Štítky: játra

Kuřecí játra s paprikou a kečupem
Maso a přílohy
22. 4. 2016

Kuřecí játra s paprikou a kečupem

Specialisté na lidskou výživu doporučují zařazovat játra do jídelníčku jen jednou až dvakrát do měsíce. Zejména kvůli obsahu vitaminu A, cholesterolu a případně i kvůli chemickým látkám z hospodářských krmiv. Tím spíš je pak důležité mít po ruce zajímavý recept. Více...

Vepřový guláš s játry, ledvinkami a srdcem
Maso a přílohy
15. 4. 2016

Vepřový guláš s játry, ledvinkami a srdcem

Guláš z vepřového masa a vnitřností je znám i pod názvem zabijačkový. Blanka Poláčková z Křivoklátu nabízí recept na variantu ze směsi jater, ledvinek a srdce. Dá se však použít jak méně, tak i více různých drobů. Více...

Blankytné a růžové květy jaterníku v přírodě i na zahradě
Okrasná zahrada
12. 3. 2016

Blankytné a růžové květy jaterníku v přírodě i na zahradě

Modré květy jaterníku se objevují dříve, nežli vyraší tmavozelené listy. Někdy však kvete i růžově nebo dokonce bíle. Na zahradě se pak vyjímá odrůda jaterníku sedmihradského s velkými, blankytnými květy… Více...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

Co jíst, aby žaludek nebyl popelnicí
Zdraví
12. 1. 2016

Co jíst, aby žaludek nebyl popelnicí

Ačkoliv mnozí z nás považují svůj žaludek za orgán, který snese beztrestně cokoliv, pravda je však taková, že trávicí systém je velice složitý a jemně vyladěný. Mějme svůj žaludek rádi a jezme tak, aby se nevzbouřil. Více...

O svátcích pozor na žlučník
Zdraví
16. 12. 2015

O svátcích pozor na žlučník

Nevolnost, zvýšená teplota a bolesti v pravé horní části břicha, které někdy zasahují až pod lopatku a vadí při dýchání, provázejí akutní zánět žlučníku. Většinou jde o reakci na chybu ve stravování. Jak se jí vyvarovat? Více...

Plevel nebo léčivá rostlina? Co umí jitrocel, bršlice, pelyněk, svízel, andělika…
Zdraví
27. 8. 2015

Plevel nebo léčivá rostlina? Co umí jitrocel, bršlice, pelyněk, svízel, andělika…

Na záhonech je nevidíme rádi, ale byla by škoda je pronásledovat ve všech koutech zahrady. Mnohé plevelné rostliny jsou totiž zároveň ověřenými léčivkami. Více...

S mykologem o otravách,  jedovatých a halucinogenních houbách bez předsudků
Houby
3. 7. 2015

S mykologem o otravách,  jedovatých a halucinogenních houbách bez předsudků

Víte, že existuje toxikologická pohotovost? Odborník na toxikologii hub na této lince pomáhá houbařům 24 hodin denně. O jedovatých houbách ví vše. Více...

Díky slunci vzniká vitamin D důležitý pro pevné kosti, imunitu i cévy
Zdraví
16. 4. 2015

Díky slunci vzniká vitamin D důležitý pro pevné kosti, imunitu i cévy

Kam nechodí slunce, tam chodí lékař, říkávalo se. Jako bychom dnes na toto staré úsloví zapomínali — sluneční paprsky se pro nás staly nepřítelem, před kterým je nutno se chránit. Více...

Jak pomoci krvetvorbě, co dělat proti chudokrevnosti
Zdraví
11. 3. 2015

Jak pomoci krvetvorbě, co dělat proti chudokrevnosti

Bledá pleť, únava, slabost, mdloby, bušení srdce, hučení v uších, bolesti hlavy, závratě, někdy i dušnost. Všechny tyto projevy mohou být známkou chudokrevnosti, kterou bychom určitě neměli podceňovat. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Lunární kalendář

Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat

Orchideje - Jak úspěšně pěstovat doma i venku

Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék

Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort

Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie

Grilování - recepty, tipy a triky na letní grilování

Eknihy - ke stažení zdarma o zahradě a domově

Recepty na vánoční cukroví - to nejlepší cukroví podle našich receptů

Portál provozuje Tarsago | © 2016 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS