Štítky: poleva

Velikonoční cukroví: kuřátka a ovečky z lineckého těsta

Velikonoční cukroví: kuřátka a ovečky z lineckého těsta

Proč péci a zdobit cukroví pouze vánoční, když Velikonoce jsou stejně dobrou příležitostí? Vždyť mnohé formičky a vykrajovátka zajíců, kohoutů, kuřat, ovcí, raků a jiné jarní havěti jako by k tomu účelu byly stvořeny. Více...

Velikonoční perníčky Marie Křižalkovičové; recept na těsto i polevu

Velikonoční perníčky Marie Křižalkovičové; recept na těsto i polevu

Perníčky začala Marie Križalkovičová péci a zdobit už jako malá. Během střední školy se hodně přiučila od internátní vychovatelky. Tvořily chaloupky, kolébky i figurky. Více...

Lanýžky máčené v čokoládě

Lanýžky máčené v čokoládě

Je libo sladkou tečku na závěr dlouhého období svátečního pečení a ochutnávání? Není nad vlastní čokoládové lanýžky. Ale chcete-li, hebké kuličky si ustrouhejte, umíchejte, vykrájejte a ozdobte kdykoliv. Více...

Cukroví z lineckého těsta, zdobení, fotogalerie

Cukroví z lineckého těsta, zdobení, fotogalerie

Nejvánočnější z vánočního cukroví. Kolečko se zavařeninovou hvězdou ve středu. Nebo hvězda s marmeládovou tůňkou. A také zvonečky a srdíčka. Linecké lze však zdobit i tak, jak to umějí cukráři v Třešti. Více...

Recepty na vánoční perníčky

Recepty na vánoční perníčky

Už starověcí kulináři věděli, že med a koření dodají pokrmům z obilí novou chuť. Medové pečivo nalezli archeologové v egyptských hrobkách, znali je v antickém Řecku a Římě. Tam se peklo k oslavě zimního slunovratu. Pak zamířilo na další sváteční stůl, na vánoční. Více...

Zázvorky voní Vánocemi

Zázvorky voní Vánocemi

Zázvorky potřebují nejméně týden až dva, ale raději tři na odležení. Dokážou krásně provonět byt, a také proto bývají v mnoha domácnostech jasným důkazem toho, že Vánoce jsou opravdu za dveřmi. Více...

Nejlepší domácí zmrzlina: recepty a proč si pořídit zmrzlinovač

Nejlepší domácí zmrzlina: recepty a proč si pořídit zmrzlinovač

Občas se to člověku přihodí po dovolené: Na cestách, dnes už i tuzemských, ochutná zmrzlinu a začne se mu po té výjimečné lahodě stýskat natolik, že se rozhodne si zážitek zopakovat doma. Záhy pak řeší výběr výrobníku zmrzliny. Více...

Recept na domácí jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Recept na domácí jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Stačí dvacet minut a nejoblíbenější jahodové jídlo voní na stole. Jednoduchý recept existuje v řadě variant. Někdo přidává do těsta dětskou krupici, jiný strouhanku. Knedlíky mají čepice z polevy, tvarohu, šlehačky, jahod... Více...

Velikonoční beránek: recepty z Receptáře

Velikonoční beránek: recepty z Receptáře

Mít včas po ruce nový recept na sváteční dobrotu přijde vhod. Premiéru může mít beránek biskupský, makový, s citronovou polevou, kakaový s kokosem, tvarohový, z majonézy, piškotový nebo v kožichu. Více...

Ptáčci z perníku, aranžmá pro jarní náladu
Dekorace
19. 3. 2015

Ptáčci z perníku, aranžmá pro jarní náladu

Perníčky rozvěšené v kytici z větví vypadají jarně a vesele. Budku, hnízdo a ptactvo stačí zapasovat mezi výhonky, mašle uvážeme. Co nedrží, to lze zpevnit cukrovou polevou, případně přilepit tavnou pistolí. Více...

Snadný recept na míša řezy: tvaroh, piškot, čokoláda

Snadný recept na míša řezy: tvaroh, piškot, čokoláda

Míša řezy si získaly jméno díky své chuťové podobnosti s oblíbeným tvarohovým nanukem. Je to právě vrstva tvarohu, která v čestném doprovodu kakaového piškotu a čokoládové polevy tvoří na jazyku tu mléčnou slast. Více...

Datlová pochoutka s mandlemi a pomerančem

Datlová pochoutka s mandlemi a pomerančem

Celkem rychle připravíme sladkost ze surovin, které o Vánocích bývají po ruce. Recept má však jedno velké úskali: Datle, mandle i čokoláda svádějí k ochutnávání. Zkrátka, musíme to vydržet. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS