Štítky: mrkev

Zahradničení ve třetím lednovém týdnu: první výsevy a ochrana rostlin
Okrasná zahrada
15. 1. 2018

Zahradničení ve třetím lednovém týdnu: první výsevy a ochrana rostlin

Jaké druhy zeleniny a květin můžete vysít již v lednu a předpěstovat si tak časnou sadbu? Jak pečovat o odpočívající rostliny na zahradě, sklízet zimní zeleninu, chránit rostliny před okusem i změnami počasí? Více...

4 polévky ze zimní zeleniny: řepná, mrkvová, kedlubnová a kapustová

4 polévky ze zimní zeleniny: řepná, mrkvová, kedlubnová a kapustová

V zimě je sice sortiment zeleniny oproti jiným ročním obdobím zúžený, i tak se ale dá vybrat ze sezonních druhů, které buď snesou dlouhé uskladnění, nebo se dají sklízet i během zimy, a připravit z nich spoustu dobrot. Dnes to budou polévky na zahřátí v chladných lednových dnech. Více...

Domácí semenaření v listopadu: Jak získat osivo dvouleté zeleniny?

Domácí semenaření v listopadu: Jak získat osivo dvouleté zeleniny?

Mrkev, celer, kedlubna i zelí jsou ve skutečnosti dvouletky. Druhým rokem je pěstuje jen ten, kdo propadl domácímu semenaření. Být nezávislý na komerční produkci je vzácná a užitečná dovednost. Více...

Listopadové tipy a triky pro zahradnice a zahradníky
Okrasná zahrada
1. 11. 2017

Listopadové tipy a triky pro zahradnice a zahradníky

Listí padá, šustí pod nohama, zahrada se pomalu připravuje na zimu. Můžeme však i sázet, sít a tvořit, pečovat o zdraví i krásu našeho malého ráje na Zemi. Více...

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí
Užitková zahrada
26. 10. 2017

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí

Sklízet úrodu je radost, správně ji uskladnit starost. Ale pokud víte, jak na to, vydrží jablka šťavnatá a zdravá až do vánoc. A stejně tak i mrkev, cibule nebo brambory. Více...

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy
Maso a přílohy
22. 10. 2017

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy

Aromatický med je nevšední přísadou do sladkých i slaných pokrmů, dá se použít prakticky do všech jídel a dezertů. Obyčejný cukr dodá sladkost, med v sobě nese chutě a vůně tisíců květů. Využijte ho při přípravě medové dýně, šunky s medovou kůrčičkou, při přípravě marinád a salátových dresingů. Vpusťte delikátní nádech této výborné suroviny i do své kuchyně. Více...

Klíč k utužení vašeho zdraví: Mrkev 3x jinak

Klíč k utužení vašeho zdraví: Mrkev 3x jinak

Jistě znáte rčení našich babiček, že mrkev je „zdravá na oči“. Ale věděli jste, že se v této oranžové kořenové zelenině skrývá celá řada vitaminů potřebných pro zocelení imunity? A právě na tom bychom měli pracovat dříve, než nastoupí první přízemní mrazíky. Více...

Zavařujeme pro děti: Z domácích surovin a zdravě
Zavařování
7. 9. 2017

Zavařujeme pro děti: Z domácích surovin a zdravě

Sezóna ovoce vrcholí a je potřeba ho uchovat na dlouhé zimní měsíce. Zavařte si zdravé přesnídávky pro děti, bez zbytečně přidaných látek, sladidel a konzervantů. Zužitkujete úrodu a připravíte svým dětem na zimu zdravé a levné svačinky. A nejen jim, ovocné přesnídávky zachutnají i dospělým. Více...

Sklízíme zeleninu: Rajčata dozrají i doma, salátu chlad nevadí

Sklízíme zeleninu: Rajčata dozrají i doma, salátu chlad nevadí

Zatímco otužilou zeleninu můžete ponechat na záhonech až do příchodu zimy, choulostivou zničí i krátký a nenadálý noční mrazík. Pokud se však připravíte, nepřekvapí vás. Více...

Jídelníček bystrozrakých: Jaké potraviny prospívají vašim očím?
Zdraví
31. 8. 2017

Jídelníček bystrozrakých: Jaké potraviny prospívají vašim očím?

Stále více se prokazuje, že kvalitu našeho vidění ovlivňuje to, co jíme. Vhodně zvolenou stravou můžeme některým problémům s očima předcházet nebo alespoň zpomalit jejich nástup. Více...

Letní semenaření: Jak nejlépe sklízet osivo na zahrádce?
Okrasná zahrada
16. 8. 2017

Letní semenaření: Jak nejlépe sklízet osivo na zahrádce?

Semena květin i zeleniny můžete sbírat postupně i jednorázově, záleží na druhu rostliny i vašich možnostech. Jak poznat, zda je osivo skutečně zralé a především kvalitní? Jak semínka dosušit? Více...

Čerstvá zelenina ze zahrádky po celý rok: Co zasít v červenci?

Čerstvá zelenina ze zahrádky po celý rok: Co zasít v červenci?

Zelenina, která putuje ze záhonu rovnou na talíř, je cenný dar zahrady. Křehký salát, lahodné fazolky i šťavnaté ředkvičky můžete sklízet po celé léto. A je načase zasít úrodu na podzim a zimu. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS