Štítky: gril

Grilovací omáčky dodají vašim steakům šmrnc

Grilovací omáčky dodají vašim steakům šmrnc

S létem voní ze zahrad i balkonů rozličné grilované pochoutky. Šťavnatý steak si sice vystačí i bez doprovodu, ale přece jen, lahodná domácí omáčka či bylinkové máslo mu může dodat nečekaný šmrnc. Více...

4 snadné recepty pro letní grilování: Zvolíte lososa nebo hovězí steak?
Maso a přílohy
16. 6. 2017

4 snadné recepty pro letní grilování: Zvolíte lososa nebo hovězí steak?

Mořit se s jídlem v přetopené kuchyni – kdo by tohle chtěl? Vyrazte raději ven grilovat. Přinášíme vám několik ověřených tipů na večeři z masa a bylinek, ze které se budou všem sbíhat sliny. Více...

Grilovací sezóna odstartovala. Jste dobře vybaveni?

Grilovací sezóna odstartovala. Jste dobře vybaveni?

Jsme národ labužníků, a tak gril představuje pro většinu z nás nepostradatelnou součást zahradního inventáře. I nepříliš šikovný kuchař se u grilu stává vychvalovaným hostitelem. Pokud uvažujete o koupi nového grilu, nahlédněte s námi na novinky letošní sezóny. Více...

Jak správně grilovat
Maso a přílohy
17. 6. 2016

Jak správně grilovat

Grilování patří k oblíbeným letním činnostem, nějaký druh grilu proto najdeme snad na každé zahradě, terase nebo balkonu. Oblibě se těší zejména klasické grily na dřevěné uhlí. Své příznivce ovšem mají také plynové a elektrické grily. Více...

Receptář na červen: mnohokvěté růže, grilování, nápady pro lavičky…
Zajímavosti
1. 6. 2016

Receptář na červen: mnohokvěté růže, grilování, nápady pro lavičky…

Letošní novinku mezi růžemi nazvanou Pálava křtí počátkem června ve Šlechtitelské stanici vinařské ve Velkých Pavlovicích. A od čtvrtka 16. června bude padesát sazenic k mání na Výstavišti v Lysé nad Labem. Více...

Podle čeho vybírat gril
Zahradní stavby
23. 5. 2016

Podle čeho vybírat gril

Který gril je nejlepší? Ten, který odpovídá naší představě o grilování. Každý ví, že spálené maso není chutné ani zdravé. Čím tučnější je a čím častěji rošt olízne plamen, tím spíš hrozí připálení. Komu sem tam černá kůrka nevadí, vybere si snáz. Více...

33 receptů, rad a nápadů pro letní grilování

33 receptů, rad a nápadů pro letní grilování

Dozlatova ugrilované kuřátko, voňavý jehněčí špíz, šťavnaté vepřové a hovězí steaky, grilovaná žebírka, losos či tuňák, případně rožněné selátko, sýry, houby, zelenina a ovoce získají na grilu jedinečné chuťové vlastnosti. Více...

Gril z bojleru s bočním topeništěm a pohonem rožně

Gril z bojleru s bočním topeništěm a pohonem rožně

Před barem a restaurací Taverna Terasy v Jáchymově budí zájem hostů  vydařená verze grilu z bojleru s rožněm poháněným elektromotorem. K vidění bývá k večeru a za příznivého počasí. Komín dýmá, pečínka voní. Více...

Předkrmy: sýrové květy, brynzové papriky, bílkové lodičky a jiné

Předkrmy: sýrové květy, brynzové papriky, bílkové lodičky a jiné

Vděčnou surovinou, ze které se dají vykouzlit zajímavé chuťovky lákavého vzhledu, bývají sýry v kombinaci se zeleným i sušeným kořením a zeleninou. Zřejmé je to i ze čtenářských receptů na předkrmy. Více...

Grilujeme maso vepřové, hovězí i skopové
Maso a přílohy
10. 7. 2014

Grilujeme maso vepřové, hovězí i skopové

Stačí na rozžhavené uhlíky vhodit kousky syrového třešňového, jabloňového či ořechového dřeva nebo kmínku révy vinné a díky troše kouře maso hned získá skvělou chuť. Je libo další triky a recepty na grilování? Více...

Na čem grilovat na zahradě, kterému typu udírny dát přednost
Maso a přílohy
23. 6. 2014

Na čem grilovat na zahradě, kterému typu udírny dát přednost

Vybíráte nový gril? Orientovat se v současné bohaté nabídce je složité. Někdo si vystačí s malým přenosným grilem, jiný dá přednost velkému zahradnímu grilu propojenému s domácí udírnou. Více...

Ředkvičková polévka, pečené maso s ovocem a jiné letní recepty

Ředkvičková polévka, pečené maso s ovocem a jiné letní recepty

Léto v kuchyni budiž pochváleno: Ovoce zpestří tradiční masový pokrm, jakým je pečeně, a zajímavé kombinace zelenin, třeba brambor a špenátu, zase zaplní talíř, aniž by na něm  maso chybělo. Hodí se i tip pro grilování. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS