Štítky: omáčka

Grilovací omáčky dodají vašim steakům šmrnc

Grilovací omáčky dodají vašim steakům šmrnc

S létem voní ze zahrad i balkonů rozličné grilované pochoutky. Šťavnatý steak si sice vystačí i bez doprovodu, ale přece jen, lahodná domácí omáčka či bylinkové máslo mu může dodat nečekaný šmrnc. Více...

Libeček na zahrádce a v kuchyni: voní, chutná, léčí

Libeček na zahrádce a v kuchyni: voní, chutná, léčí

Libeček je odolný a nenáročný, jeho výrazná chuť dodá mnoha pokrmům říz. Na záhonu působí skutečně velkolepě, a protože nebývá ke koupi, stojí za to ho pěstovat. Více...

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce
Maso a přílohy
24. 1. 2016

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce

Med, dokonalá přírodní potravina, dodá jídlu vůni, chuť a umocní jeho vzhled. Existuje spousta jednoduchých receptů na slané pokrmy s přísadou medu, které nevyžadují složitou přípravu ani množství surovin. Více...

Hrušky: omáčka, obrácený koláč, dort, roláda a jiné hruškové recepty

Hrušky: omáčka, obrácený koláč, dort, roláda a jiné hruškové recepty

Hrušky většinou vyžadují rychlé zpracování. Lze je použít i při vaření a pečení. Hodí se k masu a samozřejmě do moučníků. Čím víc nápadů máme po ruce, tím častěji si můžeme hruškami zpestřit jídelníček. Více...

Šípky: recepty na džemy, pastu, víno, likér, kompot, omáčky, cukroví...
Zavařování
11. 10. 2015

Šípky: recepty na džemy, pastu, víno, likér, kompot, omáčky, cukroví...

Obsahují vysoké množství vitaminu C a řadu dalších prospěšných látek. Nejčastěji je sušíme na čaj, ale výborné poslouží i pro přípravu jiných nápojů nebo zavařenin, příloh a pokrmů. Více...

Vaříme z hub: šumavský strouhanec, hříbkové halušky, houbový boršč...
Houby
13. 9. 2015

Vaříme z hub: šumavský strouhanec, hříbkové halušky, houbový boršč...

A také houbové taštičky, pikantní hříbky, houbové klobásky, hubník, tatranský houbový špíz, bedlové bifteky a další čtenářské recepty a tipy na úpravu pokladů z houbařského košíku. Více...

Škola vaření: rajčata v polévkách, ve šťávě, v omáčce, koktejlu, čatní...
Zelenina
25. 7. 2015

Škola vaření: rajčata v polévkách, ve šťávě, v omáčce, koktejlu, čatní...

Oblíbenou zeleninu pěstovali Inkové v jihoamerických Andách již v pátém století před naším letopočtem. Zralá rajčátka velikosti třešní drtili na kaši, kterou hojně ochucovali pokrmy. Více...

Okurková škola vaření: okurky v receptech studené i teplé kuchyně
Zelenina
18. 7. 2015

Okurková škola vaření: okurky v receptech studené i teplé kuchyně

K okurkové sezoně patří nakládání a zavařování, příprava tradičních salátů, ale rovněž různé okurkové variace, ať už jde o úpravy za studena, či méně obvyklé tepelné zpracování okurek. Více...

Višně v receptech na koláč, pohár, omáčku, rýži, ocet, višňovku...

Višně v receptech na koláč, pohár, omáčku, rýži, ocet, višňovku...

Úroda višní láká k nápaditému využití. Čtenáři Receptáře nabízejí k inspiraci své oblíbené recepty. Je libo líný koláč, višňovou bábovku, likér, ocet? Hledáte recept s příměsí vína, brandy či rumu? Více...

Třešně v receptech na taštičky, salát, klobásy, omáčku, závin, žemlovku...

Třešně v receptech na taštičky, salát, klobásy, omáčku, závin, žemlovku...

Úroda třešní láká k rozmanitému zpracování. Čtenáři Receptáře nabízejí k inspiraci své oblíbené recepty. Některé překvapí kombinací sladkého a slaného, jiné radí využít třešně také do žemlovky či závinu. Více...

Škola vaření: řízky, výběr a úprava masa, marinády, opékaní, smažení…
Maso a přílohy
18. 4. 2015

Škola vaření: řízky, výběr a úprava masa, marinády, opékaní, smažení…

Patří dlouhodobě k nejoblíbenějším stálicím českého jídelníčku, především v podobě smaženého plátku z vepřové kýty či krkovice. Vyplatí se však řízky připravovat v dalších variantách a úpravách. Více...

Drobné rady do kuchyně

Drobné rady do kuchyně

Přinášíme tipy a triky šikovných kuchařek. Víte třeba, k čemu se v kuchyni hodí žehlička? Aby se těsto na závin dalo snadněji táhnout. Vyzkoušejte dobré rady k pečení i vaření a, chcete-li, podělte se o fígle, které používáte vy. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS