Štítky: mrkev

Zeleninové záhony v listopadu: Sklizeň ani setba nekončí

Zeleninové záhony v listopadu: Sklizeň ani setba nekončí

Plodová zelenina je snědená, zamražená, naložená či uložená. Kořenovou však můžete sklízet i v průběhu listopadu. A další otužilé druhy lze již v tomto měsíci vysít – na jaře budou mít náskok. Více...

Dary říjnové zahrady: Jablka do sklepa, ořechy na půdu, mrkev vydrží na záhoně

Dary říjnové zahrady: Jablka do sklepa, ořechy na půdu, mrkev vydrží na záhoně

Štedrá zahrada vydává poslední plody a očekává první mrazíky. Otužilé zelenině nevadí, ovoce však zničí. Více...

Sklizeň podzimní úrody: skladování, zavařování, mražení, sušení

Sklizeň podzimní úrody: skladování, zavařování, mražení, sušení

Podzimní zahrada je štědrá. Při zpracování přebytků ovoce a zeleniny oceníte šikovné novinky i osvědčené postupy našich babiček. Více...

Červenec plný zeleniny: Zalijte ji, pohnojte, zasejte čekanku, ředkvičky, fazole…

Červenec plný zeleniny: Zalijte ji, pohnojte, zasejte čekanku, ředkvičky, fazole…

V červnu můžete zeleninu nejen sklízet, další zrající zalévat a hnojit, ale dokonce novou ještě i zasévat. Více...

Červen plný zeleniny: sklízejte a sejte, zalévejte a hnojte

Červen plný zeleniny: sklízejte a sejte, zalévejte a hnojte

Červen je na zahradě jedním z nejlepších měsíců. Mnoho úrody už dává a spoustu další si můžete teprve přichystat. Více...

Zahrada v dubnu
Okrasná zahrada
29. 3. 2016

Zahrada v dubnu

Duben je měsícem setby a sázení. Jaro má letos náskok, půda je prohřátá a připravená dát život všemu, co do ní zasadíme... Více...

Receptář na březen: begónie, retro semínkovna, kardamom, píšťalka...
Zajímavosti
2. 3. 2016

Receptář na březen: begónie, retro semínkovna, kardamom, píšťalka...

A množství aktuálních rad pro jarní přípravu zahrady, výsevy, výsadbu a řez stromů a keřů. Ještě že je březen tak dlouhý, leccos se dá ještě stihnout, dokonce i vyvěsit ptačí budky. A třeba i něco z následujícího výběru. Více...

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví
Zelenina
21. 2. 2016

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví

Významného ochránce lidské imunity si může dopřát každý. Zelenina povýšená přírodním kvašením na zázrak se dá připravit kdykoli během roku. Navíc to jde v malém množství. Stačí na to přibližně jeden týden. Více...

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce
Maso a přílohy
24. 1. 2016

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce

Med, dokonalá přírodní potravina, dodá jídlu vůni, chuť a umocní jeho vzhled. Existuje spousta jednoduchých receptů na slané pokrmy s přísadou medu, které nevyžadují složitou přípravu ani množství surovin. Více...

Připravte si sushi doma!

Připravte si sushi doma!

Přibývá příznivců sushi, podivuhodných pokrmů ze syrových ryb přichystaných tradičním japonským způsobem. Obsahují suroviny v české kuchyni neobvyklé, japonští kuchaři je vytvářejí jako malá umělecká díla. Zkuste si připravit sushi doma! Více...

Novoroční polévky: cibulačka, pivní, klobásovka, čočková, zelná, ovocná...

Novoroční polévky: cibulačka, pivní, klobásovka, čočková, zelná, ovocná...

Už staří Čechové nedali dopustit na pivní polévku, Slováci si pochutnávají na slepičí polévce (vývar pro ni si připraví předem a zmrazí jej), v Bavorsku vaří klobásovku, Francouzi mají svou cibulačku. Více...

Mrkvové sušenky z celozrnné mouky

Mrkvové sušenky z celozrnné mouky

Mrkvičku máme povětšinou velmi rádi. Někdo dává přednost zvukomalebnému chroupání, jiný si užívá něžné mrkve strouhané, další ji miluje dušenou, máslem hýčkanou. Ovšem mrkev umí víc: Vyzkoušejte, jak chutná v cukroví! Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Recepty na vánoční cukroví - to nejlepší cukroví podle našich receptů

Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat

Orchideje - Jak úspěšně pěstovat doma i venku

Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék

Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort

Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie

Grilování - recepty, tipy a triky na letní grilování

Eknihy - ke stažení zdarma o zahradě a domově

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS