Štítky: játra

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

Co jíst, aby žaludek nebyl popelnicí
Zdraví
12. 1. 2016

Co jíst, aby žaludek nebyl popelnicí

Ačkoliv mnozí z nás považují svůj žaludek za orgán, který snese beztrestně cokoliv, pravda je však taková, že trávicí systém je velice složitý a jemně vyladěný. Mějme svůj žaludek rádi a jezme tak, aby se nevzbouřil. Více...

O svátcích pozor na žlučník
Zdraví
16. 12. 2015

O svátcích pozor na žlučník

Nevolnost, zvýšená teplota a bolesti v pravé horní části břicha, které někdy zasahují až pod lopatku a vadí při dýchání, provázejí akutní zánět žlučníku. Většinou jde o reakci na chybu ve stravování. Jak se jí vyvarovat? Více...

Plevel nebo léčivá rostlina? Co umí jitrocel, bršlice, pelyněk, svízel, andělika…
Zdraví
27. 8. 2015

Plevel nebo léčivá rostlina? Co umí jitrocel, bršlice, pelyněk, svízel, andělika…

Na záhonech je nevidíme rádi, ale byla by škoda je pronásledovat ve všech koutech zahrady. Mnohé plevelné rostliny jsou totiž zároveň ověřenými léčivkami. Více...

S mykologem o otravách,  jedovatých a halucinogenních houbách bez předsudků
Houby
3. 7. 2015

S mykologem o otravách,  jedovatých a halucinogenních houbách bez předsudků

Víte, že existuje toxikologická pohotovost? Odborník na toxikologii hub na této lince pomáhá houbařům 24 hodin denně. O jedovatých houbách ví vše. Více...

Díky slunci vzniká vitamin D důležitý pro pevné kosti, imunitu i cévy
Zdraví
16. 4. 2015

Díky slunci vzniká vitamin D důležitý pro pevné kosti, imunitu i cévy

Kam nechodí slunce, tam chodí lékař, říkávalo se. Jako bychom dnes na toto staré úsloví zapomínali — sluneční paprsky se pro nás staly nepřítelem, před kterým je nutno se chránit. Více...

Jak pomoci krvetvorbě, co dělat proti chudokrevnosti
Zdraví
11. 3. 2015

Jak pomoci krvetvorbě, co dělat proti chudokrevnosti

Bledá pleť, únava, slabost, mdloby, bušení srdce, hučení v uších, bolesti hlavy, závratě, někdy i dušnost. Všechny tyto projevy mohou být známkou chudokrevnosti, kterou bychom určitě neměli podceňovat. Více...

Mýtus zvaný cholesterol
Zdraví
19. 2. 2015

Mýtus zvaný cholesterol

Máte vysoký cholesterol, dozvídá se stále více lidí. Vylekáni obrázkem ucpané cévy a hrozbou infarktu, poučeni o škodlivosti živočišných tuků nahradí máslo, uzeniny, vejce, bůček a sádlo margarínem, mrkví a podobnými, chodí pěšky do schodů… A nic! Více...

Polévka je stále grunt: vývar, jíška, záklechtka, knedlíčky, noky, kapání...

Polévka je stále grunt: vývar, jíška, záklechtka, knedlíčky, noky, kapání...

Podle historických dokladů se polévky jedly na všech kontinentech, k snídani či přesnídávce, jako součást oběda či večeře, jako samostatný pokrm nebo součást menu, což platí i dnes. Více...

Jelení polévka, srnčí játra, zaječí paštika a jiné zvěřinové recepty
Maso a přílohy
15. 11. 2014

Jelení polévka, srnčí játra, zaječí paštika a jiné zvěřinové recepty

Mleté nebo v hmoždíři drcené plody jalovce, rozmarýn, barevný pepř, bobkové listy, kořenová zelenina, slanina... Zvěřina si žádá výraznou úpravu, aby se na talíři stala výjimečnou masovou lahůdkou. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Lunární kalendář

Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat

Orchideje - Jak úspěšně pěstovat doma i venku

Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék

Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort

Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie

Grilování - recepty, tipy a triky na letní grilování

Eknihy - ke stažení zdarma o zahradě a domově

Recepty na vánoční cukroví - to nejlepší cukroví podle našich receptů

Portál provozuje Tarsago | © 2016 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS