Štítky: brambory

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí
Užitková zahrada
26. 10. 2017

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí

Sklízet úrodu je radost, správně ji uskladnit starost. Ale pokud víte, jak na to, vydrží jablka šťavnatá a zdravá až do vánoc. A stejně tak i mrkev, cibule nebo brambory. Více...

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta
Maso a přílohy
14. 10. 2017

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta

Brambory v nějaké podobě vaří snad každý. Ať je to nadýchaná bramborová kaše k řízku, hranolky, nebo vařené ve slupce s máslem či tvarohem, bramboráky nebo knedlíky, brambora má v tradiční kuchyni své pevné místo. Zapomeňte na klasiku a zkuste některý z méně tradičních receptů. Více...

Smíšené kultury, aneb které druhy zeleniny si prospívají

Smíšené kultury, aneb které druhy zeleniny si prospívají

Dokonalé využití prostoru, prevence proti škůdcům a chorobám, pestré záhony – to jsou generacemi osvědčené smíšené kultury. Které druhy zeleniny jsou si vzájemně dobrými sousedy? Více...

Dopřejte psům a kočkám zdravé pamlsky. Cukroví je pro ně jed!
Psi a kočky
14. 12. 2016

Dopřejte psům a kočkám zdravé pamlsky. Cukroví je pro ně jed!

Nejde jen o to, že přemíra cukrů a tuků nesvědčí psímu zdraví. To ani našemu. Ale zatímco pro nás jsou kakao, rozinky nebo mandle prospěšnou pochoutkou, psa mohou otrávit. Více...

Sklizeň podzimní úrody

Sklizeň podzimní úrody

Podzimní zahrada je štědrá. Při zpracování přebytků ovoce a zeleniny oceníte šikovné novinky i osvědčené postupy našich babiček. Více...

Recept na škubánky s mákem

Recept na škubánky s mákem

Vlastimil Bouda z Plzně připravuje tradiční pokrm z brambor uvařených doměkka, které spolu s moukou nechá v hrnci propařit zhruba sedm minut. Brambory na škubánky lze vařit i do poloměkka a směs pařit o něco déle. Cílem je tužší vláčné těsto.     Více...

Pěstování brambor: Nechejte naklíčit hlízy

Pěstování brambor: Nechejte naklíčit hlízy

Jestliže v únoru předpěstujeme sadbu, budeme brambory sklízet dříve. Jakou vybrat odrůdu, jak připravit půdu a jak a kdy brambory vysazovat? Více...

Jak připravit kvásek a základní těsta na chleba
Chléb a pečivo
22. 2. 2016

Jak připravit kvásek a základní těsta na chleba

Chcete mít zaručeně čerstvý chléb a domov provoněný neopakovatelnou vůní? Upečte si chleba sami. Nabízíme recepty na základní těsta a postupy, jak připravit to úplně nejdůležitější. Chlebový kvásek. Více...

Brambory zdravé, výživné i jedovaté

Brambory zdravé, výživné i jedovaté

Brambory jsou nejen zdrojem výživného škrobu, ale nachází se v nich i řada dalších látek. Aminokyseliny, vláknina i minerály a stopové prvky, které náš organismus potřebuje, ale i alkaloidy a dusičnany, které žádoucí nejsou. Co vše v hlízách vlastně najdeme? Více...

Hrachové recepty: polévka, kaše, karbanátky, kanapky, nádivka…

Hrachové recepty: polévka, kaše, karbanátky, kanapky, nádivka…

Jakkoliv karbanátky v titulku této série čtenářských receptů svádějí k domněnce, že půjde o jakousi speciální vegetariánskou krmi, skutečnost je daleko prostší. Jedná se vlastně o variantu hrachové kaše. Více...

Jak doma chovat a vykrmit prase? Krmení, chlív, výběh, drbání...

Jak doma chovat a vykrmit prase? Krmení, chlív, výběh, drbání...

Domácí chov prasat se vrací. Maso je chutnější i zdravější, k tomu dobrý pocit, že čuníci mají nesrovnatelně lepší život než ve velkochovech. Jak na to radí zkušená selka na plný úvazek. Více...

Co s přebytky zeleniny: brambory, mrkev, celer, rajčata, zelí, česnek, cukety, bylinky

Co s přebytky zeleniny: brambory, mrkev, celer, rajčata, zelí, česnek, cukety, bylinky

V září zeleninová úroda vrcholí. Okurky, rajčata, cukety, řepa, celer, všeho je najednou hodně. Jak lze s úrodou co nejúčelněji naložit? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS