Štítky: ovoce

Vypěstujte si avokádo z pecky

Vypěstujte si avokádo z pecky

Pěstování avokáda z pecky je skvělá zábava. Krásná rostlina vám bude dělat radost a jednou možná sama vytvoří plod. S klíčením si však velké semeno dává na čas - pomoci mu můžete osvědčenými triky. Více...

Lemon curd - lahodný citronový krém

Lemon curd - lahodný citronový krém

Právě v současném období mají svou sezonu citrusy ze středozemní oblasti a je škoda toho nevyužít. Na pulty obchodů se teď totiž dostanou i ty chemicky neošetřené. Z nich si můžete připravit následující lahůdku – lemon curd – citronový krém, který vaše chuťové buňky zanechá ve zmatku, jestli je to spíš sladké, kyselé nebo jen strašně dobré. Více...

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte
Zdraví
12. 1. 2018

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte

I oku pečlivé hospodyňky někdy unikne zapomenutá potravina ve spíži nebo v lednici. Přesto, že si rádi pochutnáte na plísňových sýrech nebo salámech s ušlechtilou plísní, plesnivé potraviny se ke konzumaci nehodí. Ani záchvat spořivosti by vás neměl vést k tomu, abyste se snažili tyto potraviny zachránit, jinak si zaděláte na vážné zdravotní problémy Více...

Proč se ztrácejí vitamíny z potravin?
Zelenina
10. 1. 2018

Proč se ztrácejí vitamíny z potravin?

Zima je pro organismus náročné období kdy tělo potřebuje doplnit vitamíny. Nesprávnou přípravou jídla nebo skladováním potravin však přicházíme o mnoho cenných látek. Jak šetrně zacházet s potravinami, abychom z nich získali co nejvíce nenahraditelných vitamínů? Více...

Jak zahradničit podle měsíce v posledním týdnu letošního roku?
Okrasná zahrada
25. 12. 2017

Jak zahradničit podle měsíce v posledním týdnu letošního roku?

Rok 2017 se chýlí ke konci a poslední zahradnický lunární kalendář je tu. Měsíc projde znamením Ryb, Býka, Berana a Blíženců. Pečujte o zahradu, plánujte a do nového roku vstupte tiše a s radostí... Více...

Vánoční jídla našich sousedů – bobalky, uszka, kletzenbrot

Vánoční jídla našich sousedů – bobalky, uszka, kletzenbrot

Někdo lpí na tradičních jídlech, jiný na Vánoce rád zkusí něco nového. Připravili jsme pro vás vánoční recepty populární za našimi hranicemi, kterými můžete obohatit své slavnostní menu. Inspirujte se jídly ze Slovenska, Polska, Rakouska či Německa. Více...

Pečený čaj: Hit nejen vánočních domácích nápojů
Nápoje
17. 12. 2017

Pečený čaj: Hit nejen vánočních domácích nápojů

Čaj, to je pro vás maximálně sáček zalitý horkou vodou nebo v lepším případě sypaná směs? Že by se měl péct a dávat do zavařovacích sklenic? Věřte tomu, že jde o vynikající záležitost, která potěší jak vás, vaše hosty nebo coby dárek pod stromečkem. Více...

Vyrobte si vánoční dekorace z pomerančů a pomerančové kůry

Vyrobte si vánoční dekorace z pomerančů a pomerančové kůry

Rádi si zdobíte stromeček i domov každým rokem jinak? Což takhle vyzkoušet letos výzdobu v pomerančovém duchu? Nemusí tentokrát zůstat jen u svěží pomerančové vůně, můžete se pustit také do tvorby řetězů ze sušených pomerančových plátků anebo si z vykrojených pomerančů vyrobit svícen či z odřezané kůry namotat krásné růžičky vonící po pomerančích. Více...

Exotické ovoce na vašem stole: 10 druhů, které stojí za to ochutnat
Ovoce
3. 12. 2017

Exotické ovoce na vašem stole: 10 druhů, které stojí za to ochutnat

V létě a na podzim jsme si užívali skoro neomezené zásoby ovoce a zeleniny, ať už ze zahrádek nebo z trhů či obchodů. Vitamíny a vláknina jsou však potřeba i v zimě, kdy domácí zdroje slábnou. Zvlášť v období kolem Vánoc se obchody jen hemží zajímavými a pestrými exotickými druhy ovoce. Nebojte se ochutnat i méně známé druhy a najděte si svoje nové oblíbence. Více...

Dezert pro dobrou náladu? Hrušky vařené na červeném víně
Ovoce
2. 12. 2017

Dezert pro dobrou náladu? Hrušky vařené na červeném víně

Když se pár darů podzimu, hrušky a červené víno v podobě rozinek i ve formě tekuté dají dohromady, vznikne lahodný dezert jako stvořený pro dlouhé zimní večery. Zahřeje, pohladí i rozveselí. Více...

Domácí kokosový jogurt, lahodný a voňavý: Jak si ho vyrobit?
Ovoce
28. 11. 2017

Domácí kokosový jogurt, lahodný a voňavý: Jak si ho vyrobit?

Čerstvý jogurt z kokosové dužiny je malou exotickou dovolenou uprostřed všedních dní. Je třeba ji důkladně umixovat, naočkovat jogurtovou kulturou a nechat v teple pár hodin uzrát. Více...

Zahradničení podle Měsíce: První prosincový úplněk je tu
Okrasná zahrada
27. 11. 2017

Zahradničení podle Měsíce: První prosincový úplněk je tu

V nadcházejícím týdnu odchází listopad a přichází prosinec. Nastane také úplněk, magický den lunárního zahradničení. Než se zcela zakulatí, projde Měsíc znamením Ryb, Berana, Býka a Blíženců. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS