Štítky: Velikonoce

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen
Zdraví
16. 4. 2017

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen

Populární šťáva z mladého ječmene, která se prodává nejčastěji ve formě prášku, není vylisována z ničeho jiného, nežli z osení. A pšenice s žitem jsou zdravé zrovna tak. Více...

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Barevná vajíčka se v košíčku krásně vyjímají. Jenže, až budou Velikonoce za námi – co s nimi? Nechte se inspirovat pěti recepty, se kterými přebývající vejce krásně zužitkujete.  Chybět nebudou vaječné karbanátky ani krokety. Více...

Inspirace pro velikonoční stolování
Dekorace
15. 4. 2017

Inspirace pro velikonoční stolování

Nemáte doma jarní či velikonoční porcelán či jiný sváteční jídelní servis a přesto máte chuť přivítat hosty u svátečně vyladěného stolu? Inspirujte se nápady, kterými dodáte své tabuli šmrnc. Více...

Provoňte si jaro kvítky fialek; hodí se do čaje i na dezerty
Nápoje
15. 4. 2017

Provoňte si jaro kvítky fialek; hodí se do čaje i na dezerty

Vůně fialky je lahodná a okouzlující - ne náhodou je součástí nejlepších parfémů. Kvítka, která právě teď rozkvétají,  jsou nejen voňavá, ale i jedlá a léčivá. Můžete jimi ozdobit sváteční pokrmy. Více...

Eggboti z Lužánek aneb místo maléreček nastoupí roboti?
Dekorace
14. 4. 2017

Eggboti z Lužánek aneb místo maléreček nastoupí roboti?

Zdobení kraslic má v mnoha koutech naší země dlouhou tradici. Podle techniky a vzorů je možné určit, z které oblasti ta která kraslice pochází. Ale podobně jako v mnoha dalších oborech lidské činnosti, i tady se hlásí o slovo roboti. Více...

Zelený velikonoční přípitek
Nápoje
14. 4. 2017

Zelený velikonoční přípitek

Zelená piva a další velikonoční speciály se znovu objevují v českých hospůdkách.  Průmyslové pivovary i minipivovary se předhánějí, čím nás letos na Velikonoce překvapí. Zkusíte zelený ležák, nebo raději červené vícestupňové pivo? Více...

Barvení vajíček podle přírody: cibulí, zelím, řepou, kůrou, kurkumou…

Barvení vajíček podle přírody: cibulí, zelím, řepou, kůrou, kurkumou…

Barvení vajec potravinářskými barvami je příliš všední. Pokud vyzkoušíte rostlinná barviva, výsledek bude originální a v souladu s přírodou Více...

Zelené recepty na Zelený čtvrtek
Zelenina
13. 4. 2017

Zelené recepty na Zelený čtvrtek

Na jaře ani nepotřebujete pravý špenát – zastanou ho plané rostliny, které najdete na zahradě. Připravíte z nich přílohu, polévku, salát, obložené chleby a oslavíte Zelený čtvrtek, jak se patří… Více...

V jednoduchosti je krása: obrazová inspirace pro velikonoční dekorace
Dekorace
12. 4. 2017

V jednoduchosti je krása: obrazová inspirace pro velikonoční dekorace

Jarní vánek do domova vnese i pár jednoduchých aranží. Přinášíme obrazovou inspiraci - možná nejen potěší, ale také podnítí vaši vlastní fantazii. Více...

Jak se kuře klube na svět?
Ptáci
11. 4. 2017

Jak se kuře klube na svět?

Původně bylo jen malým zárodečným terčíkem na žloutku oplodněného vajíčka. Zárodek stále rostl, žloutek mizel. Nakonec skrčené kuře vyplňuje téměř celý prostor vejce – je čas se vylíhnout. Více...

Osení ještě stihnete – z pšenice, ječmene, pohanky či řeřichy
Dekorace
10. 4. 2017

Osení ještě stihnete – z pšenice, ječmene, pohanky či řeřichy

Živá jarní zeleň vnese do svátečního interiéru velikonoční náladu, jako žádná jiná dekorace. Rašící výhonky jsou symbolem nových začátků… Více...

Velikonoční tradice den po dni: Kdy se vymetaly pavučiny?
Dekorace
8. 4. 2017

Velikonoční tradice den po dni: Kdy se vymetaly pavučiny?

K našim velikonocům neoddiskutovatelně patří pomlázka, malovaná vajíčka a koledy. To vše přijde vhod na Velikonoční pondělí. Velikonoce jako takové přitom začínají mnohem dříve. Víte například, kdy by se měly rozeznít řehtačky? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS