Štítky: králíci

Receptář pro mrazivé dny aneb jak se vyvarovat zimním malérům

Receptář pro mrazivé dny aneb jak se vyvarovat zimním malérům

Teploměr na mnoha místech republiky míří hluboko pod bod mrazu. Meteorologové varují, že nás v sobotu čeká nejmrazivější ráno týdne, možná i měsíce. Poohlédnout byste se měli nejen po koních pod kapotou, ale zvýšenou péči v těchto dnech potřebují i všichni živí tvorové - domácí mazlíčci, hospodářská zvířata i zimující ryby. Více...

Jak se stát selkou na plný úvazek? Aneb domácí chov slepic, hus, koz i krav

Jak se stát selkou na plný úvazek? Aneb domácí chov slepic, hus, koz i krav

Podařilo se mi vybudovat vesnický dvoreček. Máme vlastní mléko a sýry, vejce, maso, těstoviny, ovoce, zeleninu, luštěniny i brambory. A jsem zdravější a klidnější. Více...

Burgundský králík: dokonalé masné plemeno a jeho chov

Burgundský králík: dokonalé masné plemeno a jeho chov

Burgundsko se pyšní bohatým kulturním dědictvím, proslulými víny, chutnou kuchyní a slavnou dijonskou hořčicí. Ale také burgundským králíkem. Více...

Králík jménem francouzský beran: Rozhovor s chovatelem, který plemeno chová již 30 let

Králík jménem francouzský beran: Rozhovor s chovatelem, který plemeno chová již 30 let

Už jako malý kluk choval králíky a holuby. A láska k nim přetrvává dodnes. Patří mezi naše nejlepší chovatele bílých červenookých beranů. Více...

Guláše jinak: segedínský skopový, z patisonu, tvarůžkový, masákový…

Guláše jinak: segedínský skopový, z patisonu, tvarůžkový, masákový…

Vybrali jsme ze čtenářských receptů ty, které obvyklý postup přípravy guláše využívají jen zčásti. Cibule zpěněná na tuku a koření zůstávají. Pokrmy se pak od klasiky liší použitím masa nebo úplně jiných surovin. Více...

Slepice, králíci, prasata, ovce a kozy v zimě: Jak se o ně starat v tomto období?

Slepice, králíci, prasata, ovce a kozy v zimě: Jak se o ně starat v tomto období?

Co s drobným hospodářským zvířectvem v zimě? Zateplovat, přitápět, plést mu šály? Co vlastně potřebují v zimě drůbež, králíci, prasata, kozy či ovce? Více...

Jelení polévka, srnčí játra, zaječí paštika a jiné zvěřinové recepty
Maso a přílohy
15. 11. 2014

Jelení polévka, srnčí játra, zaječí paštika a jiné zvěřinové recepty

Mleté nebo v hmoždíři drcené plody jalovce, rozmarýn, barevný pepř, bobkové listy, kořenová zelenina, slanina... Zvěřina si žádá výraznou úpravu, aby se na talíři stala výjimečnou masovou lahůdkou. Více...

Český strakáč: inspirativní rady chovatele, který králíky chová 50 let

Český strakáč: inspirativní rady chovatele, který králíky chová 50 let

V roce 1996 v ČR vykupovali králičí maso od různých plemen francouzští obchodníci. Po návratu domů jej testovali. A které bylo nejkvalitnější? Ano, to z českých strakáčů! Více...

Poprvé na chovatelské výstavě: Jak se vyznat v popisech zvířat a katalozích?

Poprvé na chovatelské výstavě: Jak se vyznat v popisech zvířat a katalozích?

Chovatelské výstavy mohou být pro začínajícího chovatele velmi inspirující. Co však znamenají číslice a písmena vyvěšená na klecích zvířat a co všechno lze vyčíst z katalogu výstavy? Více...

Kokcidióza králíků: Jak se projevuje a léčí? Jak kokcidióze předcházet?

Kokcidióza králíků: Jak se projevuje a léčí? Jak kokcidióze předcházet?

Obávaná nemoc v chovu způsobuje závažné problémy. Králíci nepřirůstají tak, jak je obvyklé, trpí trávicími obtížemi, při závažnějším projevu nemoci a jejím rychlém průběhu dokonce hynou. Více...

Zkušený chovatel radí: Jak úspěšně chovat výstavní králíky?

Zkušený chovatel radí: Jak úspěšně chovat výstavní králíky?

Končí chovné období a současně začíná příprava na sezonu novou. Jak vybírat chovné králíky a jak se o ně starat, jsme se zeptali dlouholetého špičkového chovatele a posuzovatele králíků Václava Krále z Hořešovic. Více...

Zakrslý králík jménem rhönský beránek

Zakrslý králík jménem rhönský beránek

Rhönští beránci jsou přátelští, dobromyslní, mají průměrně živý temperament a lidé je chovají pro radost. Rhönší berani ale nejsou skopci, nýbrž roztomilí zakrslí králíci. Pyšní se krásnou srstí nezvyklé barvy a dlouhýma, beraníma ušima. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS