ovoce lásky

Vypěstujte si granátové jablko, lahodné ovoce lásky

Jablko, které Eva utrhla v ráji, bylo patrně granátové. Od té doby ho lidé s potěšením jedí. Granátovník je krásný stromek, který ochotně roste, kvete a plodí i v květináči. Více...

Jak připravit účinné přírodní hnojivo z kopřiv?

Jak připravit účinné přírodní hnojivo z kopřiv?

Kvašený výluh neboli jícha z kopřiv je skvělé hnojivo a je zdarma. Kromě základních prvků obsahuje i minerály, stopové prvky a látky posilující obranyschopnost. Je pro rostliny učiněným elixírem. Více...

Při jarním nachlazení pomůže sedmikráska
Zdraví
25. 4. 2017

Při jarním nachlazení pomůže sedmikráska

Snězte sedm kvítků sedmikrásek denně, doporučovaly naše babičky. A měly pravdu - taková přírodní medicína může tělu jenom prospět. A nejen květní úbory, ale i lístky jsou jedlé a zdravé… Více...

Proč jíst kopřivu? Pročistí vás a uleví při řadě obtíží
Zdraví
22. 4. 2017

Proč jíst kopřivu? Pročistí vás a uleví při řadě obtíží

Je jí všude plno a důstojně nahradí špenátové listy, je výtečná do polévek, nádivek, na očistný čaj. Připravíte z ní i výtečné hnojivo pro rostliny. Kopřiva je vskutku užitečný plevel… Více...

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Nejen Velikonoce jsou s nimi spjaty. Co vše nám poskytne „obyčejné“ vejce? Jak využít vařená vajíčka, jak připravit vejce plněná, ztracená či vejce v porcelánu? Více...

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen
Zdraví
16. 4. 2017

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen

Populární šťáva z mladého ječmene, která se prodává nejčastěji ve formě prášku, není vylisována z ničeho jiného, nežli z osení. A pšenice s žitem jsou zdravé zrovna tak. Více...

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun
Zelenina
22. 3. 2017

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun

Světově uznávaná odbornice na výživu Catarin Elwoodová označila výhonky a klíčky jako nejživější potravinu na světě. Přitom k jejímu vypěstování nepotřebujeme v podstatě skoro nic. Více...

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?
Zdraví
7. 3. 2017

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?

Na Britských ostrovech se tradovalo, že zatímco Angličané krmí ovsem pouze koně, Skotové ho jedí sami. Proto jsou angličtí koně ta nejlepší liga a skotští muži rovněž… Více...

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?
Zdraví
9. 2. 2017

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?

Zpevní cévy, podpoří imunitu, dodá tělu mnoho prospěšných látek, neobsahuje lepek – je to zkrátka poklad. Ale jen pokud si vyberete pohanku loupanou za studena a připravíte ji šetrně. Více...

Vysejte si jahůdky: Měsíční jahody jsou krásné, sladké a voňavé

Vysejte si jahůdky: Měsíční jahody jsou krásné, sladké a voňavé

Jsou pohledné a plodí po celé léto. Můžete je pěstovat v truhlíku i jako půdopokryvnou rostlinu. A snadno si je předpěstovat ze semen – nejlépe již koncem ledna nebo v únoru. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS