Štítky: sůl

Jehněčí maso ve velikonočních receptech
Maso a přílohy
21. 3. 2015

Jehněčí maso ve velikonočních receptech

Jehněčí maso neboli velikonoční beránek symbolizuje příchod jara, Velikonoce a také upřímnost a čestnost. Ač je ve staročeské kuchyni tradičním masem, mnozí z nás dnes váhají s jeho přípravou. Více...

Skotská vejce v těstě, hovězí těftěly, jehněčí golubce a jiná jídla z mletého
Maso a přílohy
15. 3. 2015

Skotská vejce v těstě, hovězí těftěly, jehněčí golubce a jiná jídla z mletého

Mleté maso si porozumí s nejrůznějšími příměsemi, přílohami a úpravami. Chová se velmi vstřícně i ke tvůrčím kulinářským nápadům. Nechte se inspirovat následujícími a máte-li svůj osvědčený, nabídněte ho v diskuzi Více...

Ocet se hodí k čištění domácnosti a to také v roztoku se solí či sodou

Ocet se hodí k čištění domácnosti a to také v roztoku se solí či sodou

„Vystřihuji si různé návody, k čemu všemu lze použít ocet mimo vaření, a je až neuvěřitelné, kolik toho je,“ napsala Markéta Svobodová ze Třebíče a poslala výběr návodů pro další zájemce z řad čtenářů Receptáře. Více...

Nadměrné solení ohrožuje zdraví
Zdraví
21. 1. 2015

Nadměrné solení ohrožuje zdraví

Sůl se jako přísada pokrmu objevila asi před pěti tisíci lety, předtím člověk přijímal zhruba 1 gram soli denně. Evropané dnes snědí 8 až 12 g soli za den, přitom Němci, Rakušané či Švýcaři si vystačí se 6 g, Češi spotřebují 14 až 15 gramů. Více...

Bramborový salát a jeho obměny: s vínem, křenem, řepou…

Bramborový salát a jeho obměny: s vínem, křenem, řepou…

Bramborový salát má na štědrovečerním stole velká většina domácností v Čechách a na Moravě, přesto nepatří mezi pokrmy tradiční. Jako příloha ke smaženému kapru se podává až od 50. let 20. století. Více...

Recepty na domácí výrobu modelíny
Zajímavosti
21. 11. 2014

Recepty na domácí výrobu modelíny

Máloco podněcuje dětskou fantazii tak jako modelína a hnětení rozličných figurek a tvarů. Hmota na modelování se dá snadno umíchat i doma, navíc z běžných potravinářských surovin. Více...

Jablečné recepty: krém, smaženky, větrníky, dort, polévka, s vínem...

Jablečné recepty: krém, smaženky, větrníky, dort, polévka, s vínem...

Hlavně na podzim nebo v zimě vybízejí jablka ke snoubení se sladkými těsty, šlehačkou, tvarohem a také s chutěmi dalších druhů ovoce. Z následující sady receptů si vyberou i příznivci jablečných cukrářských dobrot. Více...

Nakládáme zelí
Zelenina
8. 9. 2014

Nakládáme zelí

Kvašením nebo sterilováním si můžeme zelí uchovat na celou zimu. Má výbornou, specifickou chuť. Ke konzervování se hodí pevné, vyzrálé, zdravé hlávky podzimního zelí. Více...

Tipy pro zavařování
Zavařování
4. 8. 2014

Tipy pro zavařování

Při zavařování se stále více uplatňují neotřelé nápady. Zatímco dřív šlo především o uchování potravin do zásoby, dnes hrají důležitou roli kulinářské zážitky. Přinášíme malé připomenutí historie i základů zavařování, ale hlavně čtenářské rady a tipy. Přidáte další? Více...

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty
Zavařování
21. 7. 2014

Okurky nakládačky, zavařování a další osvědčené recepty

Voda, ocet, sůl, cukr, často umělé sladidlo. Nové koření, pepř, bobkový list, hořčičné semínko i jiné koření. Kopr, někdy další bylinky. Cibule, mrkev, křen, občas česnek, papriky. Vše v nespočetných kombinacích. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Portál provozuje Tarsago | © 2015 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS