Štítky: čokoláda

Recept na nejlepší horkou čokoládu
Nápoje
28. 1. 2017

Recept na nejlepší horkou čokoládu

Zima je přímo předurčena k popíjení horké čokolády. Potíž je v tom, že každému chutná něco trochu jiného. Zatímco jedni milují čokoládu tak hustou, že v ní stojí lžíce, jiní dávají přednost tekutější konzistenci. Více...

To pravé letní osvěžení: Zdravé a jednoduché smoothie koktejly
Nápoje
30. 8. 2016

To pravé letní osvěžení: Zdravé a jednoduché smoothie koktejly

Jsou plné vitamínů a vyrobit je zvládne každý, kdo má doma mixér. Řeč je o stále populárnějších smoothie koktejlech. Fantazii při jejich tvorbě můžete pustit na plné obrátky. Více...

Velikonoční cukroví: kuřátka a ovečky z lineckého těsta

Velikonoční cukroví: kuřátka a ovečky z lineckého těsta

Proč péci a zdobit cukroví pouze vánoční, když Velikonoce jsou stejně dobrou příležitostí? Vždyť mnohé formičky a vykrajovátka zajíců, kohoutů, kuřat, ovcí, raků a jiné jarní havěti jako by k tomu účelu byly stvořeny. Více...

Rozhovor jarního Receptáře speciál: písničkářka Karolína Kamberská
Rozhovory
11. 3. 2016

Rozhovor jarního Receptáře speciál: písničkářka Karolína Kamberská

Usměvavou brunetku znáte jako písničkářku, například z dua Sestry Steinovy. Anebo z televizního pořadu Karolína, domácí kuchařka. S jarním Receptářem speciál si povídala také o tom, jak se těší na Velikonoce. Více...

14 receptů na sladkosti: trubičky, čokoládové flameri, moka likér...

14 receptů na sladkosti: trubičky, čokoládové flameri, moka likér...

V této čtenářské sadě návodů na přípravu sladkých dobrot najdete i recept na domácí rafaelo, smetanové karamelky, acido moučník či švestky plněné marcipánem. Trubičky, ty jsou medové, plněné žloutkovým krémem. Více...

Lanýžky máčené v čokoládě

Lanýžky máčené v čokoládě

Je libo sladkou tečku na závěr dlouhého období svátečního pečení a ochutnávání? Není nad vlastní čokoládové lanýžky. Ale chcete-li, hebké kuličky si ustrouhejte, umíchejte, vykrájejte a ozdobte kdykoliv. Více...

Marokánky, sladké ořechové hromádky

Marokánky, sladké ořechové hromádky

Maročané milují sladkosti z mandlí, datlí a fíků, ochucené pomerančem a medem. Kdysi se pekly jen v sultánských palácích a do světa se dostávaly pomalu. Snad i proto si české verze receptu vystačí s domácími přísadami. Více...

Florentinky, evropské cukroví

Florentinky, evropské cukroví

Název svádí k domněnce, že sladkost pochází z italské Florencie, metropole Toskánska, známého sýrovými, masnými, sladkými a dalšími specialitami. Spojitost však není doložena. V každém případě jsou florentinky populární v celé Evropě. Více...

Hříbečky z ořechů a mandlí

Hříbečky z ořechů a mandlí

Spařené drcené loupané mandle a cukr v poměru 1:1 jsou základem marcipánu. Jeho domácí přípravu usnadní bílek. Hmota se dobře barví a modeluje, mandle se dokonce dají nahradit ořechy. Materiál jako stvořený pro radovánky s nepečeným cukrovím. Více...

Nepečené cukroví: čokoládové hrudky, sušenková roláda

Nepečené cukroví: čokoládové hrudky, sušenková roláda

Nepečené sladkosti připravujeme většinou z ořechů, mandlí, kokosu. Součástí hmoty bývají piškoty, sušenky, perník i úlomky pečeného vánočního cukroví, které tak spotřebujeme do posledního drobku. Více...

Cukroví z křehkého těsta

Cukroví z křehkého těsta

Oválky s čokoládovým krémem, dvoubarevné cukroví, roládová kolečka a řadu jiných nápaditých dobrot včetně závinu lze upéci z vděčného křehkého těsta. Těsto dobře snáší experimenty nejen s tvary, ale i příměsemi, jako jsou ořechy, mandle, kakao.   Více...

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Tajemství ukryté v košíčku dokáže překvapit směsí nečekaných chutí. Tady někde se rodí originalita cukroví. Předpis zdá se tuctový, ale náplň se na jazyku rozvine v udivenou otázku: Co všechno tam vlastně je? Tak třeba rybíz. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS