Štítky: gril

Ředkvičková polévka, pečené maso s ovocem a jiné letní recepty

Ředkvičková polévka, pečené maso s ovocem a jiné letní recepty

Léto v kuchyni budiž pochváleno: Ovoce zpestří tradiční masový pokrm, jakým je pečeně, a zajímavé kombinace zelenin, třeba brambor a špenátu, zase zaplní talíř, aniž by na něm  maso chybělo. Hodí se i tip pro grilování. Více...

Zlepšováky neúnavného kutila Petra Šindeláře z Brnířova

Zlepšováky neúnavného kutila Petra Šindeláře z Brnířova

Zahradní a polní práce, sečení trávy, ukládání sena, krmení hospodářských zvířat, příprava palivového dříví, grilování. Petr Šindelář si zmíněné činnosti usnadňuje vlastnoručně vyrobenými pomůckami. Více...

Doma stavěný gril s reflektory pro odraz žáru a bočním topeništěm

Doma stavěný gril s reflektory pro odraz žáru a bočním topeništěm

Z čeho vyrobit gril s bočním topeništěm? „Použijeme-li kupovaný hutní a spojovací materiál, zaplatíme 400—500 Kč,“ odhaduje Miroslav Štangl z Prahy. Sám takový gril vyrobil, ale ještě levněji. Více...

Letní speciál Receptáře: medvídkář, mulč, zelenina, čerpadla, grilování...
Zajímavosti
13. 6. 2013

Letní speciál Receptáře: medvídkář, mulč, zelenina, čerpadla, grilování...

Ve speciálu Receptáře Léto na chalupě 2013 vypráví „medvídkář“ Václav Chaloupek o sobě a zvířatech, příloha Grilování od A do Z je nabita informacemi a inspirací stejně jako další články. Nahlédněte do obsahu: Více...

Podle čeho vybírat gril
Zahradní stavby
27. 5. 2013

Podle čeho vybírat gril

Který gril je nejlepší? Ten, který odpovídá naší představě o grilování. Každý ví, že spálené maso není chutné ani zdravé. Čím tučnější je a čím častěji rošt olízne plamen, tím spíš hrozí připálení. Komu sem tam černá kůrka nevadí, vybere si snáz. Více...

Speciální gel Mefisto vyčistí gril rychle a důkladně

Speciální gel Mefisto vyčistí gril rychle a důkladně

Příjemné chvilky po grilování brzy vystřídá starost o to, kdo gril vyčistí. Asi proto, že odstranit mastnostu a nečistoty bývala dřina. Dnes však s čištěním mřížky a dalšího náčiní vydatně pomůže účinný gel Mefisto. Více...

Předkrmy: sýrové květy, brynzové papriky, bílkové lodičky a jiné

Předkrmy: sýrové květy, brynzové papriky, bílkové lodičky a jiné

Vděčnou surovinou, ze které se dají vykouzlit zajímavé chuťovky lákavého vzhledu, bývají sýry v kombinaci se zeleným i sušeným kořením a zeleninou. Zřejmé je to i ze čtenářských receptů na předkrmy. Více...

Pravidlo číslo 1: Grilujeme v žáru, nikoliv na ohni!

Pravidlo číslo 1: Grilujeme v žáru, nikoliv na ohni!

Masíčko voní a zkouší naši trpělivost. Ale grilování se nedá uspěchat, a tak musíme vydržet. Přečtěte si, co všechno je třeba dělat, aby pochoutka zůstala šťavnatá, s jemnou kůrčičkou, přitom pěkně propečená. Více...

Z čeho stavět zděné zahradní krby a grily s udírnou
Zahradní stavby
12. 6. 2012

Z čeho stavět zděné zahradní krby a grily s udírnou

Také výstavba zahradního krbu nebo grilu má své zákonitosti a důležité postupy. Bez nich by se povětrnostní podmínky, především voda a mráz, mohly nepříznivě podepsat na vzhledu i funkčnosti stavby. Jak tedy budovat bytelný gril či krb? Více...

Nejlepší recepty z grilovací soutěže
Maso a přílohy
1. 10. 2010

Nejlepší recepty z grilovací soutěže

To by byla hostina! Kdybychom mohli u grilu naráz ochutnat všechny čtenářské recepty, které přišly do soutěže o nejzajímavější nápad k letnímu grilování, kterou jsme vyhlásili v létě 2010. Vybíráme několik postupů i drobných tipů a triků. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...