Štítky: ovoce

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

S přibývající venkovní teplotou často z oběda vynecháváme horkou polévku. Dáváme víc prostoru ovoci a pokud chceme dezert, preferujeme chlazený. Připravili jsme si pro vás proto tip na lehký letní oběd. Čeká na vás originální salát, zdravé, a přitom lahodné smoothie, a na závěr perfektní domácí zmrzlina. Dobrou chuť. Více...

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli
Zavařování
14. 7. 2017

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli

Jahody už máte zřejmě zpracovány, třešně nejspíše také. Ale co letos vyzkoušet nějaké zavařeniny, které nejsou úplně běžné. Výroba vlastních marmelád, džemů a želé nabírá rychle na popularitě. Proč tedy trochu neexperimentovat? Čekají na vás zajímavé chutě. Více...

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý
Zavařování
13. 7. 2017

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý

Teploty už jsou konečně letní a sezona zavařování se začíná rozjíždět. První letní ovoce už dozrálo a na nás je zpracování úrody. Něco sníte čerstvé, možná se pustíte do zmrzlin a sorbetů, ale marmelády, džemy a kompoty jsou jistota. Více...

Dotek exotiky na vašem stole: Jak si poradit s načernalými banány?

Dotek exotiky na vašem stole: Jak si poradit s načernalými banány?

V průběhu zimy je toto tropické ovoce na vrcholu s cenou. S příchodem letních měsíců se dají banány ve vyšších stupních zralosti pořídit za cenu pod 25 korun za kilogram. Více...

Červená esence léta: Jak si užít jahodovou sezonu?

Červená esence léta: Jak si užít jahodovou sezonu?

Jahody jsou neodmyslitelným symbolem začátku léta. Sezona tohoto voňavého a sladkého ovoce v České republice začíná většinou první týden v červnu a končí v polovině července. Je libo domácí jahodovou zmrzlinu nebo raději zvolíte jahodový cheesecake? Více...

Ovocná inspirace: 3 lahodné recepty pro parné léto

Ovocná inspirace: 3 lahodné recepty pro parné léto

Češi se drží v čelních příčkách evropských statistik, pokud jde o rakovinu tlustého střeva nebo obezitu. Jak to změnit? Hlavně jídelníčkem. Není pravda, že zdravá jídla chutnají podivně. Schválně zkuste rozmazlit své chuťové buňky těmito ovocnými laskominami. Více...

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Růže a jahody patří k symbolům teplých červnových dní. Co takhle je zpracovat do chladivého zmrzlinového osvěžení? Inspirujte se recepty na lehký jahodový sorbet či smetanovou zmrzlinu vonící tou nejkrásnější z květin. Více...

Moruška, žlutá ostružina z tundry

Moruška, žlutá ostružina z tundry

Otužilá sestra naší ostružiny roste na dalekém severu, kde ji sbírají jako borůvky, a jako vzácnost i na vrcholcích Krkonoš. Její pěstování na zahradě je obtížné, ale není nemožné. Více...

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?
Zdraví
12. 3. 2017

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?

Jak to zaonačit, aby děti nad předloženým jídlem neohrnovaly nos a aby jedly nejen to, co jim chutná, ale také to, co je pro ně zdravé? Více...

Anona, čerimoja čili smetanové jablko - lákavé exotické ovoce
Zelenina
31. 12. 2016

Anona, čerimoja čili smetanové jablko - lákavé exotické ovoce

Jablka a hrušky sice v zimě představují výborný základ ovocného jídelníčku, ale proč si jej občas nezpestřit méně známými exotickými plody z dalekých zemí. Více...

Ochutnejte papáju, ovoce andělů. Je lahodná a pomáhá při dietě
Zdraví
27. 12. 2016

Ochutnejte papáju, ovoce andělů. Je lahodná a pomáhá při dietě

Dužina papáji je výjimečně jemná a přímo se rozplývá na jazyku. Chuť je sametově sladká, ne každému však papája voní. Plod je třeba nechat nejprve dozrát, pak pečlivě odstranit semena. Více...

Voňavý citrus kumkvát, ovocná exotika na svátečním stole

Voňavý citrus kumkvát, ovocná exotika na svátečním stole

Tento drobný citrusový plod válečkovitého tvaru, s výraznou chutí i vůní, není k dostání běžně. Před svátky však v obchodech bývá a stojí za ochutnání. Zpestří dezerty, koktejly i saláty. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS