Štítky: kapr

Kapr se na Vánoce chystá už teď: Jaký je kapří příběh?

Kapr se na Vánoce chystá už teď: Jaký je kapří příběh?

Vánoce nám připadají ještě daleko, ale přípravy na ně jsou v plném proudu. Hlavně výlov nejdůležitější suroviny na tradiční Štědrovečerní večeři – kapra, je v těchto dnech více než aktuální. Jak a kde se vlastně kapr chová, kdy se loví a kde až do Vánoc odpočívá? Více...

Zpracování ryb pro kuchyňskou úpravu a filetování
Maso a přílohy
22. 6. 2016

Zpracování ryb pro kuchyňskou úpravu a filetování

Rybí maso je hodnotné a lze ho skvěle upravit. Příprava celých ryb je výhodnější. Sice zabere více času, ale nabízí možnost připravit různorodé rybí pokrmy a poskytuje i větší jistotu kvality masa. Více...

Kapr v receptech tradičních i méně známých
Maso a přílohy
23. 12. 2014

Kapr v receptech tradičních i méně známých

Autorka receptu na kapra načerno doporučuje více než dva tucty surovin, koření a variant ingrediencí. Takovou směs fantazie by alchymista kuchařovi jen záviděl. Kapr jako elixír života, i tak ho lze mít rád. Více...

Bramborový salát a jeho obměny: s vínem, křenem, řepou…

Bramborový salát a jeho obměny: s vínem, křenem, řepou…

Bramborový salát má na štědrovečerním stole velká většina domácností v Čechách a na Moravě, přesto nepatří mezi pokrmy tradiční. Jako příloha ke smaženému kapru se podává až od 50. let 20. století. Více...

Máte chuť na rybu? Jeďte na výlov!
Zajímavosti
3. 10. 2014

Máte chuť na rybu? Jeďte na výlov!

Podzimní výlovy rybníků lákají k výletu do přírody a také k ochutnání rybí lahůdky. Ať už rožněného lína u stánku na hrázi, nebo rybího menu v blízké restauraci. A také doma − rybáři prodávají čerstvé úlovky, hlavně kapry. Více...

Halászlé, štika v papilotě, zlatá rybka, pečený sumec a jiné rybí recepty
Maso a přílohy
27. 9. 2014

Halászlé, štika v papilotě, zlatá rybka, pečený sumec a jiné rybí recepty

Sladkovodní ryby umějí na talíři překvapit jemnými osobitými chutěmi. Zaslouží si být na jídelníčku často a také připravovat rozličnými způsoby. Třeba pečením v papilotě — zabalené v pečicím papíru či alobalu. Více...

Receptář na srpen: gazánie, bonsaje, pletí, špenát, ovce, výšivka ze šupin…
Zajímavosti
1. 8. 2014

Receptář na srpen: gazánie, bonsaje, pletí, špenát, ovce, výšivka ze šupin…

Srpnový Receptář nabízí tipy pro okrasnou a užitkovou zahradu, které se budou hodit i na podzim, v zimě a na jaře. Na sto stránkách objevíte také mnoho inspirace a nápadů do bytu, ke stolu, na cesty, pro záliby. Více...

Pivní guláš, kapr na pivě, meruňky v pivním těstíčku a jiné pivní recepty
Maso a přílohy
15. 6. 2014

Pivní guláš, kapr na pivě, meruňky v pivním těstíčku a jiné pivní recepty

Kde se s pivem jídlo vaří, tam se lidem dobře daří, dalo by se pozměnit lidové moudro. Jak známo, pivo umí vylepšit křehkost trojobalu, posílit účinky grilovacích marinád i grilování, ale rovněž bývá základní příměsi pokrmu. Více...

Kapří polévka s mlíčím a jikrami

Kapří polévka s mlíčím a jikrami

Voní a chutná jako žádná jiná. Připravuje se podobně, ale v mnoha rodinách si vysloužila přívlastky maminčina, babiččina či tátova. Spojena s Vánoci a očekáváním přináší vzpomínky na dětství, někdy i úžas, jak jsou kapří vnitřnosti vzácné. A drahé. Více...

Krajové vánoční speciality: cukroví, pečivo, jáhlová polévka, kapr, kuře...

Krajové vánoční speciality: cukroví, pečivo, jáhlová polévka, kapr, kuře...

Recept na makové pečivo z Českých Budějovic připomíná zdejší pověstný bludný kámen. Říká se, že kdo kámen překročí, zabloudí. Je zasazen do dlažby na náměstí, poblíž Samsonovy kašny, v místech bývalého popraviště. Více...

Ryby na medu
Maso a přílohy
17. 11. 2013

Ryby na medu

Nejen hovězí, vepřové či drůbeží maso lze dochutit medem. Hodí se i na rybí pokrmy, můžeme ho přidat do marinády nebo třeba jako závěrečnou přísadu do téměř hotové omáčky. Více...

Recepty pro čas výlovů: kapr po staročesku, špíz z candáta a jiné
Maso a přílohy
19. 10. 2013

Recepty pro čas výlovů: kapr po staročesku, špíz z candáta a jiné

„Velmi důrazně podotýkám, že pokapávat syrové rybí maso citronem před jeho úpravou považuji za velmi špatný, ba co víc, přímo za zoufalý obyčej!“ varuje kulinář Petr Stupka úvodem vybraných rybích receptů. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS