Štítky: mrkev

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Rádi byste nabídli dětem co nejzdravější stravu a nejste si jisti, čím začít? Nabízíme inspiraci na zdravá jídla, která si oblíbily děti v mateřské škole Semínko. Více...

Rychlení zeleniny pro lenochy: zbytky nevyhazujte, ale znovu pěstujte

Rychlení zeleniny pro lenochy: zbytky nevyhazujte, ale znovu pěstujte

Na to, abyste si v zimním období vypěstovali trochu čerstvých zeleninových natí, nepotřebujete žádné zvláštní zahradnické dovednosti. A co víc: nemusíte čekat dlouhé týdny, až vyklíčí semínko a další měsíce pečovat o rostlinku. Stačí jen správně odkrojenou část  vložit do misky s vodou. Více...

Zeleninové záhony v listopadu: Sklizeň ani setba nekončí

Zeleninové záhony v listopadu: Sklizeň ani setba nekončí

Plodová zelenina je snědená, zamražená, naložená či uložená. Kořenovou však můžete sklízet i v průběhu listopadu. A další otužilé druhy lze již v tomto měsíci vysít – na jaře budou mít náskok. Více...

Dary říjnové zahrady: Jablka do sklepa, ořechy na půdu, mrkev vydrží na záhoně

Dary říjnové zahrady: Jablka do sklepa, ořechy na půdu, mrkev vydrží na záhoně

Štedrá zahrada vydává poslední plody a očekává první mrazíky. Otužilé zelenině nevadí, ovoce však zničí. Více...

Sklizeň podzimní úrody: skladování, zavařování, mražení, sušení

Sklizeň podzimní úrody: skladování, zavařování, mražení, sušení

Podzimní zahrada je štědrá. Při zpracování přebytků ovoce a zeleniny oceníte šikovné novinky i osvědčené postupy našich babiček. Více...

Červenec plný zeleniny: Zalijte ji, pohnojte, zasejte čekanku, ředkvičky, fazole…

Červenec plný zeleniny: Zalijte ji, pohnojte, zasejte čekanku, ředkvičky, fazole…

V červnu můžete zeleninu nejen sklízet, další zrající zalévat a hnojit, ale dokonce novou ještě i zasévat. Více...

Červen plný zeleniny: sklízejte a sejte, zalévejte a hnojte

Červen plný zeleniny: sklízejte a sejte, zalévejte a hnojte

Červen je na zahradě jedním z nejlepších měsíců. Mnoho úrody už dává a spoustu další si můžete teprve přichystat. Více...

Zahrada v dubnu
Okrasná zahrada
29. 3. 2016

Zahrada v dubnu

Duben je měsícem setby a sázení. Jaro má letos náskok, půda je prohřátá a připravená dát život všemu, co do ní zasadíme... Více...

Receptář na březen: begónie, retro semínkovna, kardamom, píšťalka...
Zajímavosti
2. 3. 2016

Receptář na březen: begónie, retro semínkovna, kardamom, píšťalka...

A množství aktuálních rad pro jarní přípravu zahrady, výsevy, výsadbu a řez stromů a keřů. Ještě že je březen tak dlouhý, leccos se dá ještě stihnout, dokonce i vyvěsit ptačí budky. A třeba i něco z následujícího výběru. Více...

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví
Zelenina
21. 2. 2016

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví

Významného ochránce lidské imunity si může dopřát každý. Zelenina povýšená přírodním kvašením na zázrak se dá připravit kdykoli během roku. Navíc to jde v malém množství. Stačí na to přibližně jeden týden. Více...

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce
Maso a přílohy
24. 1. 2016

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce

Med, dokonalá přírodní potravina, dodá jídlu vůni, chuť a umocní jeho vzhled. Existuje spousta jednoduchých receptů na slané pokrmy s přísadou medu, které nevyžadují složitou přípravu ani množství surovin. Více...

Připravte si sushi doma!

Připravte si sushi doma!

Přibývá příznivců sushi, podivuhodných pokrmů ze syrových ryb přichystaných tradičním japonským způsobem. Obsahují suroviny v české kuchyni neobvyklé, japonští kuchaři je vytvářejí jako malá umělecká díla. Zkuste si připravit sushi doma! Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS