Štítky: sůl

Nakládáme zelí
Zelenina
8. 9. 2014

Nakládáme zelí

Kvašením nebo sterilováním si můžeme zelí uchovat na celou zimu. Má výbornou, specifickou chuť. Ke konzervování se hodí pevné, vyzrálé, zdravé hlávky podzimního zelí. Více...

Tipy pro zavařování
Zavařování
4. 8. 2014

Tipy pro zavařování

Při zavařování se stále více uplatňují neotřelé nápady. Zatímco dřív šlo především o uchování potravin do zásoby, dnes hrají důležitou roli kulinářské zážitky. Přinášíme malé připomenutí historie i základů zavařování, ale hlavně čtenářské rady a tipy. Přidáte další? Více...

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty
Zavařování
21. 7. 2014

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty

Voda, ocet, sůl, cukr, často umělé sladidlo. Nové koření, pepř, bobkový list, hořčičné semínko i jiné koření. Kopr, někdy další bylinky. Cibule, mrkev, křen, občas česnek, papriky. Vše v nespočetných kombinacích. Více...

Houskové knedlíky: vídeňské, litické, karlovarské, krupicové, hrnkové...
Maso a přílohy
26. 4. 2014

Houskové knedlíky: vídeňské, litické, karlovarské, krupicové, hrnkové...

Dobře udělané houskové knedlíky jsou kypré a neoslizlé. Zdárný výsledek závisí na kvalitě mouky, dávkování surovin, způsobu kypření, vypracování, uhnětení a odpočinutí těsta, na jeho vytvarování a vaření. Více...

„Chléb má zpívat,“ říká Jan Kreps o pečení chleba ze žitného kvásku
Na návštěvě
10. 3. 2014

„Chléb má zpívat,“ říká Jan Kreps o pečení chleba ze žitného kvásku

Pečení kváskového chleba se v českých domácnostech těší stále větší oblibě. Dokládá to i množství webů, blogů a internetových diskuzí věnovaných domácí výrobě této potraviny. Více...

Vysoký krevní tlak: 140 na 90 a víc. Jak ho snížit?
Zdraví
12. 2. 2014

Vysoký krevní tlak: 140 na 90 a víc. Jak ho snížit?

Zprvu potíže nepůsobí, časem však přivodí vážné zdravotní problémy, někdy i smrt. Prvními příznaky mohou být závratě, bolest hlavy, únava, nervozita. Hrozí poškození srdce, ledvin, oči a cév. Čím léčit hypertenzi? Více...

Český strakáč: inspirativní rady chovatele, který králíky chová 50 let

Český strakáč: inspirativní rady chovatele, který králíky chová 50 let

V roce 1996 v ČR vykupovali králičí maso od různých plemen francouzští obchodníci. Po návratu domů jej testovali. A které bylo nejkvalitnější? Ano, to z českých strakáčů! Více...

Malovaný dárek pro oba: kravata partnerovi, šátek sobě

Malovaný dárek pro oba: kravata partnerovi, šátek sobě

Nebo obráceně: šátek pro partnerku, kravatu pro sebe; to, když tvůrcem bude muž, jenž raději nosí kravatu než šátek. Ale abychom se do toho nezapletli. Zkrátka: Kdo chce udělat radost dvojí, vytvoří dárek pro dva. Více...

Triky pro snadný úklid
Domov a bydlení
9. 12. 2013

Triky pro snadný úklid

Vyzkoušejte si levná čistidla přírodního původu, jako je citron, jedlá soda, sůl a ocet. Mají překvapivě dobré čisticí a antiseptické účinky. Nezapomeňte ani na základní pravidlo úklidu domácnosti. Neberte ho příliš vážně! Důležitější je rodinná pohoda. Více...

Recepty na nakládání zelí: kysané, sterilované a jiné
Zelenina
5. 10. 2013

Recepty na nakládání zelí: kysané, sterilované a jiné

Odjakživa člověk kvasil zelí, aby měl na zimu posilu proti únavě. Vitaminy C, B, bakterie mléčného kvašení a minerály zvyšují imunitu, odolnost proti stresu i tvorbu hormonů. Naložte zelí podle čtenářských receptů. Více...


Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

dotaznik_2014.pdf

Zúčastněte se průzkumu Receptáře a můžete vyhrát 2000Kč.

Zobrazit dotazník