Štítky: nakládání

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit
Zelenina
9. 9. 2017

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit

Ačokča je popínavá rostlina, která se dokáže rozrůst do obřích rozměrů a přinést ohromnou úrodu. Plody sklízejte nejlépe, dokud jsou malé a křehké. Uplatnění však najdou i větší. Více...

Pozor na výběr octa
Zelenina
29. 6. 2017

Pozor na výběr octa

Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Mnohé hospodyně používají pro zavařování i dochucení pokrmů jeden jediný typ octa – kvasný lihový. Pro dochucování však na trhu existují i vhodnější druhy – octy ovocné. Více...

Jak uchovat houby pro zimní kulinaření: sušení, nakládání, nasolení, mražení, kvašení...
Houby
24. 9. 2016

Jak uchovat houby pro zimní kulinaření: sušení, nakládání, nasolení, mražení, kvašení...

Co s přebytkem podzimního úlovku hub? Kromě tradičního sušení je můžete blanšírované zamrazit, zavařit, naložit do octa, usušit v soli, nebo využít mléčného kvašení. Více...

Jak se pod horami pěstuje legendární Vysocké zelí?

Jak se pod horami pěstuje legendární Vysocké zelí?

Rodina Vondrákových drží tradici už víc než sto let. Zelí pěstoval děda a otec, zelí dnes sází i Zdeněk. A protože víc pracuje, než mluví, je to na stráních Sklenařic vidět. Více...

Nakládáme zelí
Zelenina
7. 9. 2015

Nakládáme zelí

Kvašením nebo sterilováním si můžeme zelí uchovat na celou zimu. Má výbornou, specifickou chuť. Ke konzervování se hodí pevné, vyzrálé, zdravé hlávky podzimního zelí. Více...

Jak sušit a nakládat rajčata?
Zelenina
19. 8. 2015

Jak sušit a nakládat rajčata?

Pokud pěstujete rajčata, možná vám rostliny nadělí více plodů, nežli stihnete za čerstva zkonzumovat. Rajčata můžete naložit i zmrazit. A stojí za to vyzkoušet i sušení. Více...

Škola vaření: rajčata v polévkách, ve šťávě, v omáčce, koktejlu, čatní...
Zelenina
25. 7. 2015

Škola vaření: rajčata v polévkách, ve šťávě, v omáčce, koktejlu, čatní...

Oblíbenou zeleninu pěstovali Inkové v jihoamerických Andách již v pátém století před naším letopočtem. Zralá rajčátka velikosti třešní drtili na kaši, kterou hojně ochucovali pokrmy. Více...

Okurková škola vaření: okurky v receptech studené i teplé kuchyně
Zelenina
18. 7. 2015

Okurková škola vaření: okurky v receptech studené i teplé kuchyně

K okurkové sezoně patří nakládání a zavařování, příprava tradičních salátů, ale rovněž různé okurkové variace, ať už jde o úpravy za studena, či méně obvyklé tepelné zpracování okurek. Více...

Jak zavařit vyuzené klobásy
Zavařování
28. 6. 2013

Jak zavařit vyuzené klobásy

Domácím vyuzením klobásek leckde všechno teprve začíná, potvrzují čtenářské recepty na uchování uzených lahůdek. Jak uchovat dobroty z udírny? Sterilováním, nakládáním, v oleji, vodě, či sádle? Více...

Zavařování s nápadem
Zavařování
1. 8. 2011

Zavařování s nápadem

Léto vrcholí a na zahradách dozrávají nejrůznější druhy ovoce a zeleniny. Co nespotřebujeme hned, je potřeba uchovat na dobu příští. Nastal čas zavařování. Připomínáme základní postupy i zajímavé recepty pro ovoce, zeleninu i houby. Více...

Tradiční řešení pro moderní život: nakládání do octa a oleje
Zavařování
26. 6. 2011

Tradiční řešení pro moderní život: nakládání do octa a oleje

Nakládání ovoce, zeleniny, bylinek, ryb nebo sýra do octa nebo oleje patří k nejstarším metodám konzervace potravin. V kyselém prostředí octa či v oleji, který potraviny vzduchotěsně uzavře, nemají hnilobné bakterie šanci. Více...

Červená řepa: Vypěstujte si lahodné a zdravé bulvičky

Červená řepa: Vypěstujte si lahodné a zdravé bulvičky

Červená řepa se nejčastěji nakládá do sladkokyselého nálevu, neobejde se bez ní boršč. Pokud se bez řepy neobejdete ani vy, vypěstujte si svou vlastní. Výtečná je i vařená či čerstvá, kdy slouží přímo jako přírodní posilující lék. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS