Štítky: zelenina

Zahradnický lunární kalendář na pátý letní týden: Měsíc dorůstá

Zahradnický lunární kalendář na pátý letní týden: Měsíc dorůstá

Měsíc začal dorůstat, v rostlinách se probouzí jejich síla. Podpořte ji přihnojením a zahrada bude neúnavně kvést a plodit. Nastává rovněž čas výsevů i krášlení a zútulňování vaší zelené oázy. Více...

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

V letních vedrech má většina z nás sotva chuť vařit guláš a svíčkovou, natož je pak jíst. Pokud jsou vaší letní posedlostí těstoviny, ale nikdy jste se neodvážili ani pomyslet na to, že byste si vyrobili své domácí, čtěte dál. Více...

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Něžnou ozdobou jarního i letního menu se mohou stát květy hluchavek. Nejen že vypadají hezky, ale také oplývají i vynikajícími léčivými vlastnostmi. Poradíme vám, k jakým pokrmům se jejich květy hodí nejvíce. Více...

Jak efektivně zalévat?

Jak efektivně zalévat?

V létě potřebuje zelenina a drobné ovoce napojit, pokud má být šťavnatá a úroda bohatá. Nepravidelné deště mnohdy nestačí. Rovněž vláhomilné trvalky zálivku ocení, letničky déle pokvetou… Více...

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

S přibývající venkovní teplotou často z oběda vynecháváme horkou polévku. Dáváme víc prostoru ovoci a pokud chceme dezert, preferujeme chlazený. Připravili jsme si pro vás proto tip na lehký letní oběd. Čeká na vás originální salát, zdravé, a přitom lahodné smoothie, a na závěr perfektní domácí zmrzlina. Dobrou chuť. Více...

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli
Zavařování
14. 7. 2017

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli

Jahody už máte zřejmě zpracovány, třešně nejspíše také. Ale co letos vyzkoušet nějaké zavařeniny, které nejsou úplně běžné. Výroba vlastních marmelád, džemů a želé nabírá rychle na popularitě. Proč tedy trochu neexperimentovat? Čekají na vás zajímavé chutě. Více...

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý
Zavařování
13. 7. 2017

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý

Teploty už jsou konečně letní a sezona zavařování se začíná rozjíždět. První letní ovoce už dozrálo a na nás je zpracování úrody. Něco sníte čerstvé, možná se pustíte do zmrzlin a sorbetů, ale marmelády, džemy a kompoty jsou jistota. Více...

Čerstvá zelenina ze zahrádky po celý rok: Co zasít v červenci?

Čerstvá zelenina ze zahrádky po celý rok: Co zasít v červenci?

Zelenina, která putuje ze záhonu rovnou na talíř, je cenný dar zahrady. Křehký salát, lahodné fazolky i šťavnaté ředkvičky můžete sklízet po celé léto. A je načase zasít úrodu na podzim a zimu. Více...

Zahradnický lunární kalendář: Druhý letní týden završí úplněk

Zahradnický lunární kalendář: Druhý letní týden završí úplněk

Zahrada se koupe ve slunečních paprscích, vše roste, kvete, zraje. Ovšem i měsíce tiše a nenápadně působí na vše živé a zelené. V neděli nastává úplněk, magický den lunárního kalendáře! Více...

Červencové tipy a triky pro zahradnice a zahradníky

Červencové tipy a triky pro zahradnice a zahradníky

Letní zahrada je štědrá, voňavá, rozkvetlá. Jak o ni pečovat, aby naplno rozvila svou krásu, abyste mohli sklízet košíky plné šťavnaté zeleniny a těšit se ze všech jejích darů? Více...

Cuketa a lilek si rozumí aneb 3 tipy na lehký letní oběd
Zelenina
30. 6. 2017

Cuketa a lilek si rozumí aneb 3 tipy na lehký letní oběd

Tyto dva druhy zeleniny můžete často potkávat v supermarketech naaranžované vedle sebe. A cuketa a lilek se mohou setkávat i ve vaší kuchyni. Usnadní vám přípravu lehkého jídla ať už na oběd, nebo na večeři. Je libo cuketový koláč, dip z pečených lilků a nebo raději ratatouille? Více...

Šalvěj, zdravé hořké koření: dodá vůni masu, paštice i zelenině
Zelenina
29. 6. 2017

Šalvěj, zdravé hořké koření: dodá vůni masu, paštice i zelenině

Šalvěj je nejen velmi účinnou léčivou rostlinou, která dezinfikuje ústa, krk a dýchací cesty. Můžete ji využít i jako koření. A stačí jen troška, její chuť i vůně je velmi intenzivní. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS