Štítky: křen

První pomoc při propukající viróze a nachlazení? Přírodní medicína
Zdraví
27. 11. 2017

První pomoc při propukající viróze a nachlazení? Přírodní medicína

Přírodními prostředky, jako je česnek, zázvor, křen či cibule můžeme včas podchycenou nemoc odvrátit. Jak nejlépe využít jejich léčebného potenciálu? A jak posílit obranyschopnost vůči všudypřítomným virům? Více...

Jablečný křen, pikantní a zdravý dip z podzimních darů zahrady

Jablečný křen, pikantní a zdravý dip z podzimních darů zahrady

Křen obsahuje hořčičnou silici, díky níž má nezaměnitelnou, štiplavou chuť a vůni. Podobně jako hořčice usnadní trávení těžších jídel, přitom se k nim výtečně hodí. Více...

Křen nejen s hořčicí: Vyzkoušejte křenové víno i obklady
Zdraví
16. 9. 2017

Křen nejen s hořčicí: Vyzkoušejte křenové víno i obklady

Pikantní křen dochutí pokrmy, prospívá trávení, pomáhá při nachlazení. Můžete z něj připravit i posilující nápoj, stačí ho macerovat ve víně. Obklady zase uleví při revma, otocích nebo ztuhlých svalech. Více...

Sklízíme zeleninu: Rajčata dozrají i doma, salátu chlad nevadí

Sklízíme zeleninu: Rajčata dozrají i doma, salátu chlad nevadí

Zatímco otužilou zeleninu můžete ponechat na záhonech až do příchodu zimy, choulostivou zničí i krátký a nenadálý noční mrazík. Pokud se však připravíte, nepřekvapí vás. Více...

Křen pomůže při nachlazení, uleví ztuhlým svalům, ozdraví mikroflóru
Zdraví
5. 9. 2017

Křen pomůže při nachlazení, uleví ztuhlým svalům, ozdraví mikroflóru

Naše prababičky si zimu bez křenu, který zahřeje, posílí a odežene bacily, nedovedly představit. Kromě jeho účinků je jedinečná i pikantní chuť - křen je poklad v kuchyni i přírodní domácí lékárně. Více...

Dubnové tipy pro zahradníky: péče o sazenice, výsadby, hmyzí hotely…

Dubnové tipy pro zahradníky: péče o sazenice, výsadby, hmyzí hotely…

Zahradnická sezóna se rozbíhá závratným tempem. Pokud je plánů a snů příliš a rukou málo, leccos lze odložit. Ale čekající sazeničky i domov hledající opylovače se vyplatí uspokojit včas. Více...

Zahrada v dubnu
Okrasná zahrada
29. 3. 2016

Zahrada v dubnu

Duben je měsícem setby a sázení. Jaro má letos náskok, půda je prohřátá a připravená dát život všemu, co do ní zasadíme... Více...

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví
Zelenina
21. 2. 2016

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví

Významného ochránce lidské imunity si může dopřát každý. Zelenina povýšená přírodním kvašením na zázrak se dá připravit kdykoli během roku. Navíc to jde v malém množství. Stačí na to přibližně jeden týden. Více...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

Receptář na únor: chilli, růže, žlučník, papoušek, kabelky, nářadí…
Zajímavosti
2. 2. 2016

Receptář na únor: chilli, růže, žlučník, papoušek, kabelky, nářadí…

A také první výsevy, prořezávky keřů, přesazování pokojovek, vápnění půdy, provzdušnění trávníku, výběr sadby… Dny posledního měsíce zimy stěží postačí na vyzkoušení všech tipů, rad a nápadů z Receptáře. Více...

Rychlé recepty na oslavu silvestra: chlebíčky, jednohubky i jiné lahůdky

Rychlé recepty na oslavu silvestra: chlebíčky, jednohubky i jiné lahůdky

Chuťovky, jednohubky a chlebíčky slouží k mlsání, ale stejně tak dokážou zažehnat malý hlad či být vhodnou protiváhou dobrého pití. Mnohé se navíc dají připravit i během oslav či při setkání s přáteli. Více...

3 recepty na kuře: s nivou a křenem, s fernetem, s jablky a brusinkami
Maso a přílohy
24. 10. 2015

3 recepty na kuře: s nivou a křenem, s fernetem, s jablky a brusinkami

Kuřecí maso hýří vstřícností k méně obvyklým úpravám a na talíři se cítí poctěno každou přílohou, která do jeho společnosti vnáší novou chuť a vůni. Následující trojice receptů budiž inspirací pro kulinářskou tvorbu. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS