Štítky: med

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy
Maso a přílohy
22. 10. 2017

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy

Aromatický med je nevšední přísadou do sladkých i slaných pokrmů, dá se použít prakticky do všech jídel a dezertů. Obyčejný cukr dodá sladkost, med v sobě nese chutě a vůně tisíců květů. Využijte ho při přípravě medové dýně, šunky s medovou kůrčičkou, při přípravě marinád a salátových dresingů. Vpusťte delikátní nádech této výborné suroviny i do své kuchyně. Více...

Recept na domácí medovinu
Nápoje
19. 7. 2017

Recept na domácí medovinu

Mnozí z nás si na poutích nebo farmářských trzích pochutnávají na lahodné medovině. Tento výborný nápoj si však můžete připravit i doma. Ukážeme vám postup krok za krokem. Více...

Městské včelaření  aneb patří  včely mezi činžáky?

Městské včelaření  aneb patří  včely mezi činžáky?

Chovat včely ve městě není tak neobvyklé, jak by se mohlo zdát. Většina lidí má včelařství spojené s venkovem, ale i v prostředí větších měst se dá celkem snadno včelařit. Městské včelaření přináší možnost získat kvalitní med, prospět svému okolí a získat neobvyklého a zajímavého koníčka. Více...

Ideální pití pro zimní večery? Zkuste rooibos
Nápoje
5. 2. 2017

Ideální pití pro zimní večery? Zkuste rooibos

Na mnohé má takřka zázračné účinky, navíc neobsahuje, na rozdíl od kávy a čaje, thein. Klidní mysl a vhod přijde i maminkám maličkých dětí. Více...

Osvědčení pomocníci  v boji s chřipkou - cibule, zázvor a med
Zdraví
27. 1. 2017

Osvědčení pomocníci  v boji s chřipkou - cibule, zázvor a med

Chřipková sezóna naplno propukla koncem ledna i v České republice. U nás, ani v sousedních státech však stále nedosáhla svého vrcholu. Nakazit se můžete v této době velmi snadno – v práci, městské hromadné dopravě nebo od dalších členů rodiny Více...

3 recepty ze superpotravin: I zdravá jídla mohou chutnat skvěle

3 recepty ze superpotravin: I zdravá jídla mohou chutnat skvěle

Dali jste si jako novoroční předsevzetí, že se pokusíte zdravěji jíst? Rčení, že co je zdravé, nemůže chutnat dobře, pro jednou nevěřte. Pokud chcete zkusit několik netradičních surovin v receptech, které potěší vaše chuťové buňky, zde máte vhodnou inspiraci. Více...

Superpotraviny: Když je správně připravíte, kila jdou dolů

Superpotraviny: Když je správně připravíte, kila jdou dolů

Některé z takzvaných superpotravin zvládne vyjmenovat asi každý. Třeba vejce nebo med. V kombinaci s řeckým jogurtem, sladkými bramborami a cizrnou dokážete vykouzlit k obědu zdravé a chutné jídlo, které přinese do rodinného seznamu oblíbených receptů svěží vítr. Více...

Jak rozpustit zkrystalizovaný med?

Jak rozpustit zkrystalizovaný med?

Pokud máte rádi med, nejspíš už vám někdy zkrystalizoval. Jeho návrat do tekutého stavu je snadný, ale nesmíte při něm poškodit ty nejcennější látky, které obsahuje. Více...

Pět babských rad, které vám zachrání zdraví

Pět babských rad, které vám zachrání zdraví

Přírodní moudrost našich předků funguje jako skvělá alternativa konvenčních léčiv. Samozřejmě pro nepříliš vážné případy. Poradíme vám, jak ulevit při drobných poraněních, nebo třeba střevních problémech. Více...

To pravé letní osvěžení: Zdravé a jednoduché smoothie koktejly
Nápoje
30. 8. 2016

To pravé letní osvěžení: Zdravé a jednoduché smoothie koktejly

Jsou plné vitamínů a vyrobit je zvládne každý, kdo má doma mixér. Řeč je o stále populárnějších smoothie koktejlech. Fantazii při jejich tvorbě můžete pustit na plné obrátky. Více...

Sklizeň levandule právě začíná: Jak se sklízí voňavé pole?

Sklizeň levandule právě začíná: Jak se sklízí voňavé pole?

Slunečné léto levanduli svědčí a i na našich zahradách voní skoro stejně jako ve Francii, v zemi pěstováním levandule proslulé. Jak se fialové kvítky sklízí na zahrádce a jak na poli? Více...

Sirup, šťáva, čaj, med, polévka a smažené řízky z květů černého bezu
Nápoje
8. 5. 2016

Sirup, šťáva, čaj, med, polévka a smažené řízky z květů černého bezu

Světle žlutá květenství černého bezu patří k nejdostupnějším a také k nejchutnějším bylinkám. Čaje, šťávy a sirupy můžeme pít jako osvěžující nápoje, ale stejně tak je používat proti nachlazení či horečce. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS