Štítky: zelí

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně
Zdraví
13. 9. 2017

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně

Pokud už se cítíme přesyceni množstvím doporučovaných vitaminových přípravků, které nám mají zaručit nezlomné zdraví, zkusme se vrátit k moudrosti předků: je tu přece staré dobré kysané zelí. Více...

Zasejte zeleninu v červnu, sklízejte od léta až do zimy

Zasejte zeleninu v červnu, sklízejte od léta až do zimy

Zeleninová zahrádka před počátkem léta dává bohatou úrodu. Na uvolněné nebo nově připravené záhony můžete vysít další plodiny, a mít tak čerstvou zeleninu po ruce až do podzimu. Více...

Smíšené kultury, aneb které druhy zeleniny si prospívají

Smíšené kultury, aneb které druhy zeleniny si prospívají

Dokonalé využití prostoru, prevence proti škůdcům a chorobám, pestré záhony – to jsou generacemi osvědčené smíšené kultury. Které druhy zeleniny jsou si vzájemně dobrými sousedy? Více...

Barvení vajíček podle přírody: cibulí, zelím, řepou, kůrou, kurkumou…

Barvení vajíček podle přírody: cibulí, zelím, řepou, kůrou, kurkumou…

Barvení vajec potravinářskými barvami je příliš všední. Pokud vyzkoušíte rostlinná barviva, výsledek bude originální a v souladu s přírodou Více...

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky
Maso a přílohy
9. 11. 2016

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky

Pochoutka předků se vrací na náš sváteční stůl. Díky vzrůstající oblibě hus se rozšiřuje jejich chov, takže si můžete vybrat drůbež ze slušných podmínek. Pak už chybí jen recept šéfkuchaře. Více...

Vysejte si zelí na salát: čínské vyroste za měsíc, pekingské za dva

Vysejte si zelí na salát: čínské vyroste za měsíc, pekingské za dva

Jsou typickou zeleninou podzimu a zpestří každý zeleninový salát. Pekingské zelí se však často zaměňuje za čínské a mnohdy pěstitelé ani netuší, jaký je mezi nimi rozdíl. Více...

Červenec plný zeleniny: Zalijte ji, pohnojte, zasejte čekanku, ředkvičky, fazole…

Červenec plný zeleniny: Zalijte ji, pohnojte, zasejte čekanku, ředkvičky, fazole…

V červnu můžete zeleninu nejen sklízet, další zrající zalévat a hnojit, ale dokonce novou ještě i zasévat. Více...

Gengel uchovává vzácné staré a krajové odrůdy, veřejnosti je nabízí k pěstování a semenaření

Gengel uchovává vzácné staré a krajové odrůdy, veřejnosti je nabízí k pěstování a semenaření

Obecně prospěšná společnost Gengel se stará o živoucí poklad našich předků. Všem pěstitelům nabízí možnost podílet se na jeho zachování a vyzkoušet jedinečné odrůdy. Více...

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví
Zelenina
21. 2. 2016

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví

Významného ochránce lidské imunity si může dopřát každý. Zelenina povýšená přírodním kvašením na zázrak se dá připravit kdykoli během roku. Navíc to jde v malém množství. Stačí na to přibližně jeden týden. Více...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

Staré dobré zelí: zelenina i lék od starověku po dnešek
Zdraví
6. 1. 2016

Staré dobré zelí: zelenina i lék od starověku po dnešek

Zelí vydrží dlouho čerstvé a je poctivou zásobárnou vitamínů, pro lidské tělo výjimečně a všestranně prospěšnou. Je levné a poslouží kdykoli, kdy ostatní druhy zeleniny zrovna nemáte po ruce. Více...

Receptář na leden: sukulenty, léčivé houby, ibišek, doma kvašené zelí…
Zajímavosti
1. 1. 2016

Receptář na leden: sukulenty, léčivé houby, ibišek, doma kvašené zelí…

S lednovým Receptářem se vám zima zalíbí. Časopis je plný informací, tipů a nápadů, které lze využít bez odkladu. A kdyby vám přesto bylo jaro příliš daleko, upečte si závin s řepou, zelím a zázvorem. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS