Štítky: sklenice

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý
Zavařování
13. 7. 2017

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý

Teploty už jsou konečně letní a sezona zavařování se začíná rozjíždět. První letní ovoce už dozrálo a na nás je zpracování úrody. Něco sníte čerstvé, možná se pustíte do zmrzlin a sorbetů, ale marmelády, džemy a kompoty jsou jistota. Více...

Orientální lampion z plsti, sklenice a čajové svíčky
Dekorace
12. 6. 2016

Orientální lampion z plsti, sklenice a čajové svíčky

Pestrobarevné lampičky ušité z plsti navodí v noci atmosféru orientálního budoáru a přes den poslouží jako zajímavá dekorace. Díky sklenici s čajovou svíčkou uvnitř je můžeme zavěsit kamkoliv. Více...

Flambovaný citronový punč
Nápoje
21. 5. 2016

Flambovaný citronový punč

Punč bývá v Evropě spojován s Anglií, kde si získával oblibu od 17. století jako nápoj dovezený z Indie. Tam ho připravovali z alkoholu, cukru, citronu, vody a koření nebo čaje. Rum se časem stal nejpoužívanější přísadou, hlavně ten jamajský. Více...

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví
Zelenina
21. 2. 2016

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví

Významného ochránce lidské imunity si může dopřát každý. Zelenina povýšená přírodním kvašením na zázrak se dá připravit kdykoli během roku. Navíc to jde v malém množství. Stačí na to přibližně jeden týden. Více...

Kouzlení s hliníkem: podložky pod svíčky i sklenice
Dekorace
8. 1. 2016

Kouzlení s hliníkem: podložky pod svíčky i sklenice

Úžasné podložky pod svíčky nebo sklenice si můžeme vyrobit technikou embossingu čili ražby. K tomu bývají potřeba speciální papíry, rydla, šablony a podložky, my si však vystačíme se špejlí a hliníkovou fólií. Více...

Drátěné číslice na svíčky a svícny, třeba pro adventní věnce
Dekorace
4. 12. 2015

Drátěné číslice na svíčky a svícny, třeba pro adventní věnce

Ze svící snadno vyrobíme sváteční, když je ozdobíme číslicemi z drátku zlaté barvy. Čtveřice takových čísel se skvěle hodí pro čtyři adventní svíčky. Při jiných příležitostech najdou uplatnění i další číslice. Více...

Marmelády a džemy více chutí z hrušek, švestek, jablek, bezinek…
Zavařování
6. 9. 2015

Marmelády a džemy více chutí z hrušek, švestek, jablek, bezinek…

K nejpoužívanějším způsobům zpracování lesních a zahradních plodů sice patří zmražení, ale vaření s cukrem přináší navíc okamžité kulinářské zážitky: Není nad vlastnoručně vyrobené zavařeniny. Více...

Božský džem nebo i želé z okvětních lístků růže
Zavařování
27. 8. 2015

Božský džem nebo i želé z okvětních lístků růže

Džem z okvětních lístků růží patří mezi tradiční francouzské pochoutky. Luxusní chuti bohužel odpovídá i jeho cena v obchodech. Naštěstí lze růžový džem poměrně snadno vyrobit doma. Více...

Tipy pro zavařování
Zavařování
10. 8. 2015

Tipy pro zavařování

Při zavařování se stále více uplatňují neotřelé nápady. Zatímco dřív šlo především o uchování potravin do zásoby, dnes hrají důležitou roli kulinářské zážitky. Přinášíme malé připomenutí historie i základů zavařování, ale hlavně čtenářské rady a tipy. Přidáte další? Více...

Zdobíme zavařovací sklenice
Dekorace
4. 8. 2015

Zdobíme zavařovací sklenice

Vlastnoručně vyrobený džem bude ještě víc chutnat ze sklenic, které si ozdobíme vhodnými rozpoznávacími motivy. Budeme kreslit, vybarvovat, vyzkoušíme si barvy na sklo a konturovací pomůcky, experimentovat můžeme s barvou podkladu. Více...

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty
Zavařování
19. 7. 2015

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty

Voda, ocet, sůl, cukr, často umělé sladidlo. Nové koření, pepř, bobkový list, hořčičné semínko i jiné koření. Kopr, někdy další bylinky. Cibule, mrkev, křen, občas česnek, papriky. Vše v nespočetných kombinacích. Více...

Hravá brčka motýlí, květinová, s vlaječkou
Dekorace
30. 6. 2015

Hravá brčka motýlí, květinová, s vlaječkou

Malé slečny si díky květinovým brčkům a rozkvetlým sklenicím budou připadat jako princezny. Kluci zase ocení nápoje ozdobené vlaječkami s motivem oblíbeného sportovního klubu či komiksové postavy. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS