Štítky: paprika

5 osvěživých salátů pro horký konec léta: Inspirace na oběd i večeři!

5 osvěživých salátů pro horký konec léta: Inspirace na oběd i večeři!

Poslední horké dny jsou ideálním časem, kdy servírovat studené saláty. Jsou zdravé, nenáročné na výrobu a ověřené zástupy strávníků, které na tyto klasické recepty nedají dopustit… Více...

Kuřecí játra s paprikou a kečupem
Maso a přílohy
22. 4. 2016

Kuřecí játra s paprikou a kečupem

Specialisté na lidskou výživu doporučují zařazovat játra do jídelníčku jen jednou až dvakrát do měsíce. Zejména kvůli obsahu vitaminu A, cholesterolu a případně i kvůli chemickým látkám z hospodářských krmiv. Tím spíš je pak důležité mít po ruce zajímavý recept. Více...

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví
Zelenina
21. 2. 2016

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví

Významného ochránce lidské imunity si může dopřát každý. Zelenina povýšená přírodním kvašením na zázrak se dá připravit kdykoli během roku. Navíc to jde v malém množství. Stačí na to přibližně jeden týden. Více...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

Připravte si sushi doma!

Připravte si sushi doma!

Přibývá příznivců sushi, podivuhodných pokrmů ze syrových ryb přichystaných tradičním japonským způsobem. Obsahují suroviny v české kuchyni neobvyklé, japonští kuchaři je vytvářejí jako malá umělecká díla. Zkuste si připravit sushi doma! Více...

Méně obvyklé slané a sladké záviny v receptech čtenářů
Maso a přílohy
31. 10. 2015

Méně obvyklé slané a sladké záviny v receptech čtenářů

K výborné chuti slané varianty závinu stačí vhodnou kombinaci masa, sýru, zeleniny, bylinek a koření zavinout do plátu těsta, upéci a skvělý pokrm je hotov. Ovšem i sladké štrúdly mohou překvapit novou náplní Více...

Škola vaření: rajčata v polévkách, ve šťávě, v omáčce, koktejlu, čatní...
Zelenina
25. 7. 2015

Škola vaření: rajčata v polévkách, ve šťávě, v omáčce, koktejlu, čatní...

Oblíbenou zeleninu pěstovali Inkové v jihoamerických Andách již v pátém století před naším letopočtem. Zralá rajčátka velikosti třešní drtili na kaši, kterou hojně ochucovali pokrmy. Více...

Předkrmy: sýrové květy, brynzové papriky, bílkové lodičky a jiné

Předkrmy: sýrové květy, brynzové papriky, bílkové lodičky a jiné

Vděčnou surovinou, ze které se dají vykouzlit zajímavé chuťovky lákavého vzhledu, bývají sýry v kombinaci se zeleným i sušeným kořením a zeleninou. Zřejmé je to i ze čtenářských receptů na předkrmy. Více...

Zeleninové recepty: polévka z řepy, celerové rolády, špenátové placky...
Zelenina
25. 4. 2015

Zeleninové recepty: polévka z řepy, celerové rolády, špenátové placky...

Pokrmy z kořenové, listové či plodové zeleniny se dají připravit v mnoha variantách. Záleží na naši fantazii, zvyklostech i na tom, jak jídlo nazveme. Špenátovým plackám můžeme říkat smaženky i omeletky. Více...

Cibulové zelí, plněná cibule a jiné cibulové recepty, tipy a rady
Zelenina
21. 2. 2015

Cibulové zelí, plněná cibule a jiné cibulové recepty, tipy a rady

Říká se, že cibule je královnou kuchyně a česnek jejím králem. Cibuli lidé pěstovali již ve třetím tisíciletí před naším letopočtem v Mezopotámii a Egyptě, kde ji dokonce uctívali jako božstvo. Více...

Všude samé zelí, recepty na zelná jídla
Zelenina
10. 1. 2015

Všude samé zelí, recepty na zelná jídla

Čočková polévka se zelím, alsaské zelí, papriky plněné zelím, roláda z čínského zelí, kuře jako husa s medovým zelím, zelný zeleninový salát a další z řady zelných receptů. Zelí rádo příměsi různých barev i chutí. Více...

33 zelných receptů: zelí dušené, s masem, ovocem, zeleninou, saláty...
Zelenina
18. 10. 2014

33 zelných receptů: zelí dušené, s masem, ovocem, zeleninou, saláty...

Lidé jedí zelí po tisíciletí. Jen jeho úpravy se přizpůsobují době. I názvy dokládají tradici zeleniny. Staročeský název kapusta se dodnes zachoval na Slovensku a jižní Moravě. Zapomenuto zůstalo vymyšlené jméno hlavatice. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS