Štítky: cholesterol

Margarín, zdravá sestra másla?
Zdraví
8. 11. 2017

Margarín, zdravá sestra másla?

Nahradit máslo v kuchyni margarínem přináší mnohé výhody. Bonusem je výhodnější cena, praktická konzistence umožňující mazání ihned po vytažení z lednice a užití zdravějších rostlinných tuků při výrobě. Jak se však takový margarín vyrábí? Je skutečně zdravější než máslo? A na co si dát pozor při výběru a konzumaci margarínů? Více...

Jak nejlépe sklidit a uchovat ořechy?

Jak nejlépe sklidit a uchovat ořechy?

Podzim je čas dozrávání a sklízení. Kromě ovoce a zeleniny nezapomeňte na ořechy, zdroj zdravých tuků, cenných bílkovin a minerálů. Prospějí vašemu cévnímu sytému, posílí imunitu a dodají energii. Jak sklízet a uchovávat ořechy, aby co nejdéle vydržely? Více...

Aronie, černý elixír ze zahrady:  Užijte je syrové, ve víně i sirupu
Zdraví
2. 8. 2017

Aronie, černý elixír ze zahrady:  Užijte je syrové, ve víně i sirupu

Plody aronie zvané černý jeřáb pomalu dozrávají. Můžete z nich připravit jedinečné víno, sirup, kompot. A pokud si dopřejete i trochu čerstvých plodů, vaše tělo vám poděkuje. Více...

Odvar z oddenku pýru, léčivého plevele, pročistí celé tělo
Zdraví
27. 5. 2017

Odvar z oddenku pýru, léčivého plevele, pročistí celé tělo

Pýr je znám jako běžný a úporný plevel. Méně známé, přesto generacemi využívané, jsou účinky jeho oddenku na zdraví. Regeneruje játra i trávení, pomáhá při alergii i revmatismu. Více...

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?
Zdraví
14. 3. 2017

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?

Lidé si je mezi sebou předávají jako poklad. Bělavá rosolovitá zrníčka, která vám mléko přemění na prvotřídní, zdravý a osvěžující kefír. Snadno se množí, a šíří mezi další kefírové nadšence. Více...

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?
Zdraví
7. 3. 2017

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?

Na Britských ostrovech se tradovalo, že zatímco Angličané krmí ovsem pouze koně, Skotové ho jedí sami. Proto jsou angličtí koně ta nejlepší liga a skotští muži rovněž… Více...

Kuřecí játra s paprikou a kečupem
Maso a přílohy
22. 4. 2016

Kuřecí játra s paprikou a kečupem

Specialisté na lidskou výživu doporučují zařazovat játra do jídelníčku jen jednou až dvakrát do měsíce. Zejména kvůli obsahu vitaminu A, cholesterolu a případně i kvůli chemickým látkám z hospodářských krmiv. Tím spíš je pak důležité mít po ruce zajímavý recept. Více...

Obalovaný vepřový jazyk s česnekem

Obalovaný vepřový jazyk s česnekem

Vedle jater, ledvin, žaludku či hovězích předžaludků, srdce, plic a řady dalších zvířecích vnitřností využívaných ke kuchyňské úpravě patří i vepřový jazyk mezi suroviny, ze kterých lze připravit lahůdku.     Více...

Jak zhubnout po padesátce
Zdraví
24. 2. 2016

Jak zhubnout po padesátce

Po padesátém roce věku se zpomaluje metabolismus a zvyšuje se ukládání tuku. Ženy okolo padesátky se navíc potýkají s projevy hormonálních změn. Co s tím? Vedle jiného pomůže úprava stravovacích zvyklostí ve prospěch rozmanitější stravy. Více...

Batáty, sladké brambory: pěstování, sklizeň využití

Batáty, sladké brambory: pěstování, sklizeň využití

Jsou jemné a nasládlé, lze je smažit, vařit i zapékat. Mohou být až 5 kg těžké a rostlina, která je tvoří, také není žádný drobeček. Pěstovat exotické batáty přitom není složité. Více...

Obezita: výpočet BMI, zdravotní rizika, léčba, zahrada jako prevence
Zdraví
27. 1. 2016

Obezita: výpočet BMI, zdravotní rizika, léčba, zahrada jako prevence

Na planetě Zemi je spousta míst, kde lidé ještě umírají hlady. Obyvatele evropských zemí, Severní a Jižní Ameriky však trápí opačný problém — nadváha a obezita. Více...

Receptář na leden: sukulenty, léčivé houby, ibišek, doma kvašené zelí…
Zajímavosti
1. 1. 2016

Receptář na leden: sukulenty, léčivé houby, ibišek, doma kvašené zelí…

S lednovým Receptářem se vám zima zalíbí. Časopis je plný informací, tipů a nápadů, které lze využít bez odkladu. A kdyby vám přesto bylo jaro příliš daleko, upečte si závin s řepou, zelím a zázvorem. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS