Štítky: sirup

Kdy a jak zkracovat jehličnany
Okrasná zahrada
26. 4. 2017

Kdy a jak zkracovat jehličnany

Jehličnaté dřeviny bychom na rozdíl od listnatých stromů a keřů mohli řezem nenávratně poškodit. Kdy a jak postupovat při tvarování jehličnanů vám v dalším díle  iReceptářTV poradí Vlastimil Šindelář. Více...

Plané jeřabiny pomohou při cukrovce, na revma, trávení i nachlazení
Zdraví
1. 10. 2016

Plané jeřabiny pomohou při cukrovce, na revma, trávení i nachlazení

Jeřáby jsou obsypané zářivými plody často až do zimy. Ochutnejte, co příroda nabízí – je to trochu trpká, ale poctivá podzimní medicína. Více...

Provoňte si trávník i byt mateřídouškou

Provoňte si trávník i byt mateřídouškou

Nádherné fialové kvítky, a především opojná vůně, to je mateřídouška. Nenáročná rostlinka, která dokáže zkrášlit naši zahradu, ale i zajistit klidný spánek. Více...

Levandulová inspirace z Provance
Okrasná zahrada
30. 8. 2016

Levandulová inspirace z Provance

Za opojnou vůni levandule nemusíte cestovat kilometry daleko. Snadno si ji vypěstujete i na své zahrádce. A domácí levandulové koupeli už nic nebrání. Více...

Pomerančová bábovka; moučník se šťávou, likérem a kůrou z pomeranče

Pomerančová bábovka; moučník se šťávou, likérem a kůrou z pomeranče

Než dozrají sladké zahradní plody, můžeme k pečení vyzkoušet exotické ovoce. Blanka Poláčková z Křivoklátu přidává pomerančovou šťávu jak do těsta, tak do sirupu, kterým pak bábovku potírá. Více...

Flambovaný citronový punč
Nápoje
21. 5. 2016

Flambovaný citronový punč

Punč bývá v Evropě spojován s Anglií, kde si získával oblibu od 17. století jako nápoj dovezený z Indie. Tam ho připravovali z alkoholu, cukru, citronu, vody a koření nebo čaje. Rum se časem stal nejpoužívanější přísadou, hlavně ten jamajský. Více...

Sirup, šťáva, čaj, med, polévka a smažené řízky z květů černého bezu
Nápoje
8. 5. 2016

Sirup, šťáva, čaj, med, polévka a smažené řízky z květů černého bezu

Světle žlutá květenství černého bezu patří k nejdostupnějším a také k nejchutnějším bylinkám. Čaje, šťávy a sirupy můžeme pít jako osvěžující nápoje, ale stejně tak je používat proti nachlazení či horečce. Více...

Punče podle Petra Stupky: vinný, medový, orient a další
Nápoje
15. 12. 2015

Punče podle Petra Stupky: vinný, medový, orient a další

Zejména během zimních dnů oceníme horké nápoje vonící kořením, ovocem a likéry. Hodí se pro uvítání nového roku i příjemné víkendové chvíle. Horké téma s půltuctem punčových variací od mistra kuchaře. Více...

Nejlepší domácí zmrzlina: recepty a proč si pořídit zmrzlinovač

Nejlepší domácí zmrzlina: recepty a proč si pořídit zmrzlinovač

Občas se to člověku přihodí po dovolené: Na cestách, dnes už i tuzemských, ochutná zmrzlinu a začne se mu po té výjimečné lahodě stýskat natolik, že se rozhodne si zážitek zopakovat doma. Záhy pak řeší výběr výrobníku zmrzliny. Více...

Jak vybírat doplňky stravy, nač si dát při nákupu pozor
Zdraví
4. 12. 2014

Jak vybírat doplňky stravy, nač si dát při nákupu pozor

Na českém trhu se prodávají tisíce přípravků, které na obalu nesou označení doplněk stravy. Jak mezi nimi vybrat ten, který odpovídá potřebám našeho zdraví a zajistí nám optimální přísun vitaminů a minerálů? Více...

Dárková zavařenina z jablečných plátků a šípkové marmelády
Zavařování
10. 12. 2013

Dárková zavařenina z jablečných plátků a šípkové marmelády

Zavařeninu s dekorativními kousky ovoce můžeme připravit z různého ovoce. Sklenice na snímku vznikla na podzim z šípků a jablek. Nápad poslala Dora Janoušová z Nového Strašecí. Více...

Léčivé květy, plody a listy bezu černého: jak připravit čaj, sirup, obklad?
Zdraví
15. 5. 2013

Léčivé květy, plody a listy bezu černého: jak připravit čaj, sirup, obklad?

O mimořádném významu bezu černého svědčí staré přísloví: Před heřmánkem smekni a před bezinkou klekni. Nejoblíbenější jsou květy, v lidovém léčitelství se využívá téměř celá rostlina. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS