Štítky: sůl

Jak správně grilovat
Maso a přílohy
17. 6. 2016

Jak správně grilovat

Grilování patří k oblíbeným letním činnostem, nějaký druh grilu proto najdeme snad na každé zahradě, terase nebo balkonu. Oblibě se těší zejména klasické grily na dřevěné uhlí. Své příznivce ovšem mají také plynové a elektrické grily. Více...

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví
Zelenina
21. 2. 2016

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví

Významného ochránce lidské imunity si může dopřát každý. Zelenina povýšená přírodním kvašením na zázrak se dá připravit kdykoli během roku. Navíc to jde v malém množství. Stačí na to přibližně jeden týden. Více...

Spagyrie: cesta k dokonalému využití rostlin
Zdraví
7. 1. 2016

Spagyrie: cesta k dokonalému využití rostlin

Nejprve vydestilujete silici či vyluhujete tinkturu. Pak vyluhovanou rostlinu spálíte a popel do tinktury přidáte. Alchymická spagyrie má dlouhou historii a podmanivé kouzlo. Více...

Triky pro snadný úklid
Domov a bydlení
8. 12. 2015

Triky pro snadný úklid

Vyzkoušejte si levná čistidla přírodního původu, jako je citron, jedlá soda, sůl a ocet. Mají překvapivě dobré čisticí a antiseptické účinky. Nezapomeňte ani na základní pravidlo úklidu domácnosti. Neberte ho příliš vážně! Důležitější je rodinná pohoda. Více...

Tipy pro domácnost od uchování potravin až po zpevnění hmoždinek

Tipy pro domácnost od uchování potravin až po zpevnění hmoždinek

Drobné rady, které se hodí při úklidu, praní, vaření, hygieně či údržbě domácnosti, pocházejí od čtenářů, jimž se opakovaně osvědčily. Máte-li podobné, můžete se o ně podělit v diskuzi pod článkem. Více...

Nakládáme zelí
Zelenina
7. 9. 2015

Nakládáme zelí

Kvašením nebo sterilováním si můžeme zelí uchovat na celou zimu. Má výbornou, specifickou chuť. Ke konzervování se hodí pevné, vyzrálé, zdravé hlávky podzimního zelí. Více...

Tipy pro zavařování
Zavařování
10. 8. 2015

Tipy pro zavařování

Při zavařování se stále více uplatňují neotřelé nápady. Zatímco dřív šlo především o uchování potravin do zásoby, dnes hrají důležitou roli kulinářské zážitky. Přinášíme malé připomenutí historie i základů zavařování, ale hlavně čtenářské rady a tipy. Přidáte další? Více...

Stinné stránky léta: úžeh, úpal, spáleniny, střevní potíže
Zdraví
27. 5. 2015

Stinné stránky léta: úžeh, úpal, spáleniny, střevní potíže

Na letní měsíce, dovolenou a cestování do tuzemských i exotických končin se těší každý. Jak se však vyvarovat potíží, které nás při tom mohou postihnout? A co dělat, když neubráníme přemíře sluníčka? Více...

Kuře a nádivka ve velikonočních receptech

Kuře a nádivka ve velikonočních receptech

Pečené kuře s bramborem patří k nejčastějším a nejoblíbenějším jídlům české kuchyně a nejinak je to i s pozicí kuřete pro velikonoční menu. Jeho příprava pro slavnostní stůl začíná nákupem kuřete. Více...

Jehněčí maso ve velikonočních receptech
Maso a přílohy
21. 3. 2015

Jehněčí maso ve velikonočních receptech

Jehněčí maso neboli velikonoční beránek symbolizuje příchod jara, Velikonoce a také upřímnost a čestnost. Ač je ve staročeské kuchyni tradičním masem, mnozí z nás dnes váhají s jeho přípravou. Více...

Skotská vejce v těstě, hovězí těftěly, jehněčí golubce a jiná jídla z mletého
Maso a přílohy
15. 3. 2015

Skotská vejce v těstě, hovězí těftěly, jehněčí golubce a jiná jídla z mletého

Mleté maso si porozumí s nejrůznějšími příměsemi, přílohami a úpravami. Chová se velmi vstřícně i ke tvůrčím kulinářským nápadům. Nechte se inspirovat následujícími a máte-li svůj osvědčený, nabídněte ho v diskuzi Více...

Tipy odborníků na domácí pečení chleba: žitný kvásek, chlebové mouky

Tipy odborníků na domácí pečení chleba: žitný kvásek, chlebové mouky

Pavel Skřivan, potravinářský chemik s výrobní, vědeckou i akademickou praxí, a Jan Kreps, příznivec domácího pečení chleba, si s Receptářem povídali o detailech, které ovlivňují chuť i vzhled kváskového chleba. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Lunární kalendář

Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat

Orchideje - Jak úspěšně pěstovat doma i venku

Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék

Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort

Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie

Grilování - recepty, tipy a triky na letní grilování

Eknihy - ke stažení zdarma o zahradě a domově

Recepty na vánoční cukroví - to nejlepší cukroví podle našich receptů

Portál provozuje Tarsago | © 2016 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS