Štítky: kapr

Vánoční Receptář Speciál: jmelí, Metelkův betlém i nejlepší recepty
Zajímavosti
17. 11. 2016

Vánoční Receptář Speciál: jmelí, Metelkův betlém i nejlepší recepty

Váháte, kdy a čím začít přípravy na letošní Vánoce? Klidně se pohodlně usaďte ve svém oblíbeném křesle a začněte listováním v zimním speciálu Receptáře. Více...

Otužilé ryby přezimují v jezírku nebo kádích, kaprům Koi svědčí vyhřívaný bazén

Otužilé ryby přezimují v jezírku nebo kádích, kaprům Koi svědčí vyhřívaný bazén

Amuři, líni, karasi a další naše ryby v chladné vodě prospí celou zimu. Vyžadují jen klid a přívod vzduchu. Barevní japonští kapři si ideální odpočinek představují jinak. Více...

Zpracování ryb pro kuchyňskou úpravu a filetování
Maso a přílohy
22. 6. 2016

Zpracování ryb pro kuchyňskou úpravu a filetování

Rybí maso je hodnotné a lze ho skvěle upravit. Příprava celých ryb je výhodnější. Sice zabere více času, ale nabízí možnost připravit různorodé rybí pokrmy a poskytuje i větší jistotu kvality masa. Více...

Ryby a Velikonoce: rybí polévka se špenátem, rybí trhanec, kapří řízky...
Maso a přílohy
26. 3. 2016

Ryby a Velikonoce: rybí polévka se špenátem, rybí trhanec, kapří řízky...

V českých zemích se ryby objevovaly na velikonočním jídelníčku hlavně na Zelený čtvrtek a Velký pátek. Například kapr v různých úpravách včetně smaženého, pečená štika a také polévka s rybími knedlíčky. Více...

Zimování okrasných ryb v jezírku, kádích, zimních bazénech
Okrasná zahrada
12. 11. 2015

Zimování okrasných ryb v jezírku, kádích, zimních bazénech

Přes léto se nechaly krmit z ruky a vesele se proháněly pod hladinou. Nastává však doba, kdy stojaté vody zamrznou. Jak rybám chovaným v zahradním jezírku zajistit bezpečné přežití zimy? Více...

Vánoční Receptář speciál: víno, kapr, hvězda, čemeřice, dírková komora…
Zajímavosti
11. 11. 2015

Vánoční Receptář speciál: víno, kapr, hvězda, čemeřice, dírková komora…

Poslední týdny roku bývají jiné než ostatní, je i čas na jiné čtení. V zimním speciálu Receptáře najdete vedle receptů a návodů články nabité zajímavostmi. Na sváteční chvíle vás naladí a třeba během nich doprovodí. Více...

Výšivka jihočeskou perletí: rybí šupiny na halence, kabelce, kroji...
Na návštěvě
15. 8. 2015

Výšivka jihočeskou perletí: rybí šupiny na halence, kabelce, kroji...

Ludmila Dominová z Hluboké nad Vltavou vedle jiných ručních textilních technik, jako jsou síťování, krosienka, frivolitky, klasická výšivka, šitá krajka či paličkování, zvládla i unikátní výšivku z rybích šupin. Více...

Recepty na guláše: zelný, kořenový, kotlíkový, z trouby, babiččin…
Maso a přílohy
30. 7. 2015

Recepty na guláše: zelný, kořenový, kotlíkový, z trouby, babiččin…

Čtenářské recepty mohou obsahovat maličkost, která dá dobrému pokrmu punc domácí speciality. Vybrali jsme tentokrát oblíbené rodinné postupy na přípravu nejrůznějších gulášů. Více...

Guláše jinak: segedínský skopový, z patisonu, tvarůžkový, masákový…

Guláše jinak: segedínský skopový, z patisonu, tvarůžkový, masákový…

Vybrali jsme ze čtenářských receptů ty, které obvyklý postup přípravy guláše využívají jen zčásti. Cibule zpěněná na tuku a koření zůstávají. Pokrmy se pak od klasiky liší použitím masa nebo úplně jiných surovin. Více...

Kapr v receptech tradičních i méně známých
Maso a přílohy
23. 12. 2014

Kapr v receptech tradičních i méně známých

Autorka receptu na kapra načerno doporučuje více než dva tucty surovin, koření a variant ingrediencí. Takovou směs fantazie by alchymista kuchařovi jen záviděl. Kapr jako elixír života, i tak ho lze mít rád. Více...

Bramborový salát a jeho obměny: s vínem, křenem, řepou…

Bramborový salát a jeho obměny: s vínem, křenem, řepou…

Bramborový salát má na štědrovečerním stole velká většina domácností v Čechách a na Moravě, přesto nepatří mezi pokrmy tradiční. Jako příloha ke smaženému kapru se podává až od 50. let 20. století. Více...

Máte chuť na rybu? Jeďte na výlov!
Zajímavosti
3. 10. 2014

Máte chuť na rybu? Jeďte na výlov!

Podzimní výlovy rybníků lákají k výletu do přírody a také k ochutnání rybí lahůdky. Ať už rožněného lína u stánku na hrázi, nebo rybího menu v blízké restauraci. A také doma − rybáři prodávají čerstvé úlovky, hlavně kapry. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS