Štítky: houby

Rostou vám na zahradě podivuhodné houby? Mnohé z nich jsou jedlé

Rostou vám na zahradě podivuhodné houby? Mnohé z nich jsou jedlé

Možná vyrostly v trávě, mezi trvalkami, na kompostu, pod keři. Červené voskovky, oranžové mísenky, nenápadné líhy a strmělky, lahodné bedly zardělé. Nejenže zdobí podzimní zahradu - můžete je i sníst. Více...

Plný košík: dobroty z ryzců, václavek, masáků a dalších podzimních hub

Plný košík: dobroty z ryzců, václavek, masáků a dalších podzimních hub

Plné koše staví občas člověka před otázku, jaké jídlo z hub ještě nevyzkoušel. Třeba mezi našimi recepty najdete nějaký, který se vám bude hodit. Více...

Bedla vysoká je výtečná houba. Pozor však na zrádnou bedlu zahradní
Houby
6. 10. 2017

Bedla vysoká je výtečná houba. Pozor však na zrádnou bedlu zahradní

Protože se letos urodily, nabízíme nevšední recept na nadívané bedly. Poznáte však bezpečně ty jedlé? Je pravda, že u nás roste jedovatá bedla, která je jim velmi podobná? Více...

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Polévka, ve které stojí lžíce, nebo omáčka plná zeleniny, i tam vás dokáže probrat z šedi všedního dne kari. Výrazem kari rozumíme v našich zeměpisných šířkách směs typicky zářivě žlutého koření, které dodává jídlu sladce štiplavou chuť. Více...

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně
Maso a přílohy
16. 9. 2017

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně

Vinobraní je v plném proudu, o přísun nových lahví z tuzemska i zahraničí tedy není v obchodech nouze. Pokud jste příznivci nápojů z ušlechtilých hroznů, ale vaření s vínem jste se dosud vyhýbali pro jeho náročnost, následující podzimní recepty s červeným vínem vás přesvědčí o opaku! Více...

Využijte sušičku potravin netradičně: 5 tipů na zdravé dobroty
Ovoce
12. 9. 2017

Využijte sušičku potravin netradičně: 5 tipů na zdravé dobroty

Sušení je velmi šetrný způsob, jak uchovat na dlouhou dobu plody léta. V sušičce však nemusíte zpracovat pouze ovoce, zeleninu nebo houby. Můžete v ní připravit takové dobroty jako domácí zeleninový bujón, müsli tyčinky, sušené hovězí, nebo netradiční ovocnou svačinu. Více...

Krémové polévky na zahřátí: Dýňová, pórková, brokolicová, žampionová, zelná

Krémové polévky na zahřátí: Dýňová, pórková, brokolicová, žampionová, zelná

Jak s přibývajícími dny klesá rtuť teploměru a ubývá slunečního svitu, stále častěji pociťujete nepříjemný chlad, který se ne zřídka může proměnit v nachlazení a úpornou rýmu. Nejúčinnějším bojovníkem ve vaší kuchyni jsou horké zeleninové polévky! Více...

Jedovaté houby pod drobnohledem: Kolik času vám zbývá, když je sníte?
Houby
2. 9. 2017

Jedovaté houby pod drobnohledem: Kolik času vám zbývá, když je sníte?

Základní rada je jasná: Sbírat jen houby, které bezpečně známe. Přesto každoročně přibude pár lidí, kteří sáhnou vedle. Které naše houby patří mezi ty nejjedovatější? Pokud vám jako první vytanula na mysli muchomůrka červená (Amanita muscaria), musíme vás vyvést z omylu. Více...

Houby na smetaně, na víně či v netradičním salátě
Houby
31. 8. 2017

Houby na smetaně, na víně či v netradičním salátě

Přinést si z lesa v koši voňavou nadílku, to je radost. Pokud je ale koš plný, někdy už docházejí nápady, jak čerstvé houby zpracovat. Třeba si vyberete z následujících receptů. Více...

Vůně dřeva: inspirace i praktické tipy pro terasy, mola, chodníky
Zahradní stavby
14. 8. 2017

Vůně dřeva: inspirace i praktické tipy pro terasy, mola, chodníky

Dřevo je příjemné na pohled i na dotek, vyniká přirozenou krásou, snadno se s ním pracuje. Co vše z něj můžete postavit? A jak ho ošetřit, aby dlouho vydrželo? Více...

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků
Houby
10. 8. 2017

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků

Srpen a září jsou tradiční hlavní sezonou, kdy se Češi rádi a často věnují sbírání hub. Pokud byste se však v současné chvíli rádi vrhli do nejbližšího lesa, vězte, že je zapotřebí mít několik základních znalostí houbařského světa. Více...

Klíč k příští úrodě: odhalte choroby broskvoní a meruněk

Klíč k příští úrodě: odhalte choroby broskvoní a meruněk

Nejen sucho, ale i choroby se výrazně odrazí na množství a kvalitě úrody meruněk a broskví. Deformují plísně listy nebo dokonce i květy vašich ovocných stromů a vy nevíte, jak zakročit? Trápí-li vás některý z problémů spojený s chorobami broskvoní a meruněk, přinášíme vám jejich možná řešení.  Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS