Štítky: kopr

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Jestli si losos zatím nenašel cestu na váš pravidelný jídelníček, pak vězte, že obsahuje zdaleka nejvyšší podíl omega-3 mastných kyselin ze všech ryb. Nabídneme vám dva recepty, díky kterým si na lososovi pochutnáte a ještě podpoříte své zdraví. Více...

Zahradnický lunární kalendář na první týden v září: Úplněk je tu!

Zahradnický lunární kalendář na první týden v září: Úplněk je tu!

Ve středu týdne nastane nejvhodnější den pro setí z celého měsíce. A především poslední listové zeleniny, protože úplněk je ve znamení Ryb. Beran zase pomůže se sklizní a Býk s náročnými pracemi. Více...

Čerstvá zelenina ze zahrádky po celý rok: Co zasít v červenci?

Čerstvá zelenina ze zahrádky po celý rok: Co zasít v červenci?

Zelenina, která putuje ze záhonu rovnou na talíř, je cenný dar zahrady. Křehký salát, lahodné fazolky i šťavnaté ředkvičky můžete sklízet po celé léto. A je načase zasít úrodu na podzim a zimu. Více...

Bylinky chrání zeleninu před škůdci: Kam které vysadit?

Bylinky chrání zeleninu před škůdci: Kam které vysadit?

Zatímco nám neodolatelně voní, mnohé škůdce spíše odpuzují. Nebo alespoň maskují vůni zeleniny, na kterou mají citlivý nos. Bylinky sázely na stráž zeleniny už naše babičky, a věděly proč. Více...

Jak správně mrazit zeleninu a bylinky?

Jak správně mrazit zeleninu a bylinky?

Zeleninové záhony nás mohou ještě před příchodem zimy obdarovat bohatou úrodou.   Jak ji nejlépe skladovat, aby zůstala zachována její kvalita i lahodná chuť? Více...

Zeleninová polévka: ředkvičková, kedlubnová, okurková, celerová…

Zeleninová polévka: ředkvičková, kedlubnová, okurková, celerová…

Také o stále oblíbenějších variantách zeleninových polévek, teplých či chlazených, platí, že jen mírná obměna příměsí umí překvapit chutí i vzhledem. K zážitku až uměleckému pak stačí nápadité servírování. Více...

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty
Zavařování
19. 7. 2015

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty

Voda, ocet, sůl, cukr, často umělé sladidlo. Nové koření, pepř, bobkový list, hořčičné semínko i jiné koření. Kopr, někdy další bylinky. Cibule, mrkev, křen, občas česnek, papriky. Vše v nespočetných kombinacích. Více...

Kompletní průvodce pěstováním a využitím aromatických bylinek
Okrasná zahrada
27. 5. 2013

Kompletní průvodce pěstováním a využitím aromatických bylinek

Připravili jsme pro vás inspirativní e-knihu o pěstování bylinek na zahrádce i na balkóně, s podrobným popisem mnoha druhů a receptů. Můžete si ji zdarma stáhnout a užít si voňavé léto! Více...

Zahrada plná vůní: přehled vonných dřevin a květin
Okrasná zahrada
21. 10. 2012

Zahrada plná vůní: přehled vonných dřevin a květin

Vůně jsou pro nás důležité. Vnímáme je vědomě i podvědomě, pojí se s nimi vzpomínky, dovedou uklidňovat i povzbuzovat. Zahrada, která potěší nejen oči, ale i krásně voní, je rájem na zemi. Více...

Rajda se srdíčky, zamilované chlebíčky a jiné valentýnské tipy

Rajda se srdíčky, zamilované chlebíčky a jiné valentýnské tipy

Vybrané recepty se hodí také k Valentýnu, únorovému svátku lidí, kteří se mají rádi. Tím spíš tu platí, že vařit se má s láskou. Jinak by se srdíčka na talíři stala formalitou. Jde o víc: o chutě, příchutě a veselé nápady. Více...

Rybí  krokety a závitky, makrela s koprem, vařená štika...
Maso a přílohy
24. 11. 2010

Rybí  krokety a závitky, makrela s koprem, vařená štika...

Ryby umí překvapit. Třeba lososová jednohubka chutná jako předkrm i lahůdka k bílému, růžovému či lehkému červenému vínu. Filé s nivou vyniká snadnou přípravou. Podobně pečený sleď s křenovou pěnou. Více...

Jihočeská kulajda

Jihočeská kulajda

Hustá bílá polévka s nezaměnitelnou vůní čerstvých hub a kopru patří ke skvostům české kuchyně. Pro houbaře je zaslouženou odměnou. Nad talířem může vzpomínat, kde se na něj který hříbek usmál, a těšit se na další výpravu do lesa plného pokladů. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS