Štítky: žloutek

Velikonoční cukroví: kuřátka a ovečky z lineckého těsta

Velikonoční cukroví: kuřátka a ovečky z lineckého těsta

Proč péci a zdobit cukroví pouze vánoční, když Velikonoce jsou stejně dobrou příležitostí? Vždyť mnohé formičky a vykrajovátka zajíců, kohoutů, kuřat, ovcí, raků a jiné jarní havěti jako by k tomu účelu byly stvořeny. Více...

Recepty na vejce: s kari omáčkou, žloutková polévka, vaječný koňak...

Recepty na vejce: s kari omáčkou, žloutková polévka, vaječný koňak...

Co vznikne z vajec, cukru, strouhanky, skořice, hřebíčku a vinného přelivu? Nahlédněte do vaječné sady čtenářských receptů. Název dezertu jistě najdete a nejspíš objevíte i další inspirativní nápady. Více...

Išlské dortíčky

Išlské dortíčky

Rakouské lázeňské letovisko Bad Ischl svého času proslavili i zdejší cukráři. Císař František Josef a celý vídeňský dvůr si odtud prý odváželi krabice rozplývajícího se cukroví s výstižným názvem Ischler Törtchen čili išlské dortíčky. Více...

Nejlepší domácí zmrzlina: recepty a proč si pořídit zmrzlinovač

Nejlepší domácí zmrzlina: recepty a proč si pořídit zmrzlinovač

Občas se to člověku přihodí po dovolené: Na cestách, dnes už i tuzemských, ochutná zmrzlinu a začne se mu po té výjimečné lahodě stýskat natolik, že se rozhodne si zážitek zopakovat doma. Záhy pak řeší výběr výrobníku zmrzliny. Více...

Pórek a chřest: výběr, příprava, vaření, tipy, recepty
Zelenina
20. 6. 2015

Pórek a chřest: výběr, příprava, vaření, tipy, recepty

Zatímco pórek je po cibuli a česneku třetí nejvyužívanější cibulovou zeleninou, sezona opravdu čerstvého českého chřestu trvá zhruba od poloviny dubna do konce června. Z obou zelenin lze připravit výjimečné lahůdky. Více...

Tatranské hvězdičky

Tatranské hvězdičky

Cukroví připravené podle slovenského receptu můžete použít jako hádanku. Ptejte se přátel či rodiny, zda v pečivu poznají jednu méně obvyklou příměs. Kdo určí zakysanou smetanu, dostane hvězdičku navíc. Více...

Řízky v receptech čtenářů: přírodní, obalované, obrácené, s omáčkou…
Maso a přílohy
22. 11. 2014

Řízky v receptech čtenářů: přírodní, obalované, obrácené, s omáčkou…

Smažený vepřový nebo kuřecí řízek plní v mnohém domácím jídelníčku roli osvědčené pochoutky, která se hodí zejména tehdy, když se u stolu sejde celá rodina. Pro inspiraci nabízíme varianty na přípravu řízků. Více...

Houskové knedlíky: vídeňské, litické, karlovarské, krupicové, hrnkové...
Maso a přílohy
26. 4. 2014

Houskové knedlíky: vídeňské, litické, karlovarské, krupicové, hrnkové...

Dobře udělané houskové knedlíky jsou kypré a neoslizlé. Zdárný výsledek závisí na kvalitě mouky, dávkování surovin, způsobu kypření, vypracování, uhnětení a odpočinutí těsta, na jeho vytvarování a vaření. Více...

Skladujeme vejce: uchování ve vápně, pšenici a mrazničce
Zavařování
23. 8. 2012

Skladujeme vejce: uchování ve vápně, pšenici a mrazničce

Není nad čerstvá domácí vejce. Jenže co v zimě, povzdechli by si naši předkové a byli by rádi, že mají internet, že nemusí na náves, aby se poradili se zkušenějšími. My, kteří vejce nakupujeme kdykoliv, si následující tipy přečteme jako úsporné. Více...

Poznáte čerstvá vajíčka?

Poznáte čerstvá vajíčka?

Staré vejce ve sklenici vody plave na hladině, po rozklepnutí se rozteče do stran, bílek se špatně odděluje od žloutku, po uvaření není žloutek uprostřed vejce... Přečtěte si tipy pro nákup a vyzkoušejte čtenářské recepty. Více...

Maranska: slepice, která snáší čokoládová vajíčka

Maranska: slepice, která snáší čokoládová vajíčka

Vajíčka mohou být nejen bílá, okrová a kropenatá, ale také zbarvená jako čokoláda. Snášejí je slepice, které mají i další zajímavé vlastnosti. Mají velmi dobrou nosnost, pěkný vzhled a příjemnou povahu. Jejich chov v Česku však není běžný. Více...

Pochoutky z vajec: hra barev a chutí masa, křenu, sýrů...

Pochoutky z vajec: hra barev a chutí masa, křenu, sýrů...

Sešlo se vám doma víc vajec? Tak si dopřejte lahůdkový zážitek a vyhrajte si s jejich úpravou. Pravda, ke žloutku se krásně hodí černá, tedy kaviár, ale veselejší umělecký dojem zanechá špenát, kopřivy, hrášek či mrkev. A mandle a horké máslo! Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS