Štítky: Zavařování

Nakládáme okurky: Jak na výtečné domácí nakladačky a kvašáky?

Nakládáme okurky: Jak na výtečné domácí nakladačky a kvašáky?

Ať už okurky zavařujete podle osvědčeného rodinného receptu, zkoušíte stále nové postupy a ingredience, či s okurkovou vášní teprve začínáte, mohou se vám hodit naše tipy a recepty. Více...

Co s přebytky první letošní úrody? Zpracujte je chytře

Co s přebytky první letošní úrody? Zpracujte je chytře

Celoroční úsilí pilných zahrádkářů už přináší své ovoce... a zeleninu, květiny či bylinky. Pokud se vám už zajídá obligátní bublanina, zkuste svou úrodu zpracovat i jinak. Sušení, zavařování nebo mražení vykouzlí z vaší sklizně zdravé pochoutky. Více...

Popínavá tykev ačokča: Z jedné rostliny sklidíte až 300 plodů

Popínavá tykev ačokča: Z jedné rostliny sklidíte až 300 plodů

Sladkokyselé plody chutnají trochu jako paprika a okurka dohromady. Proto se ačokče, pohledné popínavce, přezdívá papriková okurka. Jsou výtečné syrové, plněné a zapečené i naložené. Více...

Recept na domácí bylinkový olej a vonný ocet
Zavařování
30. 5. 2017

Recept na domácí bylinkový olej a vonný ocet

Teplé počasí bylinkám svědčí a bujně rostou. Aby pěkně košatěly, je třeba je zastřihovat, díky čemuž možná máte více čerstvých výhonků, nežli můžete spotřebovat v kuchyni. Do octa s nimi! Více...

Recept na výrobu pampeliškového medu
Zavařování
28. 4. 2017

Recept na výrobu pampeliškového medu

Jakmile se na loukách rozzáří zlatavě žluté květy pampelišek, začne sháňka po nejlepším receptu na výrobu pampeliškového medu. Má něco společného s klasickým včelím medem? Je možné jej vůbec nazývat med? Více...

Nejlepší recept z medvědího česneku? Zkuste medvědí pesto

Nejlepší recept z medvědího česneku? Zkuste medvědí pesto

Zatímco pro jedny je česnek medvědí samozřejmou součástí jarního jídelníčku, další jej teprve objevují. Ať už je vaše první setkání s touhle pozoruhodnou bylinkou přímo v přírodě a nebo na tržišti či v obchodě, brzy přijdou další otazníky. Více...

Dračí jahody krásně kvetou a plodí: Dřišťál na zahradě je poklad

Dračí jahody krásně kvetou a plodí: Dřišťál na zahradě je poklad

Z velmi pohledného keře vytvoříte neprostupný živý plot, nebo zkrášlí zahradu jako solitér. Jeho žluté květy voní a sytí včely, šarlatové, zdravé plody chutnají ptákům i lidem. Více...

Sklizeň podzimní úrody

Sklizeň podzimní úrody

Podzimní zahrada je štědrá. Při zpracování přebytků ovoce a zeleniny oceníte šikovné novinky i osvědčené postupy našich babiček. Více...

Vyrážíte na houby? Vezměte s sebou podzimní speciál Receptáře
Receptář
16. 9. 2016

Vyrážíte na houby? Vezměte s sebou podzimní speciál Receptáře

Houbařská sezóna nabírá na obrátkách. Pokud občas váháte, co vlastně sbírat a co ne, s pomocnou rukou přichází podzimní speciál časopisu Receptář. V něm najdete velkého houbařského průvodce a mnoho dalších zajímavých tipů. Více...

Zraje sladká, léčivá arónie: Jak ji pěstovat, sklízet, využít na sirup či víno?

Zraje sladká, léčivá arónie: Jak ji pěstovat, sklízet, využít na sirup či víno?  

Arónie je pohledný a nenáročný keř, jehož plody obsahují spoustu cenných látek, posilují imunitu, pomáhají při arteroskleróze.  Můžete z nich připravit sirup, víno, marmeládu... Více...

Zahradníkovo září: sklizeň ovoce a uchování vitamínů na zimu

Zahradníkovo září: sklizeň ovoce a uchování vitamínů na zimu

Velké i drobné plody dozrávají, nastává čas hojnosti. Není nic lepšího, než čerstvě utržené ovoce ze zahrady… a co nesníme, vydrží ve sklepě, v mrazničce či skleničce až do jara. Více...

Zrají letní jablka! Dopřejte si lahodnou a zdravou sezónní dietu
Zdraví
10. 8. 2016

Zrají letní jablka! Dopřejte si lahodnou a zdravou sezónní dietu

Už přišel jejich čas. Šťavnatá, příjemně nakyslá, křehká zelená jablíčka otevírají jablečnou sezonu. Nejlepší jsou syrová, ale ani povidla nebo dort z nich není k zahození. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS