Štítky: skladování

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit
Zelenina
9. 9. 2017

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit

Ačokča je popínavá rostlina, která se dokáže rozrůst do obřích rozměrů a přinést ohromnou úrodu. Plody sklízejte nejlépe, dokud jsou malé a křehké. Uplatnění však najdou i větší. Více...

Domácí semenaření: Jak sklizená semena zbavit lusků a slupek?

Domácí semenaření: Jak sklizená semena zbavit lusků a slupek?

Semínka je před uskladněním třeba vyloupat či vymlátit, aby byla připravená pro jarní setí. Pokud dodržíte osvědčené postupy, zachováte osivo kvalitní a práce vám nezabere příliš času. Více...

Křen pomůže při nachlazení, uleví ztuhlým svalům, ozdraví mikroflóru
Zdraví
5. 9. 2017

Křen pomůže při nachlazení, uleví ztuhlým svalům, ozdraví mikroflóru

Naše prababičky si zimu bez křenu, který zahřeje, posílí a odežene bacily, nedovedly představit. Kromě jeho účinků je jedinečná i pikantní chuť - křen je poklad v kuchyni i přírodní domácí lékárně. Více...

Jedlé lampionky: Zdravé plody mochyně jsou vyhledávanou lahůdkou
Zdraví
3. 9. 2017

Jedlé lampionky: Zdravé plody mochyně jsou vyhledávanou lahůdkou

Pokud vám dozrávají plody mochyně, užívejte si jejich lahodnou chuť dosyta. Tělu velmi prospívají, a to nejen při dietě. Pokud jste letos mochyni nepěstovali, občas jsou k dostání i v obchodech. Více...

Využijte úrodu švestek: Zamrazte je, usušte, uvařte či upečte povidla
Zavařování
18. 8. 2017

Využijte úrodu švestek: Zamrazte je, usušte, uvařte či upečte povidla

Švestky jsou pokladem babího léta. Pokud je úroda větší, než můžete sníst, schovejte si sladké, zdravé plody na podzim a zimu. Kromě proměny ve slivovici se nabízí mnoho dalších způsobů. Více...

Co s úrodou fazolek? Letní kulinaření, blanšírování a mražení
Zelenina
26. 7. 2017

Co s úrodou fazolek? Letní kulinaření, blanšírování a mražení

Fazolové lusky se vyplatí sklízet, dokud jsou křehké. Proto je hojně užívejte v kuchyni a přebytky uchovejte v mrazáku. Přinášíme lahodné recepty na fazolky pečené a marinované, i užitečné tipy Více...

Jak sklízet, sušit a uchovat semena rajčat? Proč dužinu kvasit?

Jak sklízet, sušit a uchovat semena rajčat? Proč dužinu kvasit?

Uschovat vlastní semínka rajčat se vyplatí. Jsou dlouhověká, podržují si klíčivost pět až osm let, někdy i více. Na rozdíl od většiny druhů zeleniny u rajčat volíme takzvanou mokrou cestu. Více...

Nejlepší recept z medvědího česneku? Zkuste medvědí pesto

Nejlepší recept z medvědího česneku? Zkuste medvědí pesto

Zatímco pro jedny je česnek medvědí samozřejmou součástí jarního jídelníčku, další jej teprve objevují. Ať už je vaše první setkání s touhle pozoruhodnou bylinkou přímo v přírodě a nebo na tržišti či v obchodě, brzy přijdou další otazníky. Více...

Zahradníkovo září: sklizeň ovoce a uchování vitamínů na zimu

Zahradníkovo září: sklizeň ovoce a uchování vitamínů na zimu

Velké i drobné plody dozrávají, nastává čas hojnosti. Není nic lepšího, než čerstvě utržené ovoce ze zahrady… a co nesníme, vydrží ve sklepě, v mrazničce či skleničce až do jara. Více...

Bílé a černé zdraví ze záhonu aneb vypěstujte si ředkev

Bílé a černé zdraví ze záhonu aneb vypěstujte si ředkev

Když je zasejete nyní, do podzimu ještě dorostou do slušné velikosti. A až přijde podzimní nachlazení, vaše vlastní, ze záhonu čerstvě vytažené ředkve je zaženou. Více...

Praktické tipy pro pěstitele: Jak získat bohatou úrodu dýní?

Praktické tipy pro pěstitele: Jak získat bohatou úrodu dýní?

Pokud dýním dopřejete teplé závětrné místo a kvalitní výživu, bohatě se odmění. Vyzkoušet můžete také jednoduchý trik, který usměrní růst rostliny a úrodu ještě zvýší. Více...

Pěstování cibule ze semen je levnější než ze sazečky, sklizeň je kvalitnější

Pěstování cibule ze semen je levnější než ze sazečky, sklizeň je kvalitnější

Ze semen můžeme pěstovat kvalitnější a trvanlivější odrůdy cibule, nežli ze sazečky. Sklizně se sice dočkáme za delší čas, ale výsledky za to stojí. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS