Štítky: Velikonoce

Sólo pro cinerárii aneb jak povýšit Popelku na královnu Velikonoc

Sólo pro cinerárii aneb jak povýšit Popelku na královnu Velikonoc

Květinová designérka Klára Franc Vavříková zachytila krok za krokem vznik velikonočního aranžmá, kterému kralují fialové květy cinerárií. Výsledek je působivý a co víc, je dosažitelný i v domácích podmínkách. Více...

Výroba velikonočního věnce není složitá. Inspirujte se přírodou
Dekorace
24. 3. 2017

Výroba velikonočního věnce není složitá. Inspirujte se přírodou

Do letošních Velikonoc ještě zbývají tři týdny. Ale pokud máte chuť připravit pěkné dekorace, je ideální čas začít. Nabízíme inspiraci na výrobu velikonočních dekorací z dostupných materiálů. Zvládnete je snadno a bez speciálních dovedností. Více...

Vyrobte si: 4 originální velikonoční a jarní přání
Dekorace
18. 3. 2017

Vyrobte si: 4 originální velikonoční a jarní přání

Nemusíte být zdatní výtvarníci, abyste dokázali zhotovit osobitá velikonoční přáníčka. Stačí vám barevný papír, nůžky, lepidlo a chuť tvořit. Děti takové vyrábění bude bavit. A při volbě vhodné techniky zvládnou pěkná přáníčka i předškoláci. Více...

Kdy a jak odstartovat přípravy na Velikonoce?
Dekorace
23. 2. 2017

Kdy a jak odstartovat přípravy na Velikonoce?

Zatímco na hledání receptů na velikonoční dobroty máte ještě dost času, některé věci se hodí  shromažďovat průběžně, třeba i měsíc předem. Zvlášť ti z vás, kteří rádi vytvářejí velikonoční dekorace, by se měli kolem sebe pozorně dívat. Více...

Ryby a Velikonoce: rybí polévka se špenátem, rybí trhanec, kapří řízky...
Maso a přílohy
26. 3. 2016

Ryby a Velikonoce: rybí polévka se špenátem, rybí trhanec, kapří řízky...

V českých zemích se ryby objevovaly na velikonočním jídelníčku hlavně na Zelený čtvrtek a Velký pátek. Například kapr v různých úpravách včetně smaženého, pečená štika a také polévka s rybími knedlíčky. Více...

Velikonoční  kuřátka z příze do jarního aranžmá
Dekorace
24. 3. 2016

Velikonoční  kuřátka z příze do jarního aranžmá

Co by to bylo za Velikonoce bez kuřátek… Pípající drobotina v bytě? Stačí zbytky žluté příze a několik dalších drobností a pak se už jen bezstarostně těšit z jarních mláďat. Více...

Velikonoční izidor, jarní sluníčka, medové jidáše...

Velikonoční izidor, jarní sluníčka, medové jidáše...

Velikonoce máme více spojené s jidáši, mazanci a beránky než s cukrovím, na které se tolik těšíme o Vánocích. Ovšem i velikonoční sladkosti mají své příběhy související s jarem či křesťanskou vírou. Více...

Velikonoční cukroví: kuřátka a ovečky z lineckého těsta

Velikonoční cukroví: kuřátka a ovečky z lineckého těsta

Proč péci a zdobit cukroví pouze vánoční, když Velikonoce jsou stejně dobrou příležitostí? Vždyť mnohé formičky a vykrajovátka zajíců, kohoutů, kuřat, ovcí, raků a jiné jarní havěti jako by k tomu účelu byly stvořeny. Více...

Kde se vzal velikonoční beránek, zajíček, kočičky a pomlázka?
Zajímavosti
19. 3. 2016

Kde se vzal velikonoční beránek, zajíček, kočičky a pomlázka?

Svého času děti na Olomoucku hledaly vejce v zahradě už na Zelený čtvrtek, v západních Čechách je měl týž den snášet kohout, ve Slezsku přinášel v pondělí sladkosti skřivánek, ve středních Čechách liška. Více...

Na počátku byla slepice, potěší i jako velikonoční dekorace
Dekorace
18. 3. 2016

Na počátku byla slepice, potěší i jako velikonoční dekorace

Vajíčka a kuřátka jsou obvyklé symboly nového života. Jenže bez slepice by nebyla vejce, proto jsme se rozhodli rozšířit velikonoční symboly o slepičí matku. Můžeme ji usadit na hnízdo nebo postavit mezi vajíčka. Více...

Krok za krokem: kolíková řehtačka s hranolem místo ozubeného kola

Krok za krokem: kolíková řehtačka s hranolem místo ozubeného kola

Existují tradice, které podněcují fantazii. A jedna z nich navíc rozvíjí i zručnost. Nejvhodnější dobou pro výrobu této tradiční pomůcky jsou předvelikonoční týdny — než odletí zvony. Více...

Tradiční velikonoční jídla v národních kuchyních
Maso a přílohy
13. 3. 2016

Tradiční velikonoční jídla v národních kuchyních

Jaro a Velikonoce utvářely odedávna symboliku svátečních pokrmů, která odráží lidskou radost z návratu slunce, z probouzející se přírody, z příslibu nového života. Recepty však ovlivňují místní zvyklosti i suroviny. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS