Štítky: slanina

Vepřový guláš s játry, ledvinkami a srdcem
Maso a přílohy
15. 4. 2016

Vepřový guláš s játry, ledvinkami a srdcem

Guláš z vepřového masa a vnitřností je znám i pod názvem zabijačkový. Blanka Poláčková z Křivoklátu nabízí recept na variantu ze směsi jater, ledvinek a srdce. Dá se však použít jak méně, tak i více různých drobů. Více...

Recepty na vejce: s kari omáčkou, žloutková polévka, vaječný koňak...

Recepty na vejce: s kari omáčkou, žloutková polévka, vaječný koňak...

Co vznikne z vajec, cukru, strouhanky, skořice, hřebíčku a vinného přelivu? Nahlédněte do vaječné sady čtenářských receptů. Název dezertu jistě najdete a nejspíš objevíte i další inspirativní nápady. Více...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

Novoroční polévky: cibulačka, pivní, klobásovka, čočková, zelná, ovocná...

Novoroční polévky: cibulačka, pivní, klobásovka, čočková, zelná, ovocná...

Už staří Čechové nedali dopustit na pivní polévku, Slováci si pochutnávají na slepičí polévce (vývar pro ni si připraví předem a zmrazí jej), v Bavorsku vaří klobásovku, Francouzi mají svou cibulačku. Více...

Rychlé recepty na oslavu silvestra: chlebíčky, jednohubky i jiné lahůdky

Rychlé recepty na oslavu silvestra: chlebíčky, jednohubky i jiné lahůdky

Chuťovky, jednohubky a chlebíčky slouží k mlsání, ale stejně tak dokážou zažehnat malý hlad či být vhodnou protiváhou dobrého pití. Mnohé se navíc dají připravit i během oslav či při setkání s přáteli. Více...

Slovácké drůbky, králík, svíčková, živáň, klobásy
Maso a přílohy
26. 9. 2015

Slovácké drůbky, králík, svíčková, živáň, klobásy

Příprava svatební svíčkové trvá týden. Už název receptu na slovácké drůbky s majoránkovými knedlíčky napovídá, že jídlo chutná nevídaně. Některé suroviny do slovácké klobásy se melou i dvakrát. Více...

Zeleninová polévka: ředkvičková, kedlubnová, okurková, celerová…

Zeleninová polévka: ředkvičková, kedlubnová, okurková, celerová…

Také o stále oblíbenějších variantách zeleninových polévek, teplých či chlazených, platí, že jen mírná obměna příměsí umí překvapit chutí i vzhledem. K zážitku až uměleckému pak stačí nápadité servírování. Více...

Guláše jinak: segedínský skopový, z patisonu, tvarůžkový, masákový…

Guláše jinak: segedínský skopový, z patisonu, tvarůžkový, masákový…

Vybrali jsme ze čtenářských receptů ty, které obvyklý postup přípravy guláše využívají jen zčásti. Cibule zpěněná na tuku a koření zůstávají. Pokrmy se pak od klasiky liší použitím masa nebo úplně jiných surovin. Více...

Jelení polévka, srnčí játra, zaječí paštika a jiné zvěřinové recepty
Maso a přílohy
15. 11. 2014

Jelení polévka, srnčí játra, zaječí paštika a jiné zvěřinové recepty

Mleté nebo v hmoždíři drcené plody jalovce, rozmarýn, barevný pepř, bobkové listy, kořenová zelenina, slanina... Zvěřina si žádá výraznou úpravu, aby se na talíři stala výjimečnou masovou lahůdkou. Více...

Domácí těstoviny: trhanec, nudle z omelety, drožďové knedlíčky, noky…

Domácí těstoviny: trhanec, nudle z omelety, drožďové knedlíčky, noky…

Základem závinu s dýňoořechovou náplní a špenátovou omáčkou je mouka, vejce a špetka soli. Stejný základ má i těsto na trhance s tvarohem a škvařenou slaninou a řada dalších pokrmů vybraných z kuchařek čtenářů. Více...

Slezské recepty: pivní polévka, uzené s kapustou, fazulky, kysličky, bigos...
Maso a přílohy
11. 5. 2014

Slezské recepty: pivní polévka, uzené s kapustou, fazulky, kysličky, bigos...

Jídelníček Slezanů dokáže překvapit mezinárodní nápaditostí. Mísí se tu totiž recepty originální místní s těmi ze sousedního Polska a Německa, ale třeba až z Litvy, kde též s oblibou z masa a zelí vaří bigos. Více...

Recept na svíčkovou na smetaně jako od maminky
Maso a přílohy
17. 3. 2014

Recept na svíčkovou na smetaně jako od maminky

Maminky to vědí od babiček: Česká kuchyně se právem pyšní omáčkami. Žádnými upejpavými sósy! Svíčková je pokrm bytelný: Vždyť základ tvoří dobré hovězí a kořenová zelenina. Se smetanou sváteční kombinace. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS