Štítky: zelenina

Malý průvodce velkým světem dýní: k čemu se která hodí?

Malý průvodce velkým světem dýní: k čemu se která hodí?

Dýně jsou nejvýraznější plodinou podzimu, která se v objevuje v mnoha podobách. Máslová, muškátová, špagetová, velkoplodá, Hokaido... Každá je jiná a vhodná pro odlišnou kuchyňskou úpravu. Jak se vyznat v dýních a jak je nejlépe využít? Více...

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Polévka, ve které stojí lžíce, nebo omáčka plná zeleniny, i tam vás dokáže probrat z šedi všedního dne kari. Výrazem kari rozumíme v našich zeměpisných šířkách směs typicky zářivě žlutého koření, které dodává jídlu sladce štiplavou chuť. Více...

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Co region, to trochu jiný recept. Základ je však stejný. Ke španělské kuchyni neodmyslitelně patří olivový olej, ale i česnek, rajčata nebo paprika. Nedejte se zmást, Španělé si umí užít i sladkou kuchyni. Okuste s námi od každého trochu… Více...

Sladký fenykl provoní kuchyni. Výtečný je v salátu, vařený i pečený
Zelenina
17. 9. 2017

Sladký fenykl provoní kuchyni. Výtečný je v salátu, vařený i pečený

Je křehký a voňavý, dietní a přitom chutný. Zeleninový fenykl můžete nakrájet do salátu, dusit, zapékat. Nebo uvařit a přelít sýrovou omáčkou dle receptu bylinářky a kulinářky Lesley Bremnessové. Více...

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně
Maso a přílohy
16. 9. 2017

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně

Vinobraní je v plném proudu, o přísun nových lahví z tuzemska i zahraničí tedy není v obchodech nouze. Pokud jste příznivci nápojů z ušlechtilých hroznů, ale vaření s vínem jste se dosud vyhýbali pro jeho náročnost, následující podzimní recepty s červeným vínem vás přesvědčí o opaku! Více...

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně
Zdraví
13. 9. 2017

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně

Pokud už se cítíme přesyceni množstvím doporučovaných vitaminových přípravků, které nám mají zaručit nezlomné zdraví, zkusme se vrátit k moudrosti předků: je tu přece staré dobré kysané zelí. Více...

Využijte sušičku potravin netradičně: 5 tipů na zdravé dobroty
Ovoce
12. 9. 2017

Využijte sušičku potravin netradičně: 5 tipů na zdravé dobroty

Sušení je velmi šetrný způsob, jak uchovat na dlouhou dobu plody léta. V sušičce však nemusíte zpracovat pouze ovoce, zeleninu nebo houby. Můžete v ní připravit takové dobroty jako domácí zeleninový bujón, müsli tyčinky, sušené hovězí, nebo netradiční ovocnou svačinu. Více...

Dejte šanci levné červené řepě: Rizoto, polévka, salát a pomazánka

Dejte šanci levné červené řepě: Rizoto, polévka, salát a pomazánka

Že se vám řepa protiví? Pokud máte s touto krvavě rudou zeleninou odjakživa spojené naložené směsi ze školní jídelny nevalné chuti, vězte, že následující jídla vás zbaví špatných zážitků a červená řepa se zapíše na váš pravidelný nákupní seznam. Více...

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit
Zelenina
9. 9. 2017

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit

Ačokča je popínavá rostlina, která se dokáže rozrůst do obřích rozměrů a přinést ohromnou úrodu. Plody sklízejte nejlépe, dokud jsou malé a křehké. Uplatnění však najdou i větší. Více...

Klíč k utužení vašeho zdraví: Mrkev 3x jinak

Klíč k utužení vašeho zdraví: Mrkev 3x jinak

Jistě znáte rčení našich babiček, že mrkev je „zdravá na oči“. Ale věděli jste, že se v této oranžové kořenové zelenině skrývá celá řada vitaminů potřebných pro zocelení imunity? A právě na tom bychom měli pracovat dříve, než nastoupí první přízemní mrazíky. Více...

Sklízíme zeleninu: Rajčata dozrají i doma, salátu chlad nevadí

Sklízíme zeleninu: Rajčata dozrají i doma, salátu chlad nevadí

Zatímco otužilou zeleninu můžete ponechat na záhonech až do příchodu zimy, choulostivou zničí i krátký a nenadálý noční mrazík. Pokud se však připravíte, nepřekvapí vás. Více...

Krémové polévky na zahřátí: Dýňová, pórková, brokolicová, žampionová, zelná

Krémové polévky na zahřátí: Dýňová, pórková, brokolicová, žampionová, zelná

Jak s přibývajícími dny klesá rtuť teploměru a ubývá slunečního svitu, stále častěji pociťujete nepříjemný chlad, který se ne zřídka může proměnit v nachlazení a úpornou rýmu. Nejúčinnějším bojovníkem ve vaší kuchyni jsou horké zeleninové polévky! Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS